Publicat: 29 Octombrie, 2016 - 13:20

"Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a scris pe Facebook, sâmbătă, că situl Roșia Montană a fost inclus pe lista indicativă a UNESCO.
Roșia Montană - inclusă pe lista indicativă a UNESCO
În intervalul luni 24 octombrie - miercuri 26 octombrie a.c., la Paris, la sediul UNESCO, a avut loc cea de-a 40-a sesiune de lucru a Comitetului Patrimoniului Mondial. La aceasta sesiune, România a fost reprezentată de dna Irina Iamandescu (directoare în cadrul Institutului Național al Patrimoniului din București), Ex.S. dl ambasador Adrian Cioroianu, delegat permanent al României la UNESCO, și de dl Flavio Pironea, delegat permanent adjunct al României la UNESCO.
In ședința din ziua de miercuri, 26 octombrie a.c., plenul a adoptat documentul WHC/16/40.COM/8A, care cuprinde propunerile statelor membre ale organizației pentru obiectivele de inclus în lista indicativă a UNESCO. Printre acestea, a fost adoptată și includerea sitului Roșia Montană, propus de România, pe lista indicativă UNESCO.
Precizăm că includerea pe lista indicativă este un prim pas în eventuala propunere a sitului respectiv pentru a intra pe lista, mult mai restrânsă, a Patrimoniului UNESCO.
Dar este un pas care contează", a scris ministrul Culturii pe rețeaua de socializare.