Publicat: 27 Decembrie, 2018 - 18:34
Share

“Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a transmis șapte sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat către Ministerul Educației Naționale – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) şi CNATDCU privind tezele de doctorat elaborate de: Nae Cătălin Radu, Goleanu Ana-Maria-Oana, Ibănescu Cătălin-Ștefan, Sticlaru Marius, Vevera Florina, Tudor Ana-Maria și Tudor Alexandru Marius”, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ, postat pe site.

De asemenea, potrivit sesizărilor postate de CNATDCU pe site-ul oficial al instituţiei, printre reclamaţi este şi Daniel Andrei Moldoveanu. Acesta a obţinut titlul de doctorand cu teza “Către un model de comunitate de informaţii”. Moldoveanu a fost consilierul lui Traian Băsescu şi director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii.

Pe lista cu sesizări se mai află şi Cătălin Chivu, care fost de două ori șeful Inspectoratului Județean de Poliție Brăila. Acesta a obținut titlul de doctor cu lucrarea intitulată "Penetrarea sistemului național de securitate de către grupările de criminalitate organizată".

Un alt nume sonor care se află pe lista sesizărilor referitoare la suspiciuni este Corina Jîjîie, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție în perioada 2012-2015. Ea a obţinut titlul de doctor cu teza "Prevenirea și combaterea criminalității în domeniul mediului înconjurător".

Anterior, în data de 3 octombrie, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a transmis la Ministerul Educaţiei opt sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat având ca obiect tezele de doctorat elaborate de: Goian Ionel, Șandru Ioan, Țolescu Aurelian Cezar, Lungu Severin Florian, Oiță Romeo, Cozma Sorin-Gabriel și Gogancea-Vătășoiu Mihai.

Tag-uri Institutii: