Vineri, 30 Octombrie, 2020 - 08:47

Consultări politice la nivel de secretar de stat între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Relaţiilor Externe al Republicii Federative a Braziliei

Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice Cornel Feruţă a avut joi, 29 octombrie 2020, consultări politice, în sistem videoconferinţă, cu secretarul de stat pentru negocieri bilaterale în Orientul Mijlociu, Europa şi Africa al Ministerului Relaţiilor Externe al Republicii Federative a Braziliei, Kenneth Felix Haczynski da Nobrega.

Miercuri, 26 August, 2020 - 10:39

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit marţi, 25 august, vizita de prezentare a ambasadorului Republicii Brazilia în România, Excelenţa Sa Maria Laura da Rocha.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat aspecte privind mediul de securitate, cu accent pe evoluţiile generate de contextul epidemic actual, precum şi stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Sâmbătă, 20 Iunie, 2020 - 00:00
Afirmații șocante, care contrazic multe dintre cutumele sănătății

UN MEDIC DIN BRAZILIA AFIRMĂ:  „PERIOADA DE VIAȚĂ VA EXPIRA ÎN MOD INDEPENDENT DE UTILIZAREA RITMULUI CARDIAC…”
 Medicul lucrează la cel mai prestigios spital din Brazilia și, în cele ce urmează vă prezentăm  fragmente din interviul său!

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 10:45
Președintele Jair Bolsonaro acuză Organizația Mondială a Sănătății că este prea ideologizata

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a acuzat Organizația Mondială a Sănătății că este prea ideologizata și a amenințat că țara sa va părăsi această organizație, lucru semnalat pe 5 iunie.

"Eu avertizez: Statele Unite s-au retras din OMS și vom lua în considerare [această opțiune] în viitor. Dacă în viitor OMS va începe să funcționeze fără motivație ideologică, vom reveni la fel de bine. Nu avem nevoie de oameni din afara pentru a  ne indica ceea ce ar trebui să facem pe partea de asistența medicală ", a spus el într-o conversație cu reporterii de la porțile reședinței oficiale.

Joi, 19 Martie, 2020 - 17:02

Steagurile oficiale ale celor celor 166 de ţări care au înregistrat cazuri de coronavirus au fost proiectate miercuri în timpul unei slujbe de rugăciune, fără public, oficiată pentru toţi bolnavii din lume la Sanctuarul Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul), statuia uriaşă care veghează de pe muntele Corcovado asupra oraşului brazilian Rio de Janeiro, relatează EFE.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 16:53

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a fost testat pozitiv la infecţia cu COVID-19, el fiind primul şef de stat în această situaţie, conform CBS News.

Nimic nu e sigur în afară de moarte şi taxe, spune un celebru motto american. Pe lista lucrurilor de care nu poţi să scapi poţi să adaugi acum şi coronavirusul.

Pentru că Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a fost testat pozitiv la infecţia cu COVID-19.

Bolsonaro este primul şef de stat în această situaţie. Rezultatul testului a venit după ce şi secretarul de presă al preşedintelui brazilian s-a îmbolnăvit.

Marţi, 27 August, 2019 - 09:41

Guvernul brazilian a respins marţi suma de 22 de milioane de dolari oferită de liderii ţărilor din G7 pentru stingerea incendiilor de vegetaţie din Pădurea Amazonienă, informează BBC.

Fernando Azevedo e Silva, ministrul Apărării din Brazilia, a anunţat că incendiile de vegetaţie din Pădurea Amazoniană sunt sub control deoarece peste 44.000 de soldaţi au fost trimişi în zonă pentru a combate incendiile şi infracţiunile de mediu din zonă.

Marţi, 30 Iulie, 2019 - 16:17

Aproape 60 de deţinuți au murit, în urma unei revolte într-o închisoare din nordul Braziliei. 16 dintre ei au fost decapitați, iar doi gardieni au fost luați ostatici și ulterior eliberați.

Masacrul a fost pus de autorități pe seama ciocnirilor între facțiuni rivale ale traficanților de droguri.

Nordul Braziliei este o zonă importantă pentru transportul de stupefiante din Columbia, Venezuela sau Bolivia. Brazilia are peste 720 de mii de deținuți.

Vineri, 26 Iulie, 2019 - 19:00

Jaf ca în filme pe un aeroport din Brazilia. Opt bărbați înarmați au plecat de pe aeroportul principal din Sao Paolo cu 750 de kilograme de aur.

Aurul furat valorează 30 de milioane de dolari și urma să ajungă la New York şi Zurich. Hoţii au intrat fără probleme în aeroport cu două mașini care semănau cu cele ale poliţiei.

Bărbații, la rândul lor, avea uniforme de poliţişti. După ce au intrat în aeroport, i-au ameninţat pe angajaţi cu armele şi i-au pus să încarce aurul în maşini.

Nimeni nu a fost rănit în timpul jafului.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:23

„Strada cu îngeri”, un spectacol non-verbal de succes al Teatrul de Păpuși Puck din Cluj – Napoca, a ajuns pe scena festivalului „Izmir International Puppet Days” din Republica Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul. 
Festivalul ”Izmir International Puppet Days” s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 17 martie 2019, la Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Turcia.

Joi, 14 Martie, 2019 - 14:34

10 persoane au murit și 20 au fost rănite la Sao Paolo, în Brazilia, într-un atac armat. Doi bărbați au pătruns într-un colegiu din oraș și au făcut un adevarat masacru, apoi s-au sinucis.

Printre victime se afla cinci studenți și doi profesori. Atacatorii au folosit arme de foc și pumnale.

Era pauză. După câteva minute am auzit explozii puternice. Inițial am crezut că sunt artificii și nu ne-a păsat. Apoi oamenii au început să fugă din clădire. Țipând că cineva asasinează. Unul dintre prietenii mei avea două gloanțe în piept, povestește un elev al școlii.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 12:03

Președintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a anunțat închiderea totală a frontierei terestre cu Brazilia de la ora 00:00 GMT, pe 22 februarie, până la o nouă notificare, deoarece , "în fața provocărilor, trebuie să luăm din timp măsurile adecvate" , a declarat Maduro într-o videoconferință cu șefii tuturor categoriilor de forțe ale Armatei Naționale Bolivariene (FANB).

Pe 20 februarie, Venezuela a anunțat, de asemenea, închiderea nedefinită a tuturor căilor de comunicație cu insulele Aruba, Curaçao și Bonaire, teritorii autonome ale Regatului Olandei din Marea Caraibilor.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 13:20

Firmele care înregistrează o creștere ridicată din economiile emergente acoperă mai bine de 50% din toate locurile de muncă nou create și din vânzări deși, ca număr, acestea reprezintă mai puțin de 20% din toate firmele active în sectoarele de producție și servicii. Aceste companii creează un efect de domino asupra celorlalte printr-o cerere mai ridicată și/sau oferind acces îmbunătățit la resurse. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 23:38

 Ca să nu iasă vorbe degeaba, toate candidaturile pentru funcțiile scoase la licitație în congres au fost acceptate.

Subscribe to Brazilia