Joi, 12 Iulie, 2018 - 20:56
„Trump nu a inițiat un conflict, nu a fost agresiv. A spus lucrurilor, pur și simplu, pe nume”

Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul Summitului NATO de la Bruxelles

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 12 iulie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă la finalul Summitului NATO.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Bună ziua,

Joi, 12 Iulie, 2018 - 16:50

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat, cu ocazia summitului de la Bruxelles, că susţine integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a cerut Rusiei să retragă trupele din regiunea separatistă Transnistria.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:28
Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

 

 

Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

„Țin să salut această Declarație, chiar dacă într-un mod mai reținut, ea reprezentând un reper important în cadrul parteneriatului nostru. Documentul are la bază ceea ce am realizat deja împreună în ultimii doi ani și ne întărește angajamentele luate unii față de alții.

De la summitul NATO de la Varșovia, din 2016, unde am semnat cea mai recentă declarație comună, cooperarea noastră a devenit mereu mai puternică.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:04

Abia la Bruxelles a prins curaj și Iohannis ca să spună cu gura lui, și nu prin purtătorul de cuvânt, ce a fost cu revocarea. Și de ce a semnat decretul. Pur și simplu „din respect pentru Constituție”, nu pentru Curtea Constituțională.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:56
„Eu respect statul de drept, respect Constituția!”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 11 iulie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă la începutul Summitului NATO de la Bruxelles.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună ziua!

Luni, 9 Iulie, 2018 - 19:03

Prim-ministrul României, Viorica Dancilă, va efectua, în perioada 9-10 iulie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, va avea discuții cu doamna Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, domnul Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, și domnul Günther Oettinger, comisar european pentru buget și resurse umane.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 17:49
11 - 12 iulie

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa, în perioada 11-12 iulie a.c., la Summitul Alianței Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Programul va include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliați, precum și o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan. De asemenea, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei și Ucrainei.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 10:18

După mesajul impertinent transmis numele a 12 ambasadori (dintre care unii, precum cea a Olandei, habar nu aveau la ce se referea acesta) ambasadorul Klemm a avut tupeul se invite Guvernul și Parlamentul la sindrofia aniversară organizată cu 5 zile înainte evenimentului, ca pentru personalul de serviciu STOP  Tariceanu, Dragnea și Dăncilă nu au dat curs, într-un surprinzător acces de demnitate, invitației @ I-a dat însă curs Iohannis, cel care nu se mai consideră ca făcând parte din acea Românie STOP  Deloc surprinzător, printre musafirii de onoare ai ambas

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 19:11

Participarea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European (Bruxelles, Regatul Belgiei)

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat, în perioada 28-29 iunie a.c., la reuniunea Consiliului European, desfășurată la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 18:22

 Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu dl Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene,
responsabil pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale
 

Sâmbătă, 9 Iunie, 2018 - 08:56
Pentru pregătirea Summit-ului NATO de la Bruxelles

Aflat în Polonia, unde s-a întâlnit cu preşedintele Andrzej Duda, Klaus Iohannis a anunţat convocarea unei şedinţe speciale a CSAT, înaintea summitului NATO.

Preşedintele României a precizat că şedinţa specială a CSAT va fi convocată la o dată pe care o va anunţa imediat ce revine la Bucureşti, dar e vorba de un termen de câteva săptămâni, înaintea summitului NATO de la Bruxelles, ce se va desfăşura pe 11-12 iulie şi la care va participa şi preşedintele SUA.

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 09:41
Hotărâre recentă a Parlamentului European

Parlamentul European (PE),  a aprobat cu o largă majoritate de 456 la 147 de voturi şi 49 de abţineri reforma muncii detaşate, un text negociat timp de peste doi ani, consemnează AFP. Detaşarea muncitorilor le permite europenilor să muncească în altă ţară decât a lor şi să cotizeze la sistemul securităţii sociale din ţara lor de origine.

Toți românii plecați la muncă în străinătate vor putea să-și plătească taxele în țară. Bineînțeles, în lei.

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 09:03
Corespondență din Bruxelles de la Carmen DINU

Comisia Europeana propune un buget de 365 de miliarde de euro pentru politica agricola comuna PAC pentru perioada 2020-2027, estimand ca aceasta rămâne o politică pregătită să facă față viitorului,  continuă să sprijine fermierii și comunitățile rurale, este lider al dezvoltării durabile a agriculturii UE și reflectă ambiția UE legată de grija pentru mediu și acțiunile climatice.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 20:11
Ai 18 ani? Vrei să descoperi Europa? Atunci ești candidatul ideal pentru a participa vara aceasta la o nouă inițiativă a Uniunii Europene.

În iunie 2018, Comisia Europeană va selecționa până la 15.000 de tineri entuziaști care vor fi norocoșii beneficiari ai unui permis de călătorie cu care vor putea descoperi Europa.

Călătorind, tinerii au șansa de a profita de libertatea de circulație, de a descoperi diversitatea Europei, de a se bucura de bogăția sa culturală și de a-și face prieteni pe tot continentul. Și nu în ultimul rând, au șansa de a se descoperi pe ei înșiși, se spune într-un comunicat al Comisiei.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 19:37

Circa 200 de persoane fizice și companii din Belgia, Bulgaria, Germania, Spania, Italia, Ungaria, Portugalia și România au fost investigate in cadrul unor  actiuni concertate ale autorităților naționale din Belgia, Spania și Germania privind un grup de crimă organizată (OCG) implicat într-un caz de fraudă în materie de TVA, informeaza un comunicat de presa al Eurojust.

Acest caz, așa-numitul caz de fraude de carusel TVA, a început cu câțiva ani în urmă, cu o investigație în Spania.

Joi, 3 Mai, 2018 - 08:54
Jurnalismul independent este un element vital pentru a trage la răspundere statele

 Comisarul Federica Mogherini a transmis, în numele Uniunii Europene, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, 3 mai 2018, următorul mesaj:

„Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Libertății Presei într-un context dificil pentru jurnalism. Libertatea de exprimare și libertatea presei sunt amenințate în întreaga lume.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 16:07

Bruxellesul şi-a prezentat joi propunerile pentru combaterea dezinformării online, îndemnând Facebook şi Twitter să vâneze mai eficient ştirile false ('fake news'), fără a prevedea însă reglementări. 

Subliniind că este tot mai mult nevoie de a garanta procese democratice viabile - aşa cum a arătat, recent, şi scandalul Facebook/Cambridge Analytica privind exploatarea datelor personale într-un context electoral -, Comisia Europeană a făcut propuneri relativ timide, comentează AFP. 

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 14:10
Iohannis, ca președinte al României

Chestionat de jurnaliști în legătură cu speculațiile privind plecarea sa la președinția Consiliului European Klaus Iohannis a spus că se simte foarte confortabil în postura de președinte al României.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 20:51
„Întrebările erau menite să ajute la pregătirea unei misiuni tehnice”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a răspuns în bătaie de joc scrisorii premierului Viorica Dăncilă care solicita clarificarea adresei din 2012, transmisă de CE ministrului Justiţiei de atunci, Mona Pivniceru, în care cerea detalii despre anumite dosare.

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 - 17:46

Pachetul de propuneri „Noi avantaje pentru consumatori”, propus de Comisia Europeană miercuri, 11 aprilie, este menit să garanteze faptul că toți consumatorii europeni beneficiază pe deplin de drepturile conferite de legislația Uniunii. Acestea vor permite unor entități calificate să introducă acțiuni de reprezentare în numele consumatorilor și vor conferi autorităților de protecție a consumatorilor din statele membre competențe consolidate pentru aplicarea de sancțiuni.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 18:29
Comisarii Elżbieta Bieńkowska și Pierre Moscovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit, astăzi, 10 aprilie a.c., la Bruxelles, cu doamna Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri și cu domnul Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 11:48

Apar noi "liste negre" de la Bruxelles. De această dată este vorba despre un document care vorbește despre incompatibilitățile demnitarilor. Documentul a fost prezentat la "Sinteza Zilei", Antena 3.

Pe această listă se regăsesc nume importante precum  cele ale lui Klaus Iohannis, Victor Alistar și Mircea Diaconu.

”Cred că era un raport trimis de ANI. Unele dintre cazuri s-au soluționat definitiv. Se cerea să se vadă că în cadrul luptei anticorupție există rezultate concrete (...) Se cerea statistic ” a explicat parlamentarul PNL Iulia Scântei.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 21:43

 Tragedie românească în Cehia. Cinci muncitori români au murit în urma unei explozii a depozitului de combustibil la care lucrau. A murit și un ceh. Plătim scump speranța unui câștig mai bun peste hotare...STOP  A nins doar în martie mai mult decât într-un an întreg. Valul de frig și zăpadă prognozat de meteorologi a fost punctual și a blocat pur și simplu sudul și estul țării. În București a afectat circulația și programul părinților, care nu au avut cu cine să-și lase copiii din cauza închiderii grădinițelor și școlilor, decisă de primărița Pandele.

Duminică, 11 Martie, 2018 - 21:27

La Congresul PSD a fost votată Convenția de susținere a candidaturii României la președinția Consiliului European.

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 14:42
Votând altfel decât colegii din PSD

 Deși linia politică a europarlamentarilor PSD în Parlamentul European a fost să voteze împotriva activării Articolului 7 pentru Polonia, europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu a votat în favoarea sancționării

Afiliat grupului socialist, europarlamentarul Cătălin Ivan a votat la fel ca și Daciana Sârbu. Cătălin Ivan este doar afiliat grupului PSD din Parlmentul European pentru că, în țară, el a fost exclus din partid.

Joi, 1 Martie, 2018 - 23:09

 Socialul-democratul Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene, a venit la București ca să-și tragă de urechi colegii de partid pentru că se ocupă de justiție în loc de autostrăzi, școli și spitale STOP  Înaltul (și latul) oaspete i-a aliniat pe responsabilii de criza actuală și pe unii i-a mângâiat pe creștet, pe alții i-a mustrat și pe câțiva i-a ignorat pur și simplu STOP  Concluzia optimistă a vizitei este vechea placă: ați făcut progrese remarcabile, mai aveți puțin și, dacă n-o luați înapoi, s-ar putea ca la sfârșitul lui 2019 să scăpați d

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:28
Spune cu convingere Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a asigurat-o că până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în anul 2019, România va intra în spaţiul Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV.

“Am discutat cu domnul preşedinte Juncker, mi-a dat asigurarea că România nu va intra în preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fără să fie în Schengen şi în acelaşi timp cu sancţiunea MCV. (...) până la sfârşitul anului 2018 trebuie ca cele două lucruri atât de importante pentru România să se întâmple”.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 10:56
„Dacă vrem mai mult, trebuie să plătim mai mult!” - spune Iohannis, la Bruxelles

„Suntem deschişi la această chestiune. Este clar că dacă vrem să rezolvăm mai multe programe europene şi ţinând cont şi de Brexit, unde sigur vom pierde ceva bani la buget, este clar că se poate doar prin restructurare, dar fără a neglija domeniile clasice şi importante, de exemplu coeziunea trebuie să rămână la fel de bine finanţată şi la fel de importantă ca şi până acum, dar dacă vrem mai mult trebuie să plătim un pic mai mult. Discuţia este în momentul de faţă dacă vrem sau nu vrem de principiu să ajungem de la 1% din PIB pentru aceste finanţări la ceva de ordinul 1,1 şi încă ceva.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 23:17

 După ce ministrul Toader a pus la încercare răbdarea jurnaliștilor delegați de redacții la prezentarea raportului, mai interesați de propriile întrebări decât de răspunsurile ministrului, lumea a dorit să vadă, totuși, cu ochii proprii conținutul documentului. Care, nu se știe de ce, nu a fost disponibil pe site-ul ministerului decât vineri dupăamiază! STOP  Între timp părerile - contradictorii - au curs valuri STOP  De la Bruxelles președintele a declarat că raportrul nu l-a convins, deși nici nu l-a ascultat și nici nu l-a citit.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 00:37

 Vizita primului ministru la Bruxelles este primul examen politic al doamnei Dăncilă. A fost primită ca un novice, cu sfaturi și atenționări discrete.

Subscribe to Bruxelles