13 august 2022

„Sustain Able Voices” la Romanian Design Week

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Suedia va fi prezentă anul acesta la Romanian Design Week, cel mai important festival multidisciplinar din România care susţine dezvoltarea designului şi industriilor creative, cu expoziţia „Sustain Able Voices” – Young Swedish Design.

Expoziţia „Sustain Able Voices” cuprinde lucrări selectate dintre proiectele nominalizate la premiul Young Swedish Design (Ung Svensk Form) între 2004 şi 2020.

Forţa designului şi capacitatea acestuia de a induce schimbare este prezentă în lucrările care rezolvă provocări practice din viaţa noastră de zi cu zi sau sunt dedicate artei şi modei. În ultimii ani mediul şi clima au constituit principala preocupare a designerilor. Ceea ce au în comun toate proiectele selectate sunt curajul, deschiderea şi dorinţa de a experimenta. Nu toate provocările pot fi rezolvate prin design, dar tinerii designeri joacă un rol cheie în căutarea mai multor soluţii durabile, atât pentru mediu, cât şi pentru societate.

Expoziţia cuprinde postere cu toate lucrările şi o parte din obiecte, precum proiectul Puiul Roz, prin care cei doi designeri de la Nonhuman Nonsense sugerează ca modificările genetice utilizate în această industrie să fie folosite pentru a face toate găinile roz. În acest fel, în timp, rămăşiţele păsărilor ar crea o straturi geologice roz, ca un memento de neşters al obiceiurilor alimentare din epoca actuală. Puiul Roz este un proiect de design speculativ care ne provoacă să reflectăm şi să dezbatem structura puterii şi producţia industrială de alimente la nivel global.

Romanian Design Week va avea loc între 5-13 iunie, iar expoziţia „Sustain Able Voices” va fi deschisă publicului larg şi poate fi vizionată gratuit alături de expoziţiile de design internaţional la spaţiul Qreator din Bulevardul Aviatorilor 8A, zilnic, între orele 10:00 şi 20:00.

Excelenţa Sa, Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Doamna Therese Hyden va fi prezentă la deschiderea expoziţiei în data de 5 iunie la ora 15:00.

Evenimentul va fi organizat ţinând cont de distanţarea socială şi de toate regulile şi recomandările valabile la momentul respectiv. Accesul minorilor nu este permis.

Expoziţia Sustain Able Voices este realizată de Svensk Form în colaborare cu Muzeul IKEA şi este disponibilă la nivel internaţional în colaborare cu Institutul Suedez.

https://fb.me/e/2uqTIHWc2