Publicat: 15 Mai, 2013 - 14:25
Share


Președintele Traian Băsescu a dat, miercuri, aviz pozitiv pentru cei șase procurori nominalizaţi pentru funcţiile de conducere ale Parchetului General, DNA şi DIICOT, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Șeful statului s-a întâlnit cu aceștia luni și marți, la Palatul Cotroceni, dorind să se discute personal cu ei înainte de a își spune punctul de vedere.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc a transmis președintelui României propunerile de numire a lui Tiberiu Mihail Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a lui Dimitrie Bogdan Licu în funcţia de prim-adjunct al procurorului general şi a lui Codruţ Olaru în funcţia de adjunct al procurorului general.

 Totodată, ministrul Justiţiei a înaintat preşedintelui propunerile de numire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a Alinei Mihaela Bica în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigaţie a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism şi a Elenei Georgiana Hosu în funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT.

 Consiliul Superior al Magistraturii a trimis vineri ministrului Justiţiei avizele pozitive, motivate, pentru cei şase candidaţi propuşi în funcţiile de conducere de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, DNA şi DIICOT.

 Dintre cei şase candidaţi intervievaţi la CSM, Laura Codruţa Kovesi, propusă la şefia DNA, Bogdan Licu, propus prim-adjunct al procurorului general, şi Codruţ Olaru, propus în funcţia de adjunct al procurorului general, au primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului. Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Românei, Alina Bica, propusă la şefia DIICOT, şi Elena Hosu, propusă procuror-şef adjunct la DIICOT, au fost avizaţi favorabil cu majoritate de voturi.