Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 11:31

Data de 20 ianuarie a devenit simbolul voinţei de neclintit şi a disponibilităţii poporului azer pentru sacrificiu în numele independenţei şi al libertăţii naţionale. În ziua de 20 ianuarie 2021, Azerbaidjan marchează 31 de ani de la intrarea în Baku a trupelor Armatei Sovietice, intrare care a generat numeroase victime în rândul populaţiei civile. Ziua de 20 ianuarie este zi de doliu naţional în Azerbaidjan.

Istoric

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 12:31

Ministerul Afacerilor Externe al României, în calitate de Preşedinţie-în-Exerciţiu Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră - OCEMN (1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2020), salută aderarea Republicii Macedonia de Nord la OCEMN, urmare ratificării, la 27 octombrie 2020, de către Parlamentul Republicii Macedonia de Nord a Cartei OCEMN şi a amendamentelor adiţionale la Cartă.

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 00:00

Jurnalistul rus Semyon Pegov semnaleaza că generalul colonel Najmeddin Sadykov, șeful Statului Major al Forțelor Armate din Azerbaidjan, a fost îndepărtat din funcția sa la cererea consilierilor militari turci.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 19:06
Luptă aeriană americano-rusă

Un avion F-16 al Turciei a doborat in cursul acestei zile un avion de vanatoare Su-25 al Armeniei. Informatia a fost confirmata de catre Ministerul Apararii de la Erevan. Potrivit Reuters, Shushan Stepanyan, purtator de cuvant al Ministerului Apararii armean a confirmat incidentul.

Pilotul armean al aeronavei Su-25 a decedat, transmite publicatia RomanianDefense.ro

Duminică, 27 Septembrie, 2020 - 11:04

Baku, 27 septembrie, AZERTAC

Asistentul președintelui Republicii Azerbaidjan, șeful departamentului pentru afaceri externe al administrației prezidențiale, Hikmat Hajiyev a făcut o declarație, deoarece forțele armate din Armenia au încălcat flagrant regimul de încetare a focului pe 27 septembrie.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:25

 După cum relatează agenția de presă AZERTAC,  președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev,  a susținut un discurs în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, ale cărei lucrări au loc la New York  în aceste zile.

Miercuri, 26 August, 2020 - 15:23
Primul vicepreședinte, Mehriban Aliyeva, contribuie la dezvoltarea țării

Implicarea directă în dezvoltarea Azerbaidjanului modern și independent, soluție pentru problemele sociale, aderarea la ideile de milă și moralitate, dorința constantă de a întinde o mână de ajutor și de a face bine - toate acestea constituie coloana vertebrală a filozofiei de viață a Primului Vicepreședinte al Republicii Azerbaidjan, președinte al Fundației Heydar Aliyev și ambasadorul bunăvoinței Unesco și Isesco, Mehriban Aliyeva. Lucrând cot la cot cu președintele Ilham Aliyev, tovarășul său de viață și cel mai apropiat aliat, Aliyeva contribuie foarte mult la dezvoltarea dinamică a țăr

Luni, 13 Iulie, 2020 - 19:42

Baku, 13 iulie, AZERTAC.  Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, a prezidat reuniunea Consiliului de securitate. Șeful statului s-a adresat reuniunii.

Discursul președintelui Ilham Aliyev

Luni, 13 Iulie, 2020 - 13:19

Baku, 12 iulie, AZERTAC   „Forțele armate din Armenia au încălcat în mod flagrant regimul de încetare a focului și au folosit monede de artilerie pentru a da foc pe pozițiile forțelor armate ale Azerbaidjanului în direcția districtului Tovuz, de-a lungul graniței de stat dintre Armenia și Azerbaidjan”, a declarat asistentul președintelui Republicii din Azerbaidjan, șeful departamentului pentru probleme de politică externă al administrației Hikmat Hajiyev.

Luni, 4 Mai, 2020 - 14:15
President Ilham Aliyev’s strategic view of the fight against coronavirus – a success story

For almost a hundred days now, the world has been waging war for dear life with an invisible enemy – coronavirus. Strict isolation measures are being taken. Borders are closed. Planes don’t fly. Trains don’t run. Classes in schools have been suspended. All public and sporting events have been canceled. The once crowded streets and squares, parks and alleys have plunged into silence. Half of the world's 7 billion population – almost 4 billion people – do not leave home.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 16:45
Azerbaijan’s Constitutional Court confirms compliance of parliament’s dissolution with Constitution

Baku, 4 decembrie, AZERTAC

Curtea Constituțională din Azerbaidjan a organizat o ședință plenară pentru a examina cererea președintelui privind respectarea dizolvării parlamentului cu Constituția țării. Luni, cel mai înalt organ legislativ din Azerbaidjan, Milli Majlis, a adoptat un apel către președinte privind dizolvarea parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 07:46

Baku, 5 noiembrie, AZERTAC. Cu planuri ambițioase de a deveni una dintre cele mai importante destinații de călătorie din lume, Azerbaidjanul implementează proiecte în afara bătăilor pentru a atrage mai mulți vizitatori în fiecare an. A fost semnat un decret prezidențial al Republicii Azerbaidjan privind facilitarea procedurii administrative de obținere a unei intrări unice e-Visa, valabilă timp de 30 de zile pe durata a 90 de zile. Inițial, numărul de țări eligibile a fost determinat la 81, care ajunge până la 94 din n

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 15:54
Succession in politics: 26 years that changed Azerbaijan’s fate and face

Baku, October 15, AZERTAC

The picture 26 years ago: chaos and anarchy, a deep political and economic crisis, civil confrontation, instability and despair…

The picture today: a properly working state and administration mechanism, dynamic social and economic growth, unity between people and government, strong stability and confidence in future…

See where we have come over the past 26 years: there is no other country in the world that has grown so much as Azerbaijan.

Marţi, 23 Iulie, 2019 - 19:00

După superba victorie de ieri, 3-1 cu Bulgaria, echipa naţională de tineret a României a mai reuşit un rezultat excepţional. Generaţia celor mai talentate fete din voleiul românesc a trecut cu mare lejeritate de Ucraina şi, înaintea ultimului meci din grupă cu Rusia, este deja calificată în semifinalele Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Joi, 16 Mai, 2019 - 12:08

Așteptarea a luat sfârșit! Zilele au devenit ore, și doar câteva ne mai despart de a doua semifinală Eurovision 2019, cea în care românii de pretutindeni vor trăi emoția intrării în concurs a reprezentanților noștri. TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+ transmit în direct evenimentul de pe scena de la Expo Tel Aviv, în această seară, începând cu ora 22.00. 

Luni, 13 Mai, 2019 - 21:04

Baku, May 13, AZERTAC

“Congratulations to Arsenal and Chelsea on reaching UEFA’s Europa League final on 29 May! Both teams have played in Baku before but not against each other. For the first time two clubs from the Premier League will be playing each other in Baku’s magnificent stadium and I am sure it will be a memorable occasion.

Duminică, 17 Martie, 2019 - 14:12

Viceprim-ministrul Ana Birchall a efectuat, în perioada 14-17 martie 2019, o vizită în Republica Azerbaidjan, unde a reprezentat România la cea de a șaptea ediție a Forumului Global de la Baku, organizat de Centrul Internațional Nizami Ganjavi. Tema principală din acest an a Forumului Global de la Baku a fost „Noua politică externă”, iar printre invitați s-au numărat actuali și foști lideri politici la nivel internațional.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 14:21

Data de 20 ianuarie a devenit simbolul voinţei de neclintit şi a disponibilităţii poporului azer pentru sacrificiu în numele independenţei şi al libertăţii naţionale. În ziua de 20 ianuarie 2018, Azerbaidjan marchează 28 de ani de la intrarea în Baku a trupelor Armatei Sovietice, intrare care a generat numeroase victime în rândul populaţiei civile. Ziua de 20 ianuarie este zi de doliu naţional în Azerbaidjan.

Istoric

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 13:50
Dmitry Savelyev: Crimes committed in Khojaly are a genocide against the Azerbaijani people

“The crimes committed in Khojaly are a genocide against the Azerbaijani people. Razing the city to the ground and committing atrocities against the people is a crime against humanity,” said member of the State Duma of the Russian Federation Dmitry Savelyev in his interview with AZERTAC.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 18:45

Comisia de anchetă privind acuzaţiile de corupţie care îi vizează pe actuali sau foşti membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a stabilit că există „o puternică suspiciune” faţă de mai mulţi dintre ei, a anunţat APCE, într-un comunicat, transmite Antena 3, care citează AFP.

Printre cei de care se face vorbire se află și liberalul Cezar Preda.

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 20:31
People in Azerbaijan mark the hundredth anniversary of the Genocide of March, 1918.

Baku, March 31, AZERTAC

People in Azerbaijan mark the hundredth anniversary of the Genocide of March, 1918.

In March-April of 1918, the armed units of the Bolsheviks and chauvinist Armenian Dashnaks massacred local population in Azerbaijan under the pretext of establishing Soviet power. These massacres resulted in the killing of more than 50,000 people in Baku, Ganja, Guba, Shamakhi, Khachmaz, Lankaran, Hajigabul and tens of other cities.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 21:31
The oldest jewelry in South Caucasus is at Heydar Aliyev Center

Baku, March 16, AZERTAC 

The Heydar Aliyev Center has just added on display the oldest jewelry piece of the South Caucasus. The golden necklace of the Eneolithic period is included in “Azerbaijan Treasures: through the wave of history” permanent exhibition of the Center.

Speaking at the presentation, director of the Heydar Aliyev Center Anar Alakbarov said: “Demonstrating the oldest jewelry in the South Caucasus is a big honor for each employee of the Center.”

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 12:18
Academician Ramiz Mehdiyev’s book published in Moscow

O lucrare în două volume despre formarea conceptului național azer, aparținând academicianului Ramiz Mehdiyev, președintele Administrației Prezidențiale de la Baku, a fost publicată recent la Moscova.

Baku, March 13, AZERTAC

A two-volume book on the formation of the national idea authored by academician, head of the Presidential Administration of Azerbaijan Ramiz Mehdiyev has been published in Moscow, Russia.

Subscribe to Azerbaidjan