Publicat: 19 Iunie, 2015 - 14:38

Străzile orașului vor fi inundate de sunete și culori în ultimele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În zona pietonală Nicolae Bălcescu, în Piața Mică și Piața Mare, dar și la Muzeul Astra, spectacole de pe trei continente vin în fața publicului cu statui vivante, baloane zburătoare cu apă, dansuri amerindiene și muzică indiană.

Teatrul Masca este prezent în FITS cu spectacolul „Sub aripa îngerului”, regia Mihai Mălaimare. Vă veți întâlni cu evoluția „statuilor vivante ale Teatrului Masca”, vineri seara de la ora 19:00. în zona pietonală Nicolae Bălcescu. O „statuie vivantă” este un spectacol condensat pe durata câtorva minute, dar a cărui profunzime o depășeste adesea pe aceea a unui spectacol vorbit de bună calitate. Un actor profesionist, un personaj bine definit, un subiect foarte clar, costume splendide și un machiaj perfect sunt atributele statuilor vivante ale Teatrului Masca. „O statuie vivantă se privește, dar cel mai adesea se devorează! Bucuria și fascinația care vă vor însoți privind statuile noastre vivante ar putea schimba propria dumneavoastră opinie despre lume, despre artă, despre viață.” (Mihai Mălaimare)

Staropramen, sponsor al festivalului pentru al treilea an, a pregătit pentru această ediție o serie de interacțiuni cu personajele și piesele de teatru preferate. O trupa formată din actori  locali va interpreta, la terasele partenere, câte un fragment din „Romeo si Julieta”, „Richard III”  şi „O noapte furtunoasă”, iar cei care vor recunoaşte piesa vor putea câştiga 100 de bilete la spectacolele din cadrul FITS. Vizitatorii standului Staropramen din Piaţa Mare vor putea să guste experienţa cehească cu ajutorul masinii de scris inteligente din care curge bere. Statui vivante care întruchipează personaje din „Visul unei nopti de vară”,  „A 12-a noapte” şi „Hamlet”, precum si alte surprize pregatite de Staropramen vă asteaptă pe străzile pline de viaţa şi artă ale Sibiului.

Dacă ajungeți în Piața Mică vineri la ora 20:00, scoateţi-vă săbiile! Fiţi pregătiţi pentru un spectacol cu accente caraghioase despre un gladiator isteric şi baloane zburătoare cu apă, pe fondul sonor al muzicii de operă dată la maxim. Fără să folosească cuvinte, „Distracţie cu apă” este un spectacol interactiv de comedie care a înnebunit mulţimile de pe întreg mapamondul. Nu mai există nici un alt spectacol de acest gen - 60 de baloane cu apă, 2 gladiatori voluntari, public activ şi 2 clovni amuzanţi. Cei doi artiști neînfricaţi, Seth şi Christina, s-au întâlnit într-un cort de circ în Afganistan, s-au logodit în timpul unui spectacol de stradă în Scoţia şi s-au căsătorit în China. Au avut spectacole în peste 20 de ţări, au concurat la festivaluri de circ internaţionale, au jonglat în cadrul emisiunii lui Letterman, au jucat pentru Circul Big Apple şi au apărut în The New York Times.

Din Statele Unite ale Americii au sosit la Sibiu „Yellow Birs Apache dancers”, cu un spectacol extraordinar de dans și muzică în spirit amerindian. Veți putea admira o selecție de dansuri și povești tribale, susținute într-un ritm energic și îmbogățite cu ajutorul muzicii indigene, dacă ajungeți la Muzeul Astra – scena de pe lac, pe 19 iunie, ora 12:00, sau în Piața Mică, la ora 15:30.

Jaipur Maharaja Brass Band aduce la Sibiu „Farmecul Indiei”, pentru spectatorii care se vor opri să-i admire în zona pietonală Nicolae Bălcescu, vineri 19 iunie la orele 17:45 și 21:45 și sâmbătă, 20 iunie, ora 17:00. Originară din Jaipur, orașul maharajahilor din regiunea indiană Rajasthan, Fanfara Jaipur Maharaja este compusă din șapte muzicieni rafinați, o frumoasă țigancă dansatoare și un fachir jongler nemaipomenit. Aceștia cântă la o serie de instrumente tradiționale de alamă, printre care trompetă, tubă, clarinet și saxofon, execută dansuri uimitoare și momente de forță și îndemânare uluitoare. Fanfara Jaipur a susținut sute de concerte în întreaga lume, din Asia și până în America de Nord, dirijată de renumitul muzician Rahis Barthi. Aceștia au participat în 2012 la Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a și au cântat în 2013 pentru președintele Indiei în Jaipur.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu continuă în forță până pe 21 iunie!