Publicat: 8 Decembrie, 2019 - 11:55
Share
Naționala feminină de handbal a ratat și ultima șansă pentru olimpiadă

După dușul fierbinte oferit de meciul cu selecționata maghiară, câștigat (norocos) în ultimele secunde, a urmat cel rece: naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Rusia cu scorul de 27-18 (10-10 la pauză), duminică, la Kumamoto, în Grupa principală II a Campionatul Mondial din Japonia.

România a ţinut ritmul timp de 41 de minute (15-15), cu o apărare puternică şi faze cursive în atac, însă apoi a venit căderea. Tricolorele au marcat un singur gol până în minutul 54 (scor 16-25), iar tactica folosită de antrenorul Ryde, cu şapte jucătoare în atac şi poarta goală a fost falimentară în disputa cu campioana olimpică en-titre, Rusia (portarul Sedoikina a înscris de trei ori).

România rămâne cu 0 puncte în grupa II şi ratează orice şansă de a mai lupta pentru semifinale şi, implicit, medalii.

Au înscris Neagu 5 goluri, Perianu 2, Ostase 2, Pristăviţa 2, Seraficeanu 2, Vizitiu 1, Pintea 1, Polocoşer 1, Florică 1, Dedu 1, iar de la Rusia s-au remarcat Viahireva şi Bobrovnikova, câte 5 reuşite.

În grupa II se mai joacă duminică partidele Muntenegru – Japonia şi Spania – Suedia. Tot duminică încep şi meciurile pentru clasarea finală pe locurile 13-24, iar între echipele care au ratat grupele principale se numără şi campioana mondială en-titre, Franţa.

Tricolorele vor juca apoi cu Suedia, marţi (ora 13.30), şi cu Japonia, miercuri (ora 11.00).

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: