Publicat: 6 Mai, 2015 - 18:32

În perioada 11-13 mai 2015, Ministerul pentru Societatea Informațională împreună cu Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București organizează la București, la Palatul Parlamentului, un Summit Regional de Securitate Cibernetică. 

La eveniment sunt invitate să participe 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est, membre sau non-membre ale UE și NATO, care își  vor prezenta politicile în domeniul securității cibernetice, vor aborda tematici precum amenințările și vulnerabilitățile cibernetice, încercând totodată să identifice oportunități pentru colaborare internațională și regională și să facă schimb de bune practici în domeniu.  

Summitul va aduce laolaltă companii și oficiali guvernamentali, specialiști în domeniul securității cibernetice din mediul public și privat din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România. 

Discuțiile și întâlnirile se vor desfășura pe parcursul a trei zile, beneficiind de prezența premierului român, Victor Ponta și a adjunctului Secretarului pentru Comerț, Bruce Andrews din cadrul Departamentului Comerțului al SUA.

În aceeși perioadă, Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București derulează la București o misiune comercială pentru a prezenta cele mai noi soluții pe care companiile americane le pot oferi în acest domeniu.  Participanții la summit vor avea posibilitatea de a derula discuții bilaterale cu experții în securitate cibernetică și lideri din cadrul companiilor reprezentate.