Publicat: 11 Iunie, 2019 - 16:36

De Ziua Copilului, Asociatia Help Autism a invitat, inca o data, iubitorii de ciclism din Bucuresti si din imprejurimi la o zi de aventura pe doua roti pe traseul competitiei Rocket Bike Fest, din Padurea Cernica. In ciuda conditiilor meteo care au pus la incercare traseul forestier, peste 250 de pasionati de sportul pe doua roti, de toate varstele, au raspuns apelului si au infruntat noroiul pentru o portie de adrenalina si un sprijin pentru copiii din centrul Help Autism Malin.

Rocket Bike Fest s-a impus din anul  2013 ca un eveniment de notorietate ce imbina cele mai importante elemente ale unui stil de viata sanatos: o competitie in aer liber organizata de o echipa de profesionisti si voluntari, trasee si categorii bine delimitate pentru fiecare varsta si nivel de pregatire, dar si lectii pretioase despre prietenie, caritate, voluntariat.

Si la aceasta editie, organizarea sportiva si amenajarea traseului au fost asigurate de multiplul campion la MTB, Velodrom si Ciclocross, Razvan Juganaru, garantand desfasurarea unei competitii la cel mai inalt nivel. De o zi plina au avut parte si insotitorii sportivilor, dar si copiii, care s-au bucurat de jocuri si concursuri organizate special pentru ei si de animatia oferita de dragonul Sunny si prietenii sai. Actorul Vlad Conovaru a ramas alaturi de cauza copiilor cu autism si a fost prezent in calitate de MC si la aceasta editie. Cei 40 de castigatori ai curselor, la fiecare categorie, au primit premii din partea sponsorilor, iar unul dintre norocosii jucatori ai tombolei a plecat acasa cu un voucher oferit de Christian Tour pentru o vacanta de 7 zile in Grecia, in valoare de 1000 de euro. 

Cea de-a IX-a editie Rocket Bike Fest nu a insemnat numai distractie pentru participanti. Fondurile stranse din participarea la concurs, la tombola si din donatii s-au transformat in peste 500 de ore de terapie de recuperare pentru copiii cu autism din centrul Malin. Malin este doar unul dintre cele patru centre Help Autism. 68 de copii diagnosticati cu autism vin aici zilnic pentru cel putin doua ore de terapie ABA, singura lor sansa de a recupera intarzierile in dezvoltare, de a se integra in gradinita ori scoala si de a duce o viata normala. 

Sustinatorii editiei:

Sponsori: Vector, Stefanini, Decathlon, Christian Tour, Mega Image, Alka, Sloop, Aqua Carpatica, Alpin 57 Lux, Sun Plaza, Piotani, Universul Enciclopedic, AHA Print, Rent Tech, GFK. 

Parteneri: Phoenix Media, Virgin Radio, ASVSU, 

 

Despre organizatori:

Asociatia Help Autism

De 9 ani, Asociatia Help Autism lupta pentru dreptul copiilor cu autism de a duce o viata cat mai aproape de normalitate. Asociatia sustine peste 500 de copii diagnosticati cu TSA prin programe de terapie derulate in centrele proprii, prin parteneriate public-private cu Directii de Asistenta Sociala si Protectia copilului si la domiciliu, desfasoara cursuri de formare in terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri si sedinte de consiliere pentru parinti si este coorganizator al Conferintei Internationale ABA - stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism.

 

Despre autism

Autismul este o afectiune considerata drept una dintre cele mai frecvente tulburari ale copilariei, mai frecventa decat cancerul, diabetul si sindromul Down. Statisticile internationale ne arata ca 1 din 68 de copii sufera de autism. Datele inregistrate in ultimii ani in Romania indica o crestere continua a incidentei tuburarii, estimandu-se un numar de peste 30.000 de copii afectati. Tulburarea de spectru autist poate sa apara in orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica sau nivel de educatie. Nu se poate vindeca, dar cu interventie timpurie intensiva, pana la 50% dintre copiii cu autism pot duce o viata independenta.

Centre Help Autism 

Centrul Help Autism: Str. Delea Noua, nr. 36, Sector 3, Bucuresti

Centrul Casa Soarelui: Str. Marin Pazon, nr. 2-4, Sector 3, Bucuresti

Centrul Malin: Intrarea Graurului nr.9, Sector 3, Bucuresti 

Centrul Suceava: Bd. George Enescu,  nr. 16, Suceava

Tag-uri Institutii: