Publicat: 19 Septembrie, 2016 - 19:40

Vicepreședintele PNL București, Ovidiu Raețchi, a afirmat că ASPA și Primăria Generală trebuie să ia măsuri pentru ca situația câinilor maidanezi să nu scape din nou de sub control, în condițiile în care un băiețel a murit ieri lovit de o mașină în timp ce se ferea de un câine fără stăpân, iar bucureștenii au reclamat reapariția maidanezilor în unele zone:

'Un băiețel de opt ani a murit, ieri seară, lovit de o mașină pe o stradă din București, după ce copilul a pătruns pe partea carosabilă pentru că se ferea de un câine maidanez. Contextul în care s-a petrecut tragedia amintește de cazul dramatic al lui Ionuț Anghel. De asemenea, bucureștenii au reclamat că există zone în care problema câinilor maidanezi a reapărut, mai ales în părțile limitrofe ale Capitalei, dar nu numai. Solicit pe această cale, atât Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București(ASPA), dar și Primăriei Generale a Capitalei să ia măsurile necesare pentru ca situația să nu scape din nou de sub control. În plus, fac apel și la vigilența opiniei publice și a presei pentru a menține presiunea asupra autorităților locale pe acest subiect, având în vedere tendința Primăriei Generale de a ignora teme de interes public direct și memoria pe termen scurt a autorităților, în general'.

Vicepreședintele PNL București a adăugat că Primarul General nu a gestionat nici alte teme de importanță publică imediată pentru bucureșteni, printre care cea a dezinsecției sau deratizării:

'Deși Gabriela Firea a anunțat chiar pe 7 iunie că prima pe lista priorităților sale este rezolvarea problemei țânțarilor din Capitală—fiind o temă pe care bucureștenii i-au semnalat-o—aceasta nu a fost deloc gestionată de primarul general. Numeroși bucureșteni s-au plâns pe rețelele de socializare de apariția frecventă a țânțarului-tigru, vectorul a cel puțin 20 de boli grave și la care populația României nu are niciun fel de imunitate, printre care și virusul Zika sau West Nile și este inacceptabil ca autoritățile să mizeze pe schimbarea vremii pentru dispariția acestor țânțari. Deratizarea este un alt proces restant al Primăriei Capitalei și în privința căruia nu s-au făcut progrese, în ciuda promisiunilor autorităților. Departe de mine gândul de a acuza actuala administrație locală instalată din iunie de toate relele din București, dar acestea sunt probleme de importanță publică imediată care trebuiau gestionate cu celeritate de Primăria Generală'.

Ovidiu Alexandru Raețchi

Deputat Colegiul 4 Diaspora