Publicat: 1 Aprilie, 2019 - 21:38
Share

Secretarul de stat Claudiu Sorin Roșu Mareș a participat în perioada 28 – 31 martie 2019 la cea de-a XVII-a ediție a Târgului național de agricultură și industrie alimentarăAgro Expo Bucovina”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Suceava. În acest context, în data de 29 martie 2019, Camera de Comerț și Industrie din Suceava în parteneriat cu revista „Lumea Satului”,  Radio Antena Satelor și Asociația Comunelor din România a organizat și cea de-a XI-a ediție a Forumului EconomicAgricultura încotro?”.

La acest eveniment au participat, alături de secretarul de stat Claudiu Sorin Roșu Mareș, experți din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Suceava, ai Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Suceava, reprezentanți din cadrul Instituției Prefectului Suceava, ai Agenției Naționale a Zonei Montane, ai Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” Iași, precum și fermieri, producători, procesatori, președinți de asociații.

În cadrul întâlnirii au avut loc dezbateri și schimburi de idei pe mai multe teme de actualitate cu care sectorul agricol se confruntă în prezent, între care amintim: școlarizarea lucrătorilor din ferme, îmbunătățirea condițiilor pentru valorificarea producției obținute de către fermieri, sprijinirea familiilor de fermieri ce revin în România în vederea reintegrării sociale și facilitării investițiilor în agricultură, necesitatea unor programe de sprijin pentru fermierii vârsnici.  

Reprezentanții Agenției Naționale a Zonei Montane au susținut o prezentare cu tema ”Agricultura montană 2019 – Produsul montan, motor de dezvoltare pentru zona montană din România”.

Târgul național de agricultură și industrie alimentarăAgro Expo Bucovina” a oferit ocazia vizitatorilor de a achiziționa produse ce au dobândit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan”, precum: șvaițer „Călimani”, cașcaval „Călimani”, cașcaval afumat „Călimani”, brânză frământată „Călimani”, telemea „Călimani”.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: