Publicat: 25 Martie, 2013 - 19:09

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:

Sulfina Barbu o critică pe Udrea: Suntem copii să credem că am fugit cu urnele?
Democrat-liberala Sulfina Barbu, membră în comisia de organizare a alegerilor din PDL, a criticat tabăra Elenei Udrea pentru faptul că a acuzat fraudarea alegerilor pentru preşedinţia partidului, spunând că totul a fost perfect în regulă, şi a explicat pas cu pas cum s-au desfăşurat acestea din punct de vedere tehnic. Întrebată dacă s-a plecat cu urnele după vot în ziua alegerilor din PDL, cum acuză Elena Udrea, Sulfina Barbu a răspun: "Categoric nu, suntem copii să credem toate lucrurile care se afirmă?"Barbu a ţinut să explice pas cu pas desfăşurarea procesului de votare, pentru a ridica orice dubii în privinţa corectitudinii alegerilor, despre care a spus ca au fost absolut corecte si ca este exclusa orice frauda.(Realitatea TV)

Zgonea: Numirea lui Morar la CCR, probabil soluţia să facă un pas în lateral în politică
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că numirea lui Daniel Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională este "probabil soluţia pe care a găsit-o preşedintele ţării pentru ca Morar să facă un pas în lateral în politică".Zgonea a spus despre Morar că "este un coleg din România, un cetăţean român care are tot dreptul să fie în postura aceasta"."Este nominalizarea preşedintelui, nu am dreptul ca preşedinte al Camerei Deputaţilor să-mi spun o opinie politică referitor la această temă. Este propunerea domniei sale. Probabil că aceasta este soluţia pe care a găsit-o pentru ca domnul Morar să facă un pas în lateral în politică şi să nu mai fie o presiune pentru unul dintre benchmark-urile din MCV", a spus Zgonea.(RTV)

Modificări Constituționale în Georgia. Președintele rămâne fără unele dintre prerogative
Parlamentarii din Georgia au aprobat schimbări în Constituție, ce vor reduce prerogativelor președintelui Mihail Saakașvili și vor înclina balanța puterii spre premier. Președintele va rămâne, printre altele, fără dreptul de a demite guvernul fără aprobarea Parlamentului. Modificările reprezintă o nouă victorie pentru premierul Bidzina Ivanișvili, a cărui coaliție a triumfat în alegerile din octombrie, relatează RIA Novosti.La un moment dat aliați, Ivanișvili și Saakalvili au devenit inamici. Campania pentru alegerile parlamentare, extrem de dură, a marcat începutul declinului politic al lui Saakașvili. Al doilea mandat al președintelui se va încheia în octombrie. (DIGI 24)

Adevăratul motiv pentru care Blaga a chemat-o pe Udrea la sediul partidului
Vasile Blaga a declarat luni că nu a chemat-o pe Elena Udrea la negocieri după Convenția PDL de sâmbătă, ci doar la discuții, explicând că este doar președintele partidului, nu proprietarul acestuia, în consecință nu are nici funcții, nici altceva de negociat în partid. Blaga a menționat că luni a sunat-o pe Elena Udrea în prezența a cel puțin 20 de colegi de partid, pentru că i s-a părut „absolut normal” să discute cu aceasta."De altfel, domnul Boc m-a invitat la o oră după ce s-au anunţat rezultatele votului de la Convenţia din 2011 şi am participat la discuţie", a subliniat senatorul.(Antena 3)

Nicolas Sarkozy, despre acuzațiile care i se aduc în dosarul Bettencourt: Sunt nedrepte și nefondate. Adevărul va învinge în cele din urmă
Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy respinge acuzațiile care i se aduc în dosarul Bettencourt, în care a fost pus sub acuzare pentru finanțare ilegală a campaniei din 2007, scrie france24.com.Într-o postare pe contul de Facebook, Sarkozy cataloghează acuzația drept "nedreaptă şi nefondată".„Vreau să îmi dedic toată energia demonstrării nevinovăţiei şi corectitudinii mele. Adevărul va învinge în cele din urmă. Nu mă îndoiesc de asta. Tuturor celor care m-au susţinut şi celor care m-au atacat vreau să le spun că în niciun moment din viaţa mea publică nu am trădat atribuţiile misiunii mele", a declarat el la patru zile după de a fost inculpat de un judecător din Bordeaux, care îl suspectează că ar fi abuzat de moştenitoarea lanţului de cosmetice L'Oreal, pentru a-şi finanţa campania electorală din 2007. (B1 TV)

Prinşi de poliţişti cu mâna în cutia milei
Hoţii nu au frică nici de Dumnezeu. O demonstrează trei tineri din judeţul Tulcea, care au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce furau din cutia milei şi căutau obiecte de valoare în altarul Mănăstirii Saon.În imagini se vede cum unul dintre ei stă de pază, iar ceilalţi doi fură cutia în care se aflau banii donaţi de credincioşi pentru oamenii nevoiaşi. Când a realizat ce s-a întâmplat, maica stareţă a anunţat poliţia, dar şi firma de pază care administrează sistemul de supraveghere.Ieri, însă, anchetatorii au avut parte de o mare surpriză. În timp ce se uitau la imagini, indivizii s-au reîntors la mănăstire pentru a da o nouă lovitură. Maicile au reuşit să blocheze uşa de la intrare, iar tinerii au fost prinşi de poliţişti în interiorul lăcaşului de cult. Aceştia sunt din localitatea Niculiţel, iar acum sunt cercetaţi penal pentru furt calificat.(Neptun TV)

Victor Piţurcă anunţă schimbări majore în echipa României pentru meciul cu Olanda
Naţionala R0mâniei va avea o altă componenţă la Amsterdam, faţă de meciul de la Budapesta, de vineri, potrivit selecţionerului Victor Piţurcă. Acesta a admis că elevii săi nu au evoluat cum şi-ar fi dorit contra Ungariei, dar a adăugat că România este suficient de valoroasă pentru a reuşi rezultate notabile împotriva oricărui adversar.
"Pentru meciul de mâine seară avem nevoie de jucători odihniţi, care să poată să alerge, însă nu m-am gândit asupra primului 11. Chiar dacă nu ar fi marcat, mă gândeam să-l titularizez pe Chipciu, încă nu m-am decis.Eu nu cred că adevărata faţă a României este cea din meciul cu Ungaria. Sunt şi momente de genul ăsta, când poţi să joci mai slab. Mulţi oameni binevoitori spuneau că vom câştiga fără probleme, un fel de vrăjeală din asta ieftină. Nu este simplu, nu este uşor, ştim că ne dăm mai buni decât suntem. Este foarte dificil la acest nivel să câştigi puncte. Nu mă interesează ce s-a scris după meciul de vineri, nu am citit nimic.Poate perioada este mai nefastă pentru noi, însă echipa României în ultimul timp a pierdut foarte puţine jocuri. Echipa României poate obţine rezultate împotriva oricărei echipe valoroase", a declarat Victor Piţurcă.(TVR 1)