Publicat: 15 Noiembrie, 2012 - 19:01

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:

Eurostat a publicat date eronate pentru România în raportul privind PIB
Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene, a publicat date eronate în cazul României într-un comunicat privind evoluţia Produsului Intern Brut în UE în trimestrul trei, afişând rate de creştere de 0,5% faţă de trimestrul al doilea şi 0,8% raportat la perioada corespunzătoare din 2011.

Potrivit datelor prezentate joi dimineaţă de Institutul Naţional de Statistică (INS), Produsul Intern Brut (PIB) a coborât în trimestrul al treilea cu 0,6% comparativ cu perioada similară din 2011 (0,8% serie ajustată sezonier) şi cu 0,5% faţă de trimestrul al doilea, pe date ajustate sezonier. Astfel, pentru al treilea trimestru Eurostat a publicat cifre cu semnul inversat.(Antena3)

 

 

 

Profitul Antibiotice a crescut cu 7,3%, la nouă luni
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB) a obţinut în primele nouă luni ale anului un profit net de 26,66 milioane de lei, în creştere cu 7,27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.Afacerile companiei au crescut cu 6,9%, la 215,136 milioane lei, potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile companiei s-au majorat cu 5,65%, de la 216,887 milioane lei la 229,148 milioane lei, iar chetuielile totale au crescut cu 6%, de la 187,644 milioane lei la 198,728 milioane lei. (TVR)

 

Parcarea subterana de la Universitate a fost deschisa
Bucurestenii au de joi la dispozitie peste 400 de locuri noi de parcare. Dupa 2 ani de la inceputul lucrarilor si o investitie de 10 milioane de euro, parcarea subterana de la Universitate este gata.E drept, cu intarzieri cauzate mai ales de cercetarile arheologice din zona.
Tarifele pentru parcarea de la Universitate au fost stabilite la 2,5 lei pe ora in timpul zilei, pana la ora 20.00, si la un leu pe ora de la 20.00 pana la 06.00. Tot un leu va fi pretul unei ore de parcare in zilele de sambata si duminica. (ProTV)


Moscova este dispusă să discute despre un nou Tratat privind Forţele Armate Convenţionale din Europa
Rusia este dispusă să înceapă discuţii aprofundate în legătură cu un nou Tratat privind Forţele Armate Convenţionale din Europa, dacă UE nu condiţionează negocierile de chestiuni politice, a declarat ambasadorul rus la NATO, Alexandr Gruşko, scrie RIA Novosti.
Tratatul CFE, semnat în 1990, limitează numărul de arme grele convenţionale desfăşurate între Atlantic şi Urali.
''Dacă se pune accentul pe controlul armelor şi nu pe unele probleme politice, atunci există şanse ca discuţii de fond să înceapă în legătură cu tipul de control al armelor necesar în prezent'', a afirmat Gruşko. (B1TV)

 

Anchetă internaţională: "Donatorii sunt adesea VICTIME ale exploatării de fiinţe umane"
Spitalul universitar "Erasmus" din Rotterdam, susţinut, printre alţii, de Oficiul european de poliţie Europol, va desfăşura o anchetă internaţională în privinţa traficului ilegal de organe, pentru a determina amploarea acestui fenomen, a anunţat joi spitalul, citat de AFP. 'Prin această anchetă, spitalul Erasmus va strânge informaţii despre această formă gravă de criminalitate relativ nouă, pentru a o putea combate mai bine', a declarat spitalul într-un comunicat. La ancheta finanţată de Comisia Europeană (CE) participă, alături de ONU, institute din România, Suedia, Bulgaria şi Spania.

Ancheta, care se va desfăşura pe trei ani, se va axa pe prelevarea ilegală de organe, cel mai des de rinichi, dar şi de ficat. "Din cauza marii cereri de organe, există tot mai multe indicii despre un adevărat turism pentru organe: pacienţii călătoresc în străinătate pentru un transplant de organ, probabil cumpărat", a spus spitalul 'Erasmus'. 'Donatorii sunt adesea victime ale exploatării de fiinţe umane', a adăugat unitatea medicală olandeză. (Realitatea TV)