Publicat: 13 Noiembrie, 2017 - 19:19

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala unui autocar, peste 770 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care șoferul mijlocului de transport, un cetățean turc, a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 12.11.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcției Regionale Vamale București, au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 07.00, aceștia au selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional, condus de cetățeanul turc A.E., în vârstă de 29 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe pungi de plastic ce conțineau 771 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, șoferul autocarului a declarat că produsele îi aparțin și că nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marca se ridică la suma de 172.950 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare', faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată.