8 decembrie 2021

Surprizele Romanian Creative Week pentru 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Surprizele Romanian Creative Week pentru 2022. Cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, programat la Iaşi în perioada 20 – 30 mai

Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, care a reuşit, încă de la prima ediţie organizată în iunie anul acesta, nu doar să adune la Iaşi un public numeros din întreaga ţară, ci şi să atragă atenţia pe plan internaţional, prin evenimente inedite, a anunţat o parte din surprizele pregătite pentru anul viitor.

Săptămâna creativităţii din capitala Moldovei se va extinde la zece zile, în perioada 20 – 30 mai 2022, când Iaşul va fi din nou gazda unor evenimente unice din industriile creative: arhitectură, arte interpretative, muzică, film, modă, arte vizuale, publicitate, new media, design etc.

Între evenimentele pregătite pentru anul viitor se numără expoziţii indoor şi outdoor, concursuri şi intervenţii arhitecturale, evenimente new media surprinzătoare, provocări de realitate augmentată şi imersiuni în realităţi virtuale, workshop-uri, show-uri de modă, proiecţii de film, muzică live şi extravaganţe culinare, dând RE:SET întregii ţări.

RCW va da startul, în curând, pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro, concursurilor de proiecte. La fel ca anul acesta, tinerii vor fi provocaţi să-şi folosească imaginaţia şi să intre în superbe competiţii de idei, legate de domeniile creative promovate la Iaşi.

De altfel, unul dintre obiectivele RCW este facilitarea întâlnirii dintre tinerii creativi cu profesionişti ai domeniilor vizate, într-un efort comun de promovare, dezvoltare şi consolidare a industriilor creative atât în ţară, cât şi peste hotare.

Romanian Creative Week îşi ţine prietenii aproape, până la ediţia de anul viitor, şi printr-un nou sezon de interviuri din seria #NEXTHASHTAG. Personalităţi din diverse domenii ale industriei creative româneşti sunt invitaţii jurnalistei Irina Păcurariu, în cadrul acestor emisiuni care pot fi urmărite pe canalul de YouTube al RCW.

Romanian Creative Week a reuşit, anul acesta, să atragă inclusiv atenţia publicului internaţional printr-un proiect creativ unic la nivel mondial: primul colier NFT dedicat unui mare sportiv al lumii. Inedita bijuterie virtuală, realizată de patru creativi ieşeni, Irina Schrotter, arhitectul Vlad Ţenu, artistul vizual Andrei Cozlac şi IT-istul Andrei Dănilă, i-a fost dăruită sportivei Nadia Comăneci, marcând 45 de ani de la recordul absolut obţinut de marea gimnastă din România la Olimpiada de la Montreal. Fanii Nadiei pot achiziţiona, la rândul lor, bijuteria aflată în colecţia sportivei de pe platforma internaţională de licitaţii OpenSea.io.

Despre Romanian Creative Week: Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti.

Amănunte despre RCW, pe www.romaniancreativeweek.ro şi pe paginile noastre de Facebook, Instagram şi pe canalul de YouTube.