Publicat: 17 Mai, 2013 - 11:44
Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

Alianta Romana de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) impreuna cu Fundatia Romana a Inimii (FRI) sarbatoresc Ziua Mondiala Hipertensiunii Arteriale.

Sub sloganul „Ai grija de inima T.A.-ZI de ZI de ZI!”, ARCHA si Fundatia Romana a Inimii va invita sambata 18 mai, in Piata Sfatului din Brasov si duminica 19 mai, in Piata Constitutiei din Bucuresti, incepand cu ora 10.00, la evenimentele adresate cu precadere populatiei generale, unde medici specialisti cardiologi vor evalua gratuit riscul de boala cardiovasculara si vor masura tensiunea arteriala.

Cu aceasta ocazie, se vor organiza sesiuni educative pentru pacientii diagnosticati cu hipertensiune arteriala (HTA) pentru ca acestia sa devina, la randul lor, o sursa certificata de informare pentru alti pacienti – Campionii Inima T.A.

Alianta Romana de Combatere a Hipertensiunii Arteriale (ARCHA) este o alianta intre societatile medicale cu preocupari in domeniul hipertensiunii arteriale (HTA). Scopul primordial al aliantei este promovarea excelentei in domeniul diagnosticului si tratamentului hipertensiunii arteriale in vederea ameliorarii starii de sanatate a populatiei din Romania. Mai multe informatii pe www.archa.org.ro

“In Romania, numarul persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala se situeaza peste media europeana – 1 din 2 barbati şi 1 din 3 femei confruntandu-se cu aceasta afectiune. ARCHA işi propune un  screening al populatiei,  astfel incat sa cunoasca mai indeaproape dimensiunile hipertensiunii arteriale la nivelul tarii noastre. Pentru ca este nevoie de o reactualizare permanenta a datelor statistice, ARCHA dezvolta un program eficient de preventie a hipertensiunii arteriale.” Prof. Dr. Dragoş Vinereanu, Preşedinte Alianta Romana de Combatere a Hipertensiunii Arteriale.