Marţi, 1 Septembrie, 2020 - 18:45

Patru proxeneți care racolau inițial bărbați săraci, cărora le ofereau locuințe în schimbul unor servicii, apoi iubitele acestora erau convinse să se prostitueze în Italia și lăsate fără bani, au fost reținuți la Brăila.

Grupul s-a constituit în Brăila, în 2017, și era format din mai multe persoane care racolau tinere minore și majore, pe care le exploatau sexual pe teritoriile unor state europene.

Miercuri, 12 August, 2020 - 18:06

Tradiţionalele curse pe Dunăre între Brăila şi Galaţi vor fi reluate în luna septembrie, după o pauză de 30 de ani, cu o şalupă achiziţionată cu fonduri europene de Primăria Brăila, a anunţat, miercuri, edilul municipiului, Marian Dragomir.

Marţi, 11 August, 2020 - 16:38

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat marţi, că a început operaţiunea de relocare a conductelor de apă-canal din zona Podului peste Dunăre, cel mai important proiect de infrastructură demarat în estul României după 1989.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 19:00

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a fost desemnat candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean din partea PNL, decizia fiind luată în cadrul Consiliului Director Judeţean al PNL Brăila.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 16:19

Opt muncitori din Pakistan angajați ai unei firme de construcții din Galați care făcea lucrări în Brăila s-au infectat cu coronavirus şi au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Brăila. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a decis să izoleze campusul, în care se mai află încă 93 de muncitori.

Primele cazuri de infectare cu coronavirus din campusul aflat în localitatea brăileană Vădeni au fost confirmate luni, când opt muncitori din Pakistan confirmați cu noul virus au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Brăila. Ei sunt angajaţi ai unei firme de construcţii din Galaţi.

Luni, 18 Mai, 2020 - 14:50

În a doua zi a stării de alertă, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de jandarmi au oferit pachete cu produse de strictă necesitate pentru familiile nevoiașe din localitățile Luminița,  Meșteru, Cârjelari, Mircea Vodă și General Praporgescu, din județul Tulcea. Au fost împărțite alimente de bază, produse de igienă si alte accesorii atât de necesare în vremuri de pandemie. Ajutorul s-a îndreptat spre persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilități, bătrânilor singuri, familiilor sărace cu multi copii și familiilor unde adulții și-au pierdut locul de muncă.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 20:00

O aplicaţie pentru telefonul mobil destinată pasionaţilor de pescuit, cu titlul "ePeşte la Brăila", care oferă informaţii utile legate de speciile de peşti, flora şi fauna regiunii şi rezervaţiile naturale din zonă, a fost lansată, săptămâna aceasta, la Brăila, în cadrul Programului Operaţional de Pescuit.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 15:24

Patru adolescenți au fost atacați de doi agresori cu un cuțit, în plină stradă. Doi dintre ei au fost răniți. Agresorii sunt doi minori, de 10, respectiv 17 ani. Motivul atacului lor: au vrut să fure bani și țigări. 

Faptele s-au petrecut în urmă cu două zile, în apropierea celui mai cunoscut liceu din Brăila, care este situat lângă prefectura și primăria Brăila. Toate atacurile au avut după ora 14.00, când elevii ieșeau de la ore.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 17:24

Fostul premier Mihai Tudose s-a reînscris în PSD, adeziunea sa de revenire în partid fiind făcută publică miercuri de primarul de Brăila, Marian Dragomir.

"Mihai Tudose intră în echipă! Cel mai bun Prim-ministru, brăileanul care a semnat şi demarat cel mai important proiect pentru sud-estul României - Podul peste Dunăre, revine în forţă la PSD. Cu prietenie şi respect, a fost rândul meu să semnez recomandarea lui pentru a reveni la PSD. Nu a fost uşor, dar la final a ales echipa de la Brăila. Oamenii fac diferenţa", a scris Dragomir pe contul său de socializare.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 10:46

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziții, în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu.

La data de 8 ianuarie 2020, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 12:06

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă de anul acesta, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, estimează o creștere cu 150% a comenzilor online de mâncare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 
Potrivit estimărilor companiei, valoarea medie pe care o vor cheltui clienții foodpanda pentru o comandă realizată de Sărbători va fi de circa 70 lei, cu 15% mai mare decât comanda medie anuală. Din experiența anilor anteriori, comenzile efectuate în această perioadă a anului conțin în medie trei tipuri de preparate.

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 13:15

· Al 30-lea magazin Douglas în Români   150 de metri pătrați pentru un nou concept de magazin   Acces la un portofoliu divers de produse și servicii de înfrumusețare   Un univers dedicat cadourilor de Sărbători, seturi și produse în ambalaj festiv

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 11:38

Mihai Ruse, senator ALDE de Brăila, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, după ce a fost prins băut la volan, însă a reuşit să fugă de poliţişti şi s-a ascuns în curtea casei sale, de unde nu a mai vrut să iasă.

Instanţa supremă l-a condamnat pe senator la un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 18:00

Circa 363 de milioane de euro din cadrul Fondului European de Dezvoltare Regională (FEDR) au fost aprobați pentru realizarea Podului peste Dunăre de la Brăila și a unei rețele de noi drumuri de circa 23 de km în zonă, anunță Comisia Europeană. Contractul de circa 433 milioane de euro pentru realizarea podului a fost semnat la început de 2018, iar lucrările efective au început în acest an. Podul va avea o lungime de circa 2 kilometri, iar termenul de execuție este de trei ani. 

Vineri, 23 August, 2019 - 17:42

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru conflict de interese în dosarul "Sportul", a fost eliberat condiţionat în urma unei decizii date de Tribunalul Galaţi.

Marţi, 6 August, 2019 - 19:16

Saptamaîa în care Brăila a fost o adevărată capitală lirică a lumii s-a încheiat cu Gala Master Class, în care Mariana Nicolesco, într-un adevărat maraton liric de şase ore, a oferit pe scena pe care Hariclea Darclée debuta la 1881 un spectacol emoţionant, exaltant, alături de zmeii săi care au strălucit interpretând pagini celebre din marele repertoriu liric.

Joi, 20 Iunie, 2019 - 17:49

Ministerul Apelor și Pădurilor și Administrația Națională „Apele Române” au marcat Ziua Internațională a Dunării, la Brăila, printr-o ședință solemnă a Comitetului de Bazin Buzău - Ialomița.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:14
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Peste 16000 de litri de sânge s-au recoltat în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”, în perioada 2013-aprilie 2019, pe parcursul a 16 ediții derulate de către Patriarhia Română, prin intermediul voluntarilor Paraclisului Mântuirii Neamului. Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa şi cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române si sub coordonarea Parintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 08:40

După ce au participat la comemorarea intrării solemne a lui Isus în Ierusalim, în Duminica Floriilor, credincioşii romano-catolici comemorează Patima şi Moartea Domnului, în timpul Săptămânii Sfinte, şi se pregătesc să-l întâmpine pe Cristos cel Înviat.

JOI, 18 APRILIE 2019 - JOIA SFÂNTĂ

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 18:17
 Într-un serial de județe dunărene: Călărași și Brăila

 Insensibil lazvonurile lansate de unele canale media în goană după senzațional, cum că s-ar afla pe o listă de remanieri, ministrul Petre Daea este prezent pe toate canalele. De irigații. Abia întors de la Bruxelles, la începutul săptămânii s-a deplasat în județul dunărean Călărași, la amenajarea Gălățui, unde a luat cunoștință de stadiul lucrărilor de reabilitare desfășurate în ritm susținut de către ANIF.

Joi, 7 Martie, 2019 - 18:46
ANIF menține un ritm susținut de lucru la stațiile de repompare și pe canale 

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a deplasat miercuri, 6 martie 2019, în județul Brăila, pentru a analiza stadiul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii principale de irigații din Amenajarea Terasa Ialomiţa-Călmăţui, județul Brăila, o investiție de 40.918.382 lei ce deservește o suprafață de 137.000 ha aferente județelor Brăila și Ialomița, din care 57.429 ha în județul Brăila.

 

Joi, 7 Martie, 2019 - 17:11

Un bărbat care a intrat cu maşina într-o staţie de autobuz din Brăila şi a ucis cinci pietoni a fost eliberat condiţionat din închisoare.

Instanţa i-a aprobat cererea în acest sens după ce a stat la închisoare doar doi ani. Bărbatul a primit iniţial o sentinţă de cinci ani, redusă apoi la 4 ani pentru că a fost scăzută perioada în care a fost în arest la domiciliu.

Miercuri, 6 Martie, 2019 - 21:52
Petre Daea nu dorește ca România să devină o grădină zoologică, în detrimentul oamenilor și a hranei lor

Ministrul Agriculturii a vizitat, miercuri, șantiere din județul Brăila la care se lucrează pentru refacerea și modernizarea unor mari sisteme de irigații.Printre subiectele abordate de jurnaliștii care l-au însoțit s-a numărat și acela al cormoranilor.Ministrul a declarat că efectivele de cormorani s-au înmulțit foarte mult în toată  Europa și trebuie promovate urgent măsuri de control al efectivelor, în condițiile în care pierderile pe care le suportă fermele piscicole sunt uriașe.În România cormoranii mănâncă de trei ori mai mult peşte decât obţin fermierii din acvacultură, susține minis

Vineri, 16 Noiembrie, 2018 - 15:42
Reabilitarea infrastructurii principale a sistemului de irigații continuă în ritm susținut

Reabilitarea infrastructurii principale a sistemului de irigații din Amenajarea Terasa Viziru, județul Brăila, a început în luna septembrie a acestui an. Proiectul, prevăzut prin Planul Național de Irigații, se realizează de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenția Naţională de Îmbunătățiri Funciare, sursa de finanţare fiind asigurată de către Guvernul României. Valoarea totală a investiției este de 9.236.412 lei.

 

Luni, 22 Octombrie, 2018 - 15:10

Părţi ale trupului unui bărbat de 48 de ani, din comuna Viziru, fost poliţist local, dat dispărut în urmă cu un an şi jumătate, au fost găsite la sfârşitul săptămânii trecute, în casa unde acesta locuise împreună cu soţia sa, femeia - principalul suspect în acest caz - fiind reţinută pentru 24 de ore, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

Suspecta urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

Vineri, 7 Septembrie, 2018 - 16:01

Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, va participa, pe 10 septembrie 2018, la Brăila, Teatrul Maria Filotti, la cea de a 3-a Conferință Regională dedicată dezbaterii subiectelor privind implementarea eficientă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Sâmbătă, 25 August, 2018 - 11:03
A doua ca mărime din Europa - la Gropeni, Brăila

Pesta porcină africană a fost confirmată, sâmbătă, la cea mai mare fermă de porci din România și a doua ca mărime din Europa, complexul din localitatea Gropeni, județul Brăila, care adăpostește aproape 140.000 de porci. Toate animalele din fermă vor fi eutanasiate.

Inițial, existența pestei porcine africane a fost confirmată de un laborator veterinar din Brăila, dar pentru confirmarea oficială a virusului a fost nevoie și de o confirmare a Laboratorului Național de Referință din București.

Joi, 9 August, 2018 - 16:17

La celebrarea a 650 de ani de atestare documentară a oraşului de pe malul Dunării, Caravana filmului românesc – capodopere ale cinematografiei naţionale  aduce culorile cinematografiei, în bogatul buchet de manifestări aniversare, reunite sub titlul Zilele Oraşului Brăila. Aşa că, pe lângă muzică, teatru, meşteşuguri, dans, tradiţii şi literatură, între 12 şi 14 august, în Parcul Monument, aveţi întâlnire cu selecţia noastră de trei filme care au legătură cu Brăila, prin actori, regizori sau locuri.

Subscribe to Braila