Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 12:31

Ministerul Afacerilor Externe al României, în calitate de Preşedinţie-în-Exerciţiu Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră - OCEMN (1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2020), salută aderarea Republicii Macedonia de Nord la OCEMN, urmare ratificării, la 27 octombrie 2020, de către Parlamentul Republicii Macedonia de Nord a Cartei OCEMN şi a amendamentelor adiţionale la Cartă.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 20:00

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marți dimineață în apropierea capitalei Tirana, a dus la moartea a cel puțin 14 persoane și rănirea a 600, conform informațiilor transmise de autoritățile locale. Mai multe clădiri din regiunea afectată s-au prăbușit. Autoritățile de la Tirana fac apel la evacuarea locuințelor supuse riscului prăbușirii de către populația aflată în pericol.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 16:28

Cel puțin șapte persoane au fost ucise în Albania, urmare a celui mai puternic cutremur care a lovit țara în decenii.

 

Alte 300 de persoane au fost rănite și zeci de clădiri s-au prăbușit în mai multe orașe. Mișcarea telurică de 6,4 grade pe scara Richter, a lovit chiar înainte de ora locală 4:00 cu epicentrul la 30 km nord-vest de capitala, Tirana.

 

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 06:46
Serbia, Macedonia și Albania negociază la Ohrid

Negocieri la Ohrid pentru crearea aşa-numitului Mini Schengen sau Micul Schengen în Balcani au avut loc în weekend-ul care a trecut cu participarea liderilor de stat din Serbia, Macedonia de Nord şi Albania - preşedintele Aleksandr Vucic şi premierii Zoran Zaev şi Edi Rama. Acest lucru se întâmplă în urma refuzului UE de a da o dată de începere a negocierilor de aderare pentru Ohrid şi Tirana, potrivit Mediapool.

 

Vineri, 25 Octombrie, 2019 - 08:51

Respingerea de către Consiliul European a deschiderii negocierilor pentru Macedonia de Nord şi Albania de aderare la Uniunea Europeană este o greşeală istorică, susţine deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE).

Europarlamentarul UDMR a votat, joi, la Strasbourg, Rezoluţia Parlamentului European (PE) referitoare la deschiderea negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania în care europarlamentarii critică decizia Consiliului European din 18 octombrie a.c.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:08

Așteptarea a luat sfârșit! Zilele au devenit ore, și doar câteva ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2019, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena de la Expo Tel Aviv, în această seară, începând cu ora 22.00. 

Luni, 11 Martie, 2019 - 17:18

Bulgaria, Macedonia de Nord şi Albania au semnat la Sofia un Memorandum privind integrarea pieţelor lor de electricitate şi dezvoltarea în comun a tranzacţionării electricităţii în sud-estul Europei, transmit BTA şi Novinite.

Memorandumul a fost semnat de reprezentanţii ESO (operatorul sistemului de electricitate din Bulgaria), MEPSO (operatorul sistemului de transport a electricităţii din Macedonia de Nord) şi OCT (operatorul sistemului de transport a electricităţii din Albania).

Luni, 4 Martie, 2019 - 11:03

Grupul belgian Puratos, lider global în producţia de ingrediente pentru industria de brutărie, patiserie şi ciocolaterie, anunţă schimbări în managementul executiv, la nivel regional şi local, în scopul consolidării operaţiunilor şi poziției companiei în zona Europei Centrale şi de Est şi în Caucaz. La un an de la numirea Gabrielei Bereş în rol regional, Puratos extinde responsabilităţile managerului român, care va asigura implementarea strategiei grupului într-o regiune extinsă la 18 pieţe, care generează o cifră de afaceri de circa 150 milioane de euro.

Vineri, 4 Ianuarie, 2019 - 11:30

Albania a decis să scoată jocurile de noroc în afara legii, de la inceputul anului 2019, informează Inquirer. Astfel, sunt scoase în afara legii aproape 4 300 de case de pariuri care au înflorit la colțul fiecărei străzi.
Motivul invocat de catre autoritati ar fi prevenirea suferinței familiilor unde sunt dependenți de jocuri de noroc. 

În Albania există o astfel de casă de pariuri la fiecare 670 de locuitori, cu mult deasupra statelor balcanice vecine, spune economistul Klodian Tomorri.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 16:00

Liderii statelor membre UE au fost de acord să deschidă discuţiile privind aderarea Macedoniei şi Albaniei la Blocul comunitar până la sfârşitul anului 2019, cu condiţia ca cele două state balcanice să progreseze  în adoptarea reformelor judiciare şi anticorupţie, relatează agenţia Reuters.

Liderii UE au afirmat printr-un comunicat că vor analiza progresul Albaniei şi Macedoniei în 2019, urmând să deschidă discuţiile privind aderarea acestora până la sfârşitul anului viitor.

Subscribe to Albania