10 Ian 2018 - 19:02

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în edițiile emisiunilor de știri din această seară: 

Senator USR, împiedicat să intre într-un centru de plasament din sectorul 5: "Ce vor să ascundă?"
Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, a anunţat pe pagina sa de Facebook că nu a fost lăsat să intre în Centrul de Plasament Cireşarii II din Sectorul 5 al Capitalei. În replică, Primăria susţine că, potrivit procedurii, parlamentarul ar fi trebuit să înainteze o solicitare către edil.
"Se fac 3 ore și 20 de minute de când stau în frig în fața porții Centrului de plasament "Cireșarii".
Construit ca o adevarată fortăreață. Nu sunt lăsat să intru și mi se spune că trebuie să am acordul primarului. Complet fals! Nu există nicăieri în lege o astfel de prevedere și niciun alt centru nu ne-a cerut așa ceva. Nu este decât o regulă inventată pentru a ține pe cei inconfortabili afară. Directorul General al DGASPC Sector 5 nu răspunde de ore bune la telefon. " O fi într-o ședință" ne spune o doamnă de la centru. Că, de, mereu pică ședințele în astfel de momente, nu? Nu știu ce vor atât de tare să ascundă, dar cu atât mai multe trebuie să aflu. Centrele de plasament sunt locuri unde deseori copiii sunt supuși diverselor forme de abuz ori trimiși în diverse rețele de trafic cu persoane. Nu pot sa spun daca este cazul si aici, dar asta trebuie aflat de la copiii instituționalizați", a scris Alexandrescu, pe Facebook. 
Vlad Alexandrescu a spus, apoi, pentru Mediafax, că legislaţia spune că un senator este investit cu autoritate publică de stat în interesul cetăţenilor.
"Eu mă aflu în circumscripţia electorală Bucureşti, pentru care am fost şi votat în Parlament, şi nu pot să îmi exercit dreptul constituţional şi mandatul reprezentativ în serviciul cetăţenilor. Eu stau aici până când îmi vor da voie să intru înăuntru, pentru că la toate centrele am stat, am avut o interacţiune foarte normală cu şeful de centru, cu psihologul, cu asistentul social, am stat de vorbă şi cu copiii, deci am avut interacţiuni foarte bune. Aici, se pare că nu se poate", a adăugat senatorul USR, care la ora transmiterii ştirii se află tot în faţa Centrului Cireşarii II.(Realitatea TV)

Premierul Mihai Tudose nu-l demite pe şeful Poliţiei Române
Premierul Mihai Tudose nu-l demite pe Bogdan Despescu de la conducerea Poliţiei Române, după ce ministrul Internelor Carmen Dan a solicitat schimbarea acestuia ca urmare a scandalului provocat în Poliţie de cazul poliţistului arestat pentru 30 de zile, acuzat fiind că ar fi agresat sexual doi copii într-un bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Premierul a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că în cadrul întâlnirii de miercuri de la Palatul Victoria i-a solicitat lui Bogdan Despescu să prezinte, în următoarea săptămână, un plan de măsuri legat de remedierea situaţiei."Am avut o discuţie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul. De asemenea, am înţeles pe surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă n.red.) şi-a decliniat intenţia de a ocupa funcţia şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile pentru remedierea situaţiei. Ceea ce trebuie remarcat este că acel făptaş a fost prins în două zile, ceea ce e un lucru foarte bun pentru Poliţie", a declarat premierul Mihai Tudose la începutul şedinţei de Guvern.
Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, s-a întâlnit miercuri cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria. Bogdan Despescu şi-a prezentat raportul de activitate, după ce ministrul Carmen Dan a propus demiterea lui.(RTV)

Scandal în Poliție, după un interviu la Digi24
Apar noi informaţii despre războiul declanşat de ministrul de interne cu Poliţia Română. Carmen Dan a cerut conducerii instituţiei de două ori să îl cheme la raport pe şeful Seviciului Omoruri, Radu Gavriş, cel care de fapt a soluţionat cazul poliţistului agresor, dar care, în urmă cu două săptămâni, într-un interviu acordat Digi24 critica intenția de modificare în Parlament a Codurilor penale. Sunt contradicții din ce în ce mai mari între declarațiile făcute marți de ministrul Carmen Dan și informațiile obținute de Digi24 în cursul zilei de miercuri.
De pildă, după interviul acordat Digi24 luna trecută de șeful Serviciului Omoruri, Radu Gavriș, în care acesta vorbea îngrijorat despre eventuale modificări la Codul penal, Carmen Dan i-a cerut șefului acestuia, Bogdan Despescu (șeful Poliției Române, a cărui demitere a propus-o, între timp, Carmen Dan - n.r.), să verifice dosarele instrumentate de acesta. Numai că Despescu i-a explicat ministrului că nu poate face acest lucru, pentru că nu intră în atribuțiile sale. Verificările le poate face numai Parchetul General.(digi 24)

S-A AFLAT cine e PRIMA PERSOANĂ care l-a identificat pe PEDOFIL ca fiind POLIŢIST la Rutieră. Acesta a fost CAPTURAT CA ÎN FILME
A fost nevoie de multe ore pentru ca autorităţile să afle că pedofilul care agresase doi minori într-un lift al unui bloc din Drumul Taberei este chiar un poliţist. Prima care s-a prins cine este cel din imaginile surprinse de camerele de supraveghere este chiar o colegă de-a acestuia de la Brigada Rutieră.
Aceasta a sunat imediat la poliţie şi a afirmat că îl recunoaşte ca fiind Eugen Stan, agent la Poliţia Rutieră, conform România TV.
Atunci au fost alertaţi poliţiştii de la Serviciul Omoruri care au întocmit un plan pentru prinderea acestuia. Acesta a fost îndeplinit cu ajutorul comisarului Rene Vornicu de la Rutieră, care îl folosea pe Eugen Stan ca şofer.
Acesta a fost capturat când maşina pe care o conducea Eugen Stan a intrat în curtea Serviciului Omoruri. 
Poliţistul-pedofil se află în prezent în arest preventiv. Pe lângă agresiunile comise împotriva celor doi minori, Eugen Stan a mai recunoscut două fapte de pedofilie şi mai rămâne suspect în alte peste 10 cazuri care aveau autor necunoscut.(b1 tv)

Lovitură din partea Guvernului pentru Casa Regală a României
Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să dea un aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.
Pe 29 decembrie 2017, premierul Mihai Tudose declara că Guvernul va da un aviz negativ proiectului de lege privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale, subliniind că Palatul Elisabeta a fost dat în folosinţă regelui Mihai în calitate de fost şef al statului, nu şi urmaşilor acestuia.
Proiectul privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a fost depus la Parlament de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe 7 noiembrie 2017.(Antena 3)

Rubrici: