Publicat: 7 Februarie, 2020 - 13:08
Share

Pacienții internați în cadrul Centrului de "Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie" au primit un tablou pictat de copiii internați în Institutul Oncologic București, adus de către voluntarii de la "Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului". Tabloul este o lucrare care emană multă lumină, a fost pictat în urmă cu doi ani, cu iubire și sinceritate de către copiii care au învățat de mici ce înseamnă suferința provocată de cancer. Între timp, unii dintre micuţii pictori au devenit îngeri si poate veghează de undeva de sus asupra pacientilor care si ei se luptă acum cu această boală cumplită.

Lucrarea artistică a fost realizată de micuţi sub îndrumarea artistului plastic, Delia Lungan, care a declarat: "Am fost impresionata cand i-am vazut pe micutii bolnavi de cancer cu cata daruire au pictat si cu cat entuziasm si faptul ca sunt bolnavi de cancer nu ii opreste si au o dorinta de a duce o viata normala. La un moment dat era un micut care abia putea sa se miste si trebuia sustinut de parinti si am vazut o mare dragoste de viata si o bucurie imensa de a se exprima cand facea aceste inimioare".

Voluntarii de la "Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului" au așezat tabloul pe coridorul de la etajul II al centrului de "Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie" împreună cu directorul centrului, Adriana Căruntu, astfel încât să poată fi văzut de toti bolnavii care sunt internați.

Adriana Caruntu, directorul Centrului de "Ingrijiri Paliative “Sfantul Nectarie", a afirmat: "Ziua de astazi a fost resimtita in mod frumos de toti pacientii si angajatii prezenti si trebuie sa spun ca voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au reusit sa ne faca o supriza minunata pentru ca au adus o pictura de la copiii internati in Institutul Oncologic Bucuresti, pictatata atat de frumos, cu atata emotie de catre copilasii care sufereau de aceasta boala oncologica. Consider ca este o punte si un mesaj minunat si care ar trebui sa ne creeze un semn de intrebare - daca un copil aflat in suferinta a reusit sa faca un gest atat de frumos, daca s-a implicat intr-o actiune de suflet si a reusit sa aduca atata bucurie si emotie, ce facem noi, fiecare dintre oamenii care suntem sanatosi pentru bolnavii care sunt internati in spitale, cei care sunt in suferinta!?! Cred ca cel mai bine au reusit sa le ajunga la inimi voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului care au oferit bolnavilor flori si le-au adresat cuvinte frumoase, pline de caldura, de sinceritate si le-au spus ca sunt alaturi de ei si au dovedit lucrul asta de-a lungul anilor si au reusit sa fie considerati ca fiind parte din echipa centrului nostru".

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la "Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului" a concluzionat: "Am venit aici din dorinta de a le aduce o bucurie pacientilor, celor care de fiecare data ne ofera o lectie de viata, de fiecare data ne arata cat de important este sa pretuim lucrurile marunte. Sa ne bucuram de tot ce ne-a dat Dumnezeu, de natura, de cei dragi si de tot ce ne hraneste sufletul, lucrurile acestea pe care le pierdem din vedere intr-o lume din ce in ce mai in viteza. Pacientii de aici ne ofera de fiecare data modele de luptatori. Se spune ca nu poti sa iesi invingator intr-o lupta pana nu participi la ea. Gasim aici niste oameni increzatori care isi pun nadejdia in Dumnezeu, nădejdia in Hristos, stiind ca viata de pe pamant este o pregustare a vietii ceresti viitoare. Nădejde care le da taria sa inainteze spre scopul suprem al vietii. Aceasta incurajare au primit-o astazi pacientii centrului de "Ingrijiri Paliative Sf Nectarie", atat de la voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, cat si de la copiii internati la Institutul Oncologic Bucuresti prin acest tablou in care sunt reprezentate inimile micutilor pictori. Tablou realizat, in urma cu doi ani, impreuna cu acesti copii diagnosticati cu boli oncologice, care au simtit inca de mici ce inseamna suferinta, este o mostenire valoroasă pentru ca unii dintre ei ne vegheaza deja din cer. De acum, inimile acestor copii vor veghea pacientii de aici".

Toate actiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfasoara cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, si sub coordonarea Arhim. Ciprian Gradinaru.