Publicat: 4 Noiembrie, 2015 - 11:58

Dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină ar fi fost preluat de Parchetul General, informează surse judiciare.
Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Reamintim comunicatul de presă:

"Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la data de 29 octombrie 2015, cu privire la posibile încălcări ale dispoziţiilor procedurale referitoare la competenţa de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale, în dosarul vizând decesul subinspectorului de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Lucrarea a fost înregistrată la Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori.
Verificările prealabile urmează să fie efectuate în conformitate cu dispoziţiile art.45 alin.2,3 şi 4 lit. b din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară.
Etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare,  competenţa Inspecţiei Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, „de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor”."