30 septembrie 2022

„Sunt șocat” – Zelensky a făcut o declarație sinceră despre Israel

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Există influența Rusiei asupra Israelului, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Israelul nu a oferit nicio asistență Ucrainei de la începutul agresiunii ruse pe scară largă, spune el.

În același timp, Israelul a exportat arme în alte țări. Președintele Volodymyr Zelenskyi a spus acest lucru într-un interviu acordat publicației Ouest-France.

„Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, zero… Înțeleg că trebuie să-și apere pământul, dar am informații că Israelul își exportă armele în alte țări”, a spus el.

Există influența Rusiei asupra Israelului, a spus Zelensky.

„Nu dau vina pe lideri. Afirm faptele: au fost discuții cu conducerea Israelului și nu a ajutat Ucraina. Puteți vedea influența Rusiei asupra Israelului”, a spus președintele.

Societatea civilă israeliană sprijină Ucraina, a spus Zelenskyy.

„De ce să nu ne dai apărare antiaeriană?” – a întrebat.

Zelenskyi a mai spus că sprijină dialogul cu președintele francez, Emmanuel Macron . Liderul francez ajută Ucraina și știe despre necesitatea furnizării de noi arme.

„Aș dori acțiuni mai decisive din partea Germaniei, Turciei și SUA, pentru că sunt puțini producători de arme antiaeriene”, a spus președintele.

În orice caz, Ucraina trebuie să aibă propriul sistem de apărare antirachetă, chiar și după câștigarea războiului cu Rusia. Un astfel de sistem ar trebui să urmeze exemplul Israelului , a spus ministrul apărării.

În iulie, Israelul, împreună cu alte 42 de țări, a susținut declarația privind restaurarea Ucrainei. De asemenea, țara a anulat restricțiile de intrare pentru cetățenii Ucrainei.

În martie, la Tel Aviv a avut loc un miting de mii de oameni în sprijinul Ucrainei.

A contribuit Ciprian Pop

Sursa foto hindustan.news