Publicat: 29 Aprilie, 2013 - 19:00

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:

Maşină înghiţită de o GROAPĂ de jumătate de metru adâncime pe o stradă din Galaţi
O cititoare RTV.NET a avut parte luni, de o exerienţă mai puţin fericită. Femeia a vrut să parcheze maşina pe o stradă din Galaţi, însă din cauza unei lucrări nesemnalizate, şoferiţa a ajuns cu maşina într-o groapă mare de aproape jumătate de metru.
Femeia a trimis pe adresa stireata@rtv.net mai multe fotografii care arată ce s-a întâmplat cu maşina eu după ce a vrut să parcheze pe strada Dogariei, nr 91, în Port.
"Groapa era plină cu apă şi nesemnalizată, iar conform celor de la Viaţa Liberă, lucrarea ar fi a S.C. Atlas, firma care ar mai fi luat şi săptămâna trecută o amendă pentru că nu au semnalizat lucrarile. Am înţeles că nu e tocmai "proaspătă" acea groapă şi are cam jumătate de metru adâncime", spune Georgiana. (RTV)


Celebrii soldaţi de teracotă, expuşi la Muzeul Naţional de Istorie a României
Celebrii soldaţi de teracotă din China au ajuns în România. Peste 100 de seturi de artefacte extrem de valoroase sunt expuse la Muzeul de Istorie.

Soldaţii din teracotă, care fac parte din celebra armată îngropată la Xi‘an, în China, vor fi expuşi în cadrul unei expoziţii de arheologie chineză, care va fi deschisă pe 30 aprilie la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Armata din teracotă a fost descoperită în urmă cu aproape patru decenii de câţiva ţărani din Xi’an în timp ce săpau un puţ. Ea face parte dintr-un complex funerar în care este îngropat primul împărat al Chinei, Qin Shi Huang (221–210 î.Hr.). (Antena3)


Explozie la Praga: Cel puţin 40 de persoane au fost rănite, dintre care patru în stare gravă
O explozie puternică s-a produs, luni, în centrul vechi al capitalei cehe.
Estimăm la 40 numărul răniţilor, dintre care patru în stare gravă, a declarat medicul-şef de pe ambulanţă, Zdenek Schwarz, pentru televiziunea cehă citată de Reuters. Acestea sunt informaţii preliminare, a adăugat doctorul.
Informaţiile preliminare cu privire la numărul răniţilor sunt contradictorii. Potrivit AFP, 20 de persoane au fost rănite în urma deflagraţiei, dintre care patru sunt în stare gravă.

Circa 12 persoane au fost rănite, în timp ce altele au rămas blocate în clădirea avariată, potrivit Reuters.

Clădirea adăpostea un birou al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) şi o galerie de artă, în care s-ar fi aflat 15 persoane în momentul exploziei. Clădirea este situată la câţiva zeci de metri de Teatrul Naţional din capitala cehă. Explozia s-a auzit pana la Castelul din Praga, la aproximativ 1km şi jumătate depărtare, dincolo de râul Viltava. (TVR)


In cat timp ajunge la mare trenul care ar trebui sa faca 2 ore si 40 minute
Saptamana trecuta, autoritatile anuntau ca patru trenuri InterRegio vor circula pe traseul Bucuresti - Constanta - Mangalia fara a se opri in alte statii decat cele trei.Astfel, durata calatoriei cu trenul din Capitala spre litoral ar trebui sa se reduca la 2 ore si 40 de minute.StirileProTV au realizat un experiment pentru a vedea in cat timp vor ajunge aceste trenuri la mare. (ProTV)


Producătorul de încălțăminte ”Clujana” ar putea intra în insolvență: Are datorii de 1,4 milioane euro
Producătorul de încălțăminte ”Clujana” ar putea intra în insolvență pentru a bloca, astfel, datoriile de 1,4 milioane euro, acumulate de societate.Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat, luni, că în cadrul ședinței Consiliului s-a ridicat și problem intrării în insolvență a producătorului de încălțăminte ”Clujana”.
”Insolvenţa este o soluţie financiară, de reorganizare, care nu schimbă cu nimic raporturile de muncă  din interiorul fabricii, decât cele dintre datornici şi creditori. Intrarea în insolvenţă este o măsură care se face voit şi care va fi propusă de Consiliul de Administraţie al societăţii”, a spus Uioreanu.Potrivit lui Daniel Mihiș, președintele Consiliului de Administrație al SC Clujana, societatea nu poate, din producția realizată, să achite datoria.
”Consiliul de Administraţie recomandă determinarea situaţiei de insolvenţă dacă nu este altă soluţie pentru a reuşi să trecem peste datoria de 1,4 milioane de euro care, din păcate, planează asupra noastră. Acum patru ani, fabrica nu a avut datorii faţă de terţi şi nici faţă de bugetul consolidat, dar s-a ajuns de atunci la această datorie către bugetul consolidat, din care 40% sunt reprezentate de comisioane şi penalizări. Ţinând cont de faptul că este o sumă considerabilă, noi nu avem cum, din producţia noastră, să o plătim. În cazul în care se va decide insolvenţa, în maxim trei luni se va lua o decizie în acest sens, datoria acumulată se va bloca, societatea se va reorganiza, iar un administrator judiciar va prelua totul. Locurile de muncă  nu se pierd, iar activitatea va continua”, a declarat Mihiș. (B1TV)