25 septembrie 2022

Suspans, muzică live și o avanpremieră la Galați, în cadrul Caravanei Filmelor TIFF Unlimited

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Traseul Caravanei Filmelor TIFF Unlimited continuă prin țară, ajungând în weekend-ul 13 – 14 august la Galați cu un cine-concert inedit și o avanpremieră cu super-staruri în distribuție. Serile de film încep la ora 21:00, la Promenada Spicu, iar intrarea este liberă.
Sâmbătă, 13 august, gălățenii sunt invitați să savureze un clasic al suspansului – The Lodger, filmul mut pe care Alfred Hitchcock l-a regizat în 1927. Bazat pe povestea lui Jack The Ripper, pelicula e recunoscută ca fiind cea în care Hitchcock și-a găsit propriul stil: combinația distinctă dintre moarte și fetișism, umor și tensiune intensă. Filmul va fi acompaniat muzical de artistul orădean Dubase, unul dintre primii artiști din România care a acompaniat live filme. Acesta a pus în anul 2002 bazele labelului Guerilla Outernational, siglă sub care organizează numeroase petreceri și promovează breaks-ul alături de Leizaboy.
Aventura Caravanei TIFF la Galați se încheie duminică, 14 august, cu o super-comedie aplaudată la festivalurile de la Veneția și San Sebastián. Cea mai recentă producție a duo-ului regizoral argentinian Mariano Cohn și Gastón Duprat, Competiția oficială, le va oferi spectatorilor șansa de a-i revedea pe marele ecran pe Antonio Banderas, Penélope Cruz și Oscar Martínez, într-o comedie sofisticată și obraznică despre cinema, orgolii artistice și jocuri de putere.

Program | Galați, Promenda Spicu, 21:00 | Intrare liberă
Sâmbătă, 13 august
Cine-concert The Lodger – acompaniament LIVE DJ DUBASE
r. Alfred Hitchcock| SUA, 91’
Cu: Marie Ault, Arthur Chesney, June Tripp

Când proprietarii Marie Ault și soțul ei, Arthur Chesney, primesc un nou locatar (Ivor Novello), sunt fericiți: este linistit, umil și plătește chiria în avans. Dar comportamentul său misterios și suspect îi face să se întrebe dacă nu cumva el este criminalul care terorizeaza fetele blonde. Fiica lor, Daisy, este mult mai puțin îngrijorată, atracția ei pentru el fiind evidentă.
Pe masură ce suspiciunea că noul chiriaș ar putea să nu fie ceea ce pare, tensiunea atinge cote aproape insuportabile.
Duminică, 14 august
Competiția oficială/Official Competition – AVANPREMIERĂ

r. Mariano Cohn | Spania, 144’
Cu: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martinez

Un miliardar decide pe nepusă masă să producă un film legendar şi îi caută pe cei mai buni din industrie. Renumita regizoare Lola Cuevas este aleasă să regizeze, iar curând i se alătură doi actori nemaipomenit de talentaţi şi cu ego-uri pe măsură: Félix Rivero, adulat la Hollywood, şi radicalul actor de teatru Iván Torres. Amândoi sunt legende, dar nu şi buni prieteni. Când Lola îi supune la probe din ce în ce mai excentrice, Félix şi Iván vor fi nevoiţi nu doar să se înfrunte reciproc, ci şi să se reevalueze din temelii.

***

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.
PROIECT CO-FINANȚAT DE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI GALAȚI
Prezentat de: Banca Transilvania
Partener: Asociația Galați, orașul meu
Recomandat de: Europa FM
Partener media național: AGERPRES
Partener de monitorizare: mediaTRUST
***
TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) e cinema-ul alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care provoacă și te inspiră. Selecția include filme-reper de François Truffaut, David Lynch, Xavier Dolan, Abbas Kiarostami, Claude Chabrol, Stanley Donen, dar și titluri premiate la TIFF sau în alte mari festivaluri. Periodic, cinefilii au parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri InspiraTIFF, premiere gratuite, teatru și gale live.
Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV) și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României.

Sursa foto organizatori Caravana Filmelor TIFF Unlimited