Joi, 1 August, 2019 - 16:05

​Poliţiştii locali din Arad au început să aplice amenzi de până la 1.160 de lei bicicliştilor care nu folosesc pistele speciale în zonele în care acestea au fost amenajate de municipalitate, şase sancţiuni fiind aplicate în cadrul unei acţiuni tematice desfăşurate în ultimele zile.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat, joi, că acţiunea a vizat Faleza Mureşului, pentru că mulţi biciclişti obişnuiesc să circule pe trotuarul de pe dig, unde pot circula doar pietonii, deşi există o pistă pe malul râului, amenajată paralel cu zona pietonală.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 14:21

În ultimele 48 de ore, jandarmii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni în zona piețelor din orașul Nădlac și municipiul Arad, în scopul protejării populației împotriva unor activități comerciale ilicite și acțiuni, care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

 În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate 5 infracțiuni cu 6 autori, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 lei și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 5.000 lei.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 14:39

În acest sfârșit de săptămână, peste 100 de jandarmi vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor la manifestările cultural artistice și religioase desfășurate atât în municipiul cât și în județul Arad la: Zilele localității Șiria, Concertul Filarmonicii de Stat de la Basilica Maria Radna din Lipova,  Ziua localității Turnu, Festival Folcloric de Dans Maghiar din localitatea Adea, Sărbătoarea Câmpenească de la Berechiu,  Zilele localității Peregul Mare, Ziua Prăznuirii Sfințiilor Apostoli Petru și Pavel, în localitatea Secusigiu,  Zilele comunei Zădăreni, Spectacol de Muzică Creștină în cartieru

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:14
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Peste 16000 de litri de sânge s-au recoltat în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, în perioada 2013-aprilie 2019, pe parcursul a 16 ediții derulate de către Patriarhia Română, prin intermediul voluntarilor Paraclisului Mântuirii Neamului. Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa şi cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si sub coordonarea Parintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 18:39

Luni, 10 Iunie a.c., în jurul orei 21.15, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a depistat pe malul râului Mureș, în zona Port Arthur, trei bărbați ce pescuiau ilegal, prin metoda greblare, folosind  bețe de pescuit pe care erau montate cârlige tip triplă și plumb.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 09:10

În urma ploilor de ieri și din această noapte nu au fost înregistrate situații deosebite care să afecteze grav comunitățile și nu s-au format viituri rapide care să pună în pericol
cetățenii. Astfel, bilanțul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenții în 14 localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Olt, Teleorman și Vâlcea.
Echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curți și de pe

Joi, 23 Mai, 2019 - 20:05

În perioada  23-25.05.2019, peste 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, vor asigura zilnic măsurile de ordine și siguranță publică, la competiția sportivă ,,Raliul Aradului 2019”, în zona probelor speciale Chesînț-Neudorf, Frumușeni, Șiștarovăț, Conop-Nadăș-Bîrzava, și la proba Superspeciala  din centrul municipiului Arad.

Luni, 13 Mai, 2019 - 21:11

Anchetatorii îi monitorizau de mai multe luni pe suspecți, atât cetățeni români, cât și străini.

Rețeaua era organizată pe diverse paliere. Unii membri se ocupau de racolarea migranților, o parte de transportul și cazarea acestora iar alții îi treceau peste frontieră.

Migranții proveneau din Irak, Afganistan și Siria. Liderul grupării este un cetățean de origine siriană.

La percheziții, într-un imobil din Arad, a fost găsit un grup de 12 migranți.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:28

„Romania and Moldova, better together”, „EU integration throught Reunification”, „We are from Romania, we are from Moldova, we are Romanians” și „Basarabia e România” în toate limbile statelor Uniunii Europene sunt mesajele transmise de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și de alte organizații de pe ambele maluri de Prut oficialilor europeni și șefilor de guverne din spațiul comunitar, prezenți la Summitul de la Sibiu.

Marţi, 23 Aprilie, 2019 - 19:39

Aglomerație mare în vămile din vestul țării la granița cu Ungaria. Șoferii au de așteptat și câteva ore până reușesc să treacă în țara vecină.

În Vama Nădlac II, situată în județul Arad, pe autostradă, cozile de tiruri se întind pe 15 kilometri, până în apropierea localității Pecica.

Vecinii unguri au sărbătorit Paștele catolic, o perioadă în care traficul prin vamă a fost oprit. Lucrătorii vamali nu au lucrat. Abia aseară, la ora 23.00, s-a reluat traficul prin punctele de trecere a frontierei.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 14:37

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii arădeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul desfășurării  manifestărilor religioase, prilejuite de sărbătoarea ,,Floriilor” și Paștele Catolic, în zona lăcașelor de cult din municipiul Arad și din localitățile Lipova, Chișineu Criș, Pecica, Ineu și Sebiș.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 19:48

Miercuri, 3 aprilie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au avut loc manifestări omagiale dedicate împlinirii a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. 

Manifestările au debutat la ora 09:00 cu intonarea Imnului Național al României, iar pentru activitatea desfășurată și pentru rezultate deosebite obținute, 5 subofițeri au fost înaintați în grad, înaintea expirării stagiului minim.

Joi, 21 Martie, 2019 - 19:40

Miercuri, 20 Martie a.c., jandarmii arădeni au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a activităților ilicite de comerț, în zona unei piețe din orașul Pecica, unde au depistat  un bărbat care oferea spre comercializare,  articole de încălțăminte inscripționate cu sigla unor mărci cunoscute, asemănătoare ca și aspect cu cele originale.

Joi, 21 Martie, 2019 - 15:55

Au fost găsiți vinovații pentru dezastrul ecologic de pe câmpurile și fondurile de vânătoare din județul Arad, unde săptămâna trecută au fost descoperite cadavrele a zeci de căprioare și alte animale sălbatice.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 14:38

Luni, 18 Martie a.c., în jurul orei 16.30, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat într-o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol, în colaborare cu lucrători din cadrul A.N.P.A. Timișoara, au depistat pe malul râului Mureș, în zona localității Felnac, un  bărbat ce pescuia ilegal, folosind trei plase din fir textil tip ,,crâsnic ridicător” și o plasă tip ,,vârșă”.

Joi, 14 Martie, 2019 - 16:38

Miercuri, 13 Martie a.c., în jurul orei 18.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a depistat pe malul râului Mureș, în zona localității Milova, o femeie și un bărbat ce pescuiau ilegal, folosind trei plase din fir textil tip setcă și monofilament, cu lungimea totală de 120 metri.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 19:05

Polițiștii i-au prins pe principalii suspecți în cazul jafului de la un bancomat din Arad. Aceștia au aruncat in aer dispozitivul și au reușit să fuga cu câteva sute de mii de lei.

Cei doi sunt chiar soți. Bărbatul are 32 de ani, femeia 28 și sunt suspectați pentru mai multe jafuri cu aceeași metoda de operare.

Au fost prinși dimineață în urma unor percheziții. Suspecții aruncau în aer bancomatele folosind butelii de oxigen și acetilena, precum și mai multe dispozitive cu care introduceau gazul în interiorul ATM-ului.

Luni, 4 Martie, 2019 - 18:18

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost angrenate, în acest sfârșit de săptămână, în misiuni care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât pentru misiunile de ordine publică cât și pentru cele de pază și protecție instituțională.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 15:00

Doi elevi din Arad, care ar fi fumat la şcoală ţigări cu substanţe interzise, au fost transportaţi, miercuri, la spital pentru îngrijiri medicale, poliţiştii începând o anchetă în acest caz.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, Mircea Merea, a declarat că un echipaj medical a fost solicitat prin 112 la Liceul Tehnologic UCECOM "Spiru Haret" Arad, unde doi elevi se simţeau rău, după ce ar fi fumat substanţe interzise. 

Miercuri, 6 Februarie, 2019 - 15:23

Ordinea intrării celor 12 piese în concurs, Juriul și publicul decid cine merge în finala națională, Show-ul va fi transmis în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD și online, pe TVR+, duminică, 10 februarie, de la ora 21.00

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 19:00

Marti, 4 Decembrie a.c., în jurul orei 11.30, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, a observat pe strada Elena Ghiba Birta, din municipiul Arad, un bărbat cu vârsta de aproximativ 30 de ani, care a scos dintr-un autoturism o sacoșă cu țigări, iar la vederea echipajului a aruncat bagajul în autoturism și a încercat să își piardă urma printre trecători.

Existând suspiciuni cu privire la comportamentul bărbatului, jandarmii au trecut la procedura de interceptare și identificare.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 17:00

Luni, 3 Decembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a avut loc un ceremonial militar  de prezentare a noului Drapel de Luptă al unității. La fel ca acum  aproape un sfert de secol , garda port drapel l-a purtat cu mândrie prin fața formației și a fost prezentat întregului personal de colonel Burlan Claudiu Daniel, Inspector șef al IJJ Arad.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 20:00

Cu bucuria și entuziasmul începutului, anunțăm că joi, 15 noiembrie 2018, dăm startul ediției 24 a Festivalului Internațional de Teatru Clasic de la Arad, selecția fiind realizată, pentru a patra oară, de criticul de teatru Maria Zărnescu.

Miercuri, 14 Noiembrie, 2018 - 14:34

Încă din primele ore ale dimineții,  jandarmii arădeni au donat sânge, răspunzând solicitării  Centrului de Transfuzie Sanguină Arad.

Având în vedere nevoia acută de sânge din spitale, la sediul inspectoratului  a fost organizat un laborator mobil, unde zeci de jandarmi s-au alăturat  nobilului gest de a salva o viață. 

Campania  ,,Donează sânge și salvează o viață ne reprezintă si vom răspunde prezent de fiecare dată când este nevoie de noi și nu numai.

Joi, 8 Noiembrie, 2018 - 15:00

Anul acesta, programul celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad este întregit de prezența a două trupe din Ungaria, de la Teatrul Naţional din Pécs și Teatrul Cetății „Gyula”.

Miercuri, 31 Octombrie, 2018 - 15:17

PROGRAMUL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU CLASIC, ARAD:

 

Joi, 15 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare 

[ză] Pes©ăruș, după A.P.Cehov

Traducerea și adaptarea: Raluca Rădulescu

Regia: Catinca Drăgănescu                                                                        

Scenografia: Andreea Simona Negrilă

Producător: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

PREMIERĂ

 

 

Vineri, 16 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare 

Miercuri, 24 Octombrie, 2018 - 18:11

Un agent de la Penitenciarul Arad, unitate cu regim închis şi de maximă siguranţă, a fost rănit la mână de un deţinut care l-a atacat cu un ciob de sticlă, victima fiind în afara oricărui pericol, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Eduard Magold. 

"Persoana privată de libertate implicată în acest incident este în vârstă de 21 de ani, bărbatul fiind condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor", a precizat reprezentantul Penitenciarului Arad. 

Luni, 15 Octombrie, 2018 - 13:10

Din 2011 se lucrează la două pasaje supraterane pe centura Aradului, iar după numeroase amânări, contracte reziliate și licitațiie relansate, unul dintre acestea - cel peste CF Brad-Curtici și DJ 709B - a fost în sfârșit deschis circulației începând de luni. Lucrările la pasajul lung de circa 322 de metri și cu câte o bandă pe sens au o valoare de circa 7 milioane de euro, au fost stopate în 2015 când contractul original a fost reziliat și s-au reluat abia din 2017 dupa o nouă licitație. 

Miercuri, 8 August, 2018 - 19:58
Veche de circa 3 400 de ani

O cetate veche de circa 3400 de ani descoperită la Sântana, la 28 de km de Arad, este considerată de către istorici ca fiind “Troia Carpaţilor”.

Construită cu 14 secole înainte de Christos şi unică în această parte a Europei, cetatea este considerată ca fiind una dintre cele mai mari fortificaţii preistorice din Europa, din perioada „bronzului târziu”. 

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 18:19

În perioada 19-21 aprilie 2018, se va desfășura la Arad a doua ediție a Forumului Economic Internațional cu tema ”Modernitatea, etica și reforma în dezvoltarea economică în context regional și international – premise, provocări, oportunități”.

Evenimentul, organizat de către filiala Arad a Patronatului Național Român și Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, va găzdui reprezentanți ai mediului de afaceri și administrativ din România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria și Italia.

Subscribe to Arad