Share
4 Iul 2017 - 19:00

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară: 

Procurorul Doru Țuluș, despre Codruța Kovesi: De iubit, nu m-a iubit foarte tare niciodată 
"DNA a ajuns o caricatură de instituție" iar "procurorii vor începe să vorbească”, a spus Doru Ţulus, unul dintre procurorii pe care Laura Codruta Kovesi îl vrea afară din DNA. Au fost declarații șocante în fata sediului CSM acolo unde împreuna cu Mihaela Iorga s-au dus să se apere după cererea de revocare făcută de șefa DNA. 
Procurorul Țuluș, despre Kovesi: De iubit, nu m-a iubit foarte tare niciodată.
"E o poveste lungă, am prezentat-o secției de procurori. În cererea de revocare nu se scrie că am fost la acea vânzare. Vânzarea a fost la jumătate. Nu l-am văzut în viaţa mea pe Rotaru, l-am informat pe Daniel Morar. Era o frenezie atunci, mulţi magistraţi îşi vindeau drepturile. Când am dat soluţie în dosarul Rotaru uitasem cine e, dosarul fusese soluţionat de un procuror, eu am contrasemnat.
Am dat o soluție într-un dosar de trei parale, ceva cu Chimia Râmnicu Vâlcea, nu mai țin minte exact”, a spus Doru Țuluș. 
”De iubit, nu m-a iubit foarte tare niciodată, dar după apariţia acelor înregistrări în presă a început să epureze pe criterii exclusiv subiective”, a mai spus Țuluș.(B1 TV)

Condiţiile în care copiii pot merge în străinătate. Ce trebuie să știe părinţii
Poliţia de Frontieră Română reaminteşte condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate, potrivit adevarul.ro.
Conform Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cetăţenii români minori pot ieşi din ţară în aceleaşi condiţii ca şi persoanele adulte, în baza unui document de călătorie valabil - paşaport sau carte de identitate, numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră şi cu acordul părinţilor.
Poliţiştii de frontieră vor permite ieşirea din ţară a cetăţenilor români minori numai dacă călătoresc în străinătate însoţiţi de ambii părinţi.
Minorii pot ieși din țară împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte.
În 2016, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria a peste 5.360 de cetăţeni români minori deoarece documentele copiilor nu erau valabile.(Antena 3)

Bilanț la 50 de ani de la prima bucată de asfalt de autostradă
Anul acesta s-a împlinit o jumătate de secol de când a început construcţia primei autostrăzi din România. Din păcate, nu e un motiv de sărbătoare. În ţara noastră, kilometrii de drumuri neasfaltate sunt de peste 4 ori mai mulţi decât cei ai autostrăzilor. În acest moment, Bucureştiul nu are legătură directă printr-o şosea de viteză cu nicio altă capitală europeană, iar perform
anţele ţărilor vecine, în materie de autostrăzi, ar trebui să îi ruşineze pe toţi cei care au condus acest domeniu în ultimii 25 de ani. Vedeți autostrăzile României aşa cum sunt, dincolo de promisiunile şefilor de la Drumuri: cât s-a construit, în ce stare sunt şoselele de mare viteză şi cum stăm, în comparaţie cu vecinii noştri.Drumurile României sunt o problemă pe care toată lumea o vede, dar nimeni nu o rezolvă. În acest moment avem 747 kilometri de autostrăzi şi doar 280 de km de drumuri cu trei benzi. Şoselele performante reprezintă aşadar mai puţin de 1% din total, dar autorităţile fac promisiuni: vor fi lansate licitaţii pentru 600 de kilometri de autostrăzi. 90 de kilometri au termen de finalizare în acest an, din care pentru 15 kilometri s-a tăiat deja panglica.
Harta autostrăzilor are multe linii întrerupte, iar şoseaua care să traverseze ţara de la est la vest nu va fi realizabilă mai devreme de 2025. În lucru sunt peste 200 de kilometri, dar construcţiile avansează greu.
„Ne aflăm în utilajul care sapă prima porţiune din autostrada urbană care leagă Capitala de Ploieşti. Este vorba de o porţiune de un kilometru şi 600 de metri”, relatează Cătălin Bălan, reporter Digi24.

Liviu Pleşoianu: De miercuri mă voi afla în faţa sediului DNA, unde sălăşluieşte "divinitatea sa". Nu se mai poate trăi aşa
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a anunţat marţi, pe Facebook, că, începând de miercuri dimineaţă, se va afla „în spaţiul său privat” din faţa sediului DNA, pentru a-şi petrece timpul liber la „Templul Anticorupţie”, unde sălăşluieşte „divinitatea sa”, în condiţiile în care „nu se mai poate trăi aşa în această ţară”.„NU se mai poate trăi aşa în această ţară! Eu NU mai accept! Ca atare, mâine dimineaţă (miercuri, 5 iulie), mă voi afla de la prima oră în «spaţiul meu privat» din faţa Sediului DNA din Str. Ştirbei Vodă nr. 79-81. Începând cu ora 8.00, îmi voi petrece «timpul meu liber» în faţa Templului Anticorupţiei, unde sălăşluieşte DIVINITATEA SA”, a scris social-democratul.
Liviu Pleşoianu a mai spus că îl va bucura „prezenţa oricărui CETĂŢEAN care va alege acelaşi «spaţiu privat» şi acelaşi interval de «timp liber»”.
„După cum mă va bucura şi propria-mi companie, în cazul în care voi fi singurul cu care mă voi intersecta. «Noi suntem DNA şi nu ne lăsăm!» - Foarte bine! Şi eu sunt PARLAMENTAR AL ROMÂNIEI. ...ŞI NU MĂ LAS! ...Fie să FIM!”, a conchis deputatul PSD.(RTV)

ANAF taie în carne vie
Inspectorii ANAF au făcut "prăpăd" la
comercianţii de pe litoral în primele două zile de control: amenzi de peste jumătate de milion de lei şi un număr mare de bunuri confiscate.
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat, în perioada 1-2 iulie, 155 de firme de pe litoralul românesc şi au aplicat sancţiuni totale de aproape 530.000 lei, potrivit unui comunicat publicat marţi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Inspectorii antifraudă au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale, din care 118 amenzi şi 33 de avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de 506.200 lei.
În plus, inspectorii ANAF au confiscat bani şi bunuri în valoare de 23.613 lei şi au suspendat activitatea unei firme pentru nereguli grave, precum neutilizarea caselor de marcat sau neemiterea de bonuri fiscale.
Direcţia Antifraudă  a anunţat la sfârşitul lunii iunie că va demara, de la 1 iulie, acţiuni de control la comercianţii de pe litoral, în vederea combaterii evaziunii fiscale.
ANAF avertiza la momentul respectiv operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe litoral să se doteze cu aparate electronice de marcat fiscale şi să elibereze bonuri fiscale pentru serviciile prestate şi/sau bunurile vândute.
Instituţia fiscală le cerea turiştilor să solicite bonuri fiscale pentru fiecare serviciu sau bun achiziţionat.(Realitatea TV)

Format: 

Rubrici: