1 Feb 2018 - 19:00

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară:

Noi dezvăluiri incredibile despre Mihai Lucan! Medicul este acuzat acum de trafic de organe
Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat la sediul DIICOT, unde a declarat că are dovezi care atestă faptul că medicul Mihai Lucan a făcut trafic cu organe la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.
„Am adus în faţa procurorilor anti-mafia noi probe zdrobitoare despre traficul de organe practicat de Mihai Lucan şi mafia lui. Chiar în interiorul Institutului de Urologie şi Transplant Renal există registre medicale care atestă faptul că domnul Herlea şi domnul Ivaşcu şi-au vândut rinichii. Mai mult, profesorul Lucan a minţit în faţa anchetatorilor, spunând că acei pacienţi, pentru că aşa erau consideraţi în clinică, ar fi intrat cu afecţiuni urologice. De fapt, s-au întocmit nişte acte false, nişte diagnostice false, care ascundeau de fapt adevărata intenţie a profesorului Lucan, adică aceea de a lua acei rinichi şi de a-i trafica la cetăţenii străini pe care i-a indicat Iulian Iacob în autodenunţul din 2005”, a susţinut Ungureanu.
Deputatul USR a afirmat că la Institutul de Urologie şi Transplant Renal au existat cazuri de trafic cu organe de la donatori aflaţi în moarte cerebrală.(Antena 3)

Parlamentarii PSD, puşi la punct de Liviu Dragnea
Liviu Dragnea le-a ţinut o lectie parlamentarilor PSD despre cât, cum şi când să vorbească în Parlament. La întâlnirile cu senatorii și cu deputații, le-a reproșat unora că au vorbit prea puțin în plen, altora că au vorbit mult şi prost. În plus, Liviu Dragnea le-a trasat colegilor sarcini precise, printre care şi aceea de a veni la muncă în zilele de plen şi de comisii.
Simona Bucura, deputat PSD
Reporter: Domnul Dragnea v-a criticat pentru că nu comunicaţi?
Simona Bucura, deputat PSD: E foarte important ca fiecare să comunicăm. La acest capitol mai avem multe de făcut.
Reporter: Ce dorea domnul Dragnea?
Simona Bucura, deputat PSD: Să ne exprimăm.
Reporter: 85 de parlamentari nu au vorbit.
Simona Bucura, deputat PSD: Eu sunt printre cei care am vorbit.(Digi 24)

Scrisoare neașteptată! Ce i-a transmis șefa celei mai mari instituții financiare internaționale Vioricăi Dăncilă
Noul premier Viorica Dăncilă a primit un mesaj neașteptat de la Christine Lagarde, șefa Fondului Monetar Internațional (FMI). Christine Lagarde îi transmite, pe această cale, felicitări Vioricăi Dăncilă pentru numirea în funcție, urându-i success.
Totodată, Lagarde o asigură pe Dăncilă de angajamentul FMI de a continua cooperarea cu autoritățile din țara noastră. "Aș dori să vă adresez cele mai calduroase felicitări pentru numirea dumneavoastră în funcția de prim-ministru. Vă doresc succes. Aș dori, de asemenea, să vă asigur de angajamentul Fondului Monetar Internațional de a continua cooperarea strânsă cu autoritățile române, cooperare de care ne-am bucurat de mulți ani. Conducerea dumneavoastră prezintă o oportunitate valoroasă de a continua avansul României  pe calea convergenței spre standardele de viață ale Uniunii Europene, construind reforme pentru a susține o creștere puternică pe termen mediu", i-a transmis șefa FMI noului premier de la București.(B1 TV)

Mușamalizare în cazul profesorului pedofil din București. O mamă l-a reclamat la școală acum 4 ani
Detalii scandaloase ies la iveală despre cazul profesorului pedofil de la Școala 93 din Capitală! O mămică a sesizat, încă de acum patru ani, conducerea școlii că fata ei de 12 ani este hărțuită de cadrul didactic. Bărbatul a fost chemat în biroul directoarei să-și ceară scuze față de elevă și... și atât! Deși profesorul, care avea pe Facebook pseudonimul Johnny Jucăușul, amenința o fetiță că s-a apropiat de băiatul cu care profesorul se presupune că avea o relație, conducerea școlii nu a anunțat poliția. În plus, ceilalți părinți au sărit să-l apere pe pedofil.Fetița avea doar 12 ani atunci când era amenințată de profesorul gelos. Bărbatul îi trimitea sute de mesaje. Inclusiv după miezul nopții...”Era amenintata sa il lase pe acel baiat in pace sa nu aiba nici un fel de legatura pentru acel baiat. Banuind clar că este pedofil, am dedus ca este foarte gelos pe cei care sunt in jurul copilului. Se vedea clar ca are un tremor al mainii transpirau manutele la orice sunte de telefon”.
Deși situația a fost reclamată conducerii școlii, nici poliția, nici procurorii nu au fost sesizați cu privire la comportamentul profesorului.
”A doua zi m-am dus cu sutele de mesaje la scoala am vorbit cu doamna directoare, i-am spus problema. Mie mi s-a part ca au fost foarte dezinteresati de acest lucru. Da …au incercat sa il acopere spunand ca e un professor foarte bun, ca are rezultate foarte bune”.
Directoarea de atunci a școlii 93 din Capitală nu a putut fi contactată nici ieri și nici astăzi pentru a explica lipsa de reacție.
Comportamentul profesorului putea fi, însă, ușor de dedus doar din postările sale pe Facebook. Bărbatul posta cu regularitate fotografii în care apăreau cei doi băieți pe care procurorii spun că i-a abuzat. Când el nu a mai fost dirigintele unuia dintre ei i-a lăsat un bilețel cu inimioare și chiar a postat pe Facebook acest bilețel...(Realitatea tv)

Meleşcanu: Legarea fondurilor europene de alte elemente ar constitui o încălcare grosolană a principiilor UE
Legarea fondurilor europene de "alte elemente" ar constitui "o încălcare grosolană" a principiilor Uniunii Europene, a declarat ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, joi, în cadrul unei declaraţii comune de presă cu omologul său polonez, Jacek Czaputowicz.Cei doi oficiali au răspuns unei întrebări despre mesajele trimise de Bruxelles, potrivit cărora alocarea de fonduri europene pentru anumite ţări ar putea fi influenţată de modificări în domeniul Justiţiei."În legătură cu legarea fondurilor de alte elemente, din punctul meu de vedere, ar constitui o încălcare grosolană nu numai a prevederilor, dar şi a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, care au ca obiectiv fundamental solidaritatea şi asigurarea convergenţei între economiile statelor membre", a spus şeful diplomaţiei române.
El a punctat că fondurile europene sunt instrumente de creştere a convergenţei ţărilor membre ale UE, nu sunt "operă de caritate".(RTV)

 

Format: 

Rubrici: