Publicat: 2 Februarie, 2016 - 12:43
Share

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC) a anunţat finalizarea vânzării companiei de management al informației Veritas către un grup de investitori condus de The Carlyle Group. Valoarea totală a tranzacției, după modificările aduse acordului de vânzare la începutul acestui an, a fost de 7,4 miliarde de dolari, din care Symantec a primit aproximativ 5,3 miliarde de dolari cash după plata taxelor.

Symantec va plăti acţionarilor săi peste 4 miliarde de dolari până la finalul lunii martie 2017, rambursare de capital care va include:

·         o răscumpărare accelerată a acţiunilor, în valoare de 500 de milioane dolari, încheiată în ianuarie 2016;

·         1,8 miliarde de dolari care au rezultat din răscumpărarea acţiunilor anunţată anterior, la finalul celui de-al treilea trimestru fiscal şi

·         rambursarea de capital suplimentară, în valoare de 2 miliarde de dolari, anunțată de consiliul director la finalizarea tranzacției.

“Symantec urmează acum o direcţie clară în calitate de lider global în domeniul securității informatice. După finalizarea tranzacţiei Veritas, Symantec dispune de flexibilitatea financiară necesară pentru a maximiza valoarea acţionarilor prin rambursarea semnificativă de capital şi pentru a lua în considerare oportunităţi de achiziţie care vor accelera strategia noastră de securitate unificată”, a declarat Michael A. Brown, preşedinte şi director executiv Symantec.

În procesul de vânzare al Veritas, J.P. Morgan Securities LLC a avut funcţia de consultant financiar pentru Symantec, iar Fenwick & West LLP au fost consultanţi juridici pentru Symantec.

Comunicat de presa: Symantec