27 octombrie 2021

Submarin nuclear american se ciocnește de un obiect necunoscut din regiunea indo-pacificică

submarin SUA nuclear
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Submarin nuclear american se ciocnește de un obiect necunoscut din regiunea indo-pacificică
Într-un comunicat, serviciul de presă al Flotei SUA din Pacific spune că echipajul nu are răni care pun viața în pericol

Submarinul de atac nuclear USS Connecticut (SSN 22) (clasa Seawolf) s-a ciocnit cu un obiect necunoscut în timp ce făcea scufundări în regiunea Indo-Pacifica, niciunul dintre membrii echipajului are răni care pun viața în pericol, centrala nucleară nu a fost avariată. Potrivit Fox News , incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud. Incidentul a fost raportat într-o declarație scrisă publicată joi  de serviciul de presă al Flotei Pacificului SUA.

După cum a menționat canalul TV, USS Connecticut nu s-a ciocnit cu un alt submarin. Submarinul american s-a întoars independent în port.

„[Sub] USS Connecticut (SSN 22) s-a ciocnit cu obiectul în timp ce se scufunda în după-amiaza zilei de 2 octombrie în apele internaționale din Indo-Pacific”, spune  Marina SUA.

Oficialii militari au subliniat că „siguranța echipajului rămâne principala prioritate a Marinei”. Submarinul, în sine „rămâne într-o stare sigură și stabilă”. „Centrala nucleară și compartimentele USS Connecticut nu au fost avariate, ele rămân pe deplin funcționale. Gradul de deteriorare a altor părți ale submarinului este în prezent evaluat”, a declarat serviciul de presă. Marina SUA investighează incidentul.

Potrivit portalului de știri al US Navy Institute ( USNI ), ca urmare a incidentului, aproximativ 11 soldați au fost răniți,  cu severitate moderată până la ușoară.

Potrivit unei surse a ziarul Military Times , „topografia zonei, la momentul coliziunii, nu indica prezența unei mase terestre în fața submarinului” și nu există semne că „incidentul a fost de  natură ostilă „. Ziarul a mai spus că niciunul dintre membrii echipajului nu a necesitat spitalizare urgentă. Sursa publicației a descris rănile ca „umflături si vânătăi”. Ziarul a adăugat, de asemenea, că, după coliziune, submarinul a fost forțat să iasă la suprafață.

foto:Yuo Tube
Ciprian Pop