27 noiembrie 2021

Suedia interzice definitiv aplicarea vaccinului Moderna la cei cu vârsta sub 31 de ani

vaccin Moderna - MEDIAFAX
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Suedia interzice aplicarea vaccinului Moderna celor sub 31 de ani. Până acum, suspendarea acestui vaccin a fost temporară și ar trebui să se încheie pe 1 decembrie.

Finlanda, Islanda și Danemarca au luat măsuri similare. Norvegia sfătuiește bărbații sub 30 de ani să nu se vaccineze cu Moderna.

Interdicția urmează celei care a fost impusă cu luni în urmă vaccinului AstraZeneca din cauza efectelor adverse grave ale acestuia.

De luni de zile, vaccinul Moderna a fost examinat din cauza datelor care arată că bărbații tineri care îl primesc prezintă un risc crescut de miocardită, o inflamație a mușchiului inimii și pericardită, o inflamație a sacului care înconjoară inima.

Institutul suedez de sănătate publică a declarat că datele care leagă vaccinul Moderna de cele două probleme de sănătate înseamnă că există „un risc crescut de efecte secundare, cum ar fi inflamația mușchiului inimii sau a pericardului”.

Ca răspuns la îngrijorările legate de vaccinul Pfizer, în declarația sa de aprobare, FDA a spus că „datele arată riscuri crescute, în special în termen de șapte zile de la a doua doză”.

„Riscul observat este mai mare la bărbații sub 40 de ani decât la femei și la bărbații mai în vârstă. Riscul observat este mai mare la bărbații cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani”, a mai spus FDA.

Agenția a menționat că „unele persoane necesită asistență pentru terapie intensivă” și că informațiile pe termen lung cu privire la riscuri nu sunt încă disponibile.

Ciprian Pop
Sursa foto Mediafax