Miercuri, 15 Mai, 2019 - 14:00
Pachetul de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada post 2020

Noul model de performanță este elementul central al reformei PAC și cea mai inovatoare caracteristică a acesteia. Aceste schimbări de paradigmă vor permite Statelor Membre să aibă un cuvânt mai greu de spus în elaborarea politicilor lor naționale, dar vor avea și o responsabilitate mai mare. Avansarea discuțiilor noastre cu privire la acest aspect ne va ajuta să definim poziția Consiliului cu privire la întregul pachet de reformă”, a afirmat Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale din România și președinte al Consiliului.

Luni, 13 Mai, 2019 - 17:57
Alocuțiunea ministrului român

Ministrul Agriculturii Petre Daea se află la Bruxelles unde, în calitatea sa de președinte al Consiliului Agrifish pe perioada președinției rotative Româîniei la Consiliul Uniunii, participă la o serie de manifestări.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 18:15

Serele regale de la Bruxelles și-au deschis porțile pentru toți iubitorii de plante, în cadrul unei tradiții care marchează venirea primăverii. Timp de trei săptămâni, vizitatorii au ocazia să se plimbe pe aceleași alei pe care se plimbă în restul anului membrii familiei regale și să admire combinația spectaculoasă de plante și construcții din sticlă.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 22:26
Următoarea negociere - poate după constituirea noului parlament

Echipa Parlamentului European și a Consiliului UE nu au ajuns la un consens nici în a treia rundă de negocieri care a avut loc joi la Bruxelles pentru șefia Parchetului European, la care candidează Laura Codruța Kovesi și francezul Jean-François Bohnert.

Ba mai mult, cea de-a patra rundă de negocieri, programată pentru 10 aprilie, a fost anulată. Consiliul UE a propus negocieri pe 12 aprilie, dar Parlamentul European ar fi respins oferta. Negocierea s-ar putea amâna  până după constituirea noului Parlament European.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 16:12

Câștigătoarea campaniei „SHOW YOU CAN”, Dora Baias împreună cu ceilalți 4 finaliști ai competiției, Nicoleta Trif, Andreea Frățilă, Antonio Rob și Gabriel Vainagi se află în acest zile într-un internship la Parlamentul European. Aceștia participă timp de 5 zile la conferințe și workshop-uri tematice despre reciclare și colectare selectivă a deșeurilor și vor vizita organizația “Zero Waste” Europe. Proiectele celor cinci tineri au fost alese dintr-un număr de 83 de propuneri care au fost depuse pentru această campanie inițiată de organizatorii festivalului UNTOLD și de Ursus Breweries.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 14:06
Plafonarea obligatorie a fost eliminată și s-a aprobat o convergență progresivă

Agro-breaking News de la Bruxelles: astăzi, 02 aprilie 2019, România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene. Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât și pe cele ale fermierilor mici și mijlocii. În acest fel, se va lăsa la latitudinea statelor membre modul de acțiune în această privință.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 20:23
În speranța că va trage lista peste prag

Preşedintele Traian Băsescu deschide lista candidaţilor Partidului Mişcarea Populară la alegerile pentru Parlamentul European.

Colegiul Naţional al PMP a votat lista celor 43 de candidaţi pentru Parlamentul European. Toţi cei care se află pe această listă sunt exclusiv membri ai PMP şi ocupă funcţii la nivel de partid.

 

Primele 10 locuri sunt ocupate de:

1. Traian Băsescu – senator, preşedinte de onoare al PMP

2. Eugen Tomac – profesor, deputat, preşedinte PMP

Marţi, 26 Martie, 2019 - 17:17
Numărul dosarelor rezolvate până la această dată a ajuns la 9

În data de 25 martie 2019, la ora 10.00 s-a desfășurat la Bruxelles reuniunea Comitetului Special pentru Agricultură. Pe ordinea de zi s-au aflat următoarele subiecte: adoptarea Regulamentului privind băuturile spirtoase precum și a Directivei privind practicile comerciale neloiale în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. Totodată, au avut loc schimburi de opinii cu privire la arhitectura verde referitoare la Pachetul de reformă PAC post 2020 și la Regulamentul privind planurile strategice.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 17:10
Prezidată de ministrul Petre Daea, în cadrul președinției rotative a Consiliului Uniunii

Pachetul de reformă a politicii agricole comune (PAC) pentru perioada post-2020

„Astăzi am realizat progrese importante în ceea ce privește conturarea poziției Consiliului cu privire la viitoarea PAC, dar sunt necesare lucrări suplimentare. Orientarea viitorului celei mai de durată și mai importante politici europene rămâne prioritatea noastră absolută”, a afirmat Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale din România și președinte al Consiliului

Strategia actualizată a UE în domeniul bioeconomiei

Marţi, 19 Martie, 2019 - 15:38

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a deschis conferința de nivel înalt Cetățeni mai bine informați în era digitală, care a avut loc în data de 19 martie 2019, la Bruxelles, împreună cu Mariya Gabriel, Comisarul pentru Economie Digitală și Societate.

Astfel, România, deținătoare a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene a contribuit la dezbaterea dedicată măsurilor luate de autoritățile naționale și instituțiile europene, în vederea susținerii jurnalismului de calitate și a educației în domeniul media.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 08:12
Cu participarea ministrului Petre Daea

Ministrul roman al agriculturii, Petre Daea, a participat luni seara la Parlamentul European la o conferinta dedicata carnivorelor mari din Europa, organizata cu sprijinul Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene. dezbaterea s-a desfășurat sub genericul „Damage versus manage” - pericol contra gestionare.

 

Marţi, 19 Martie, 2019 - 08:00
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Discuţiile din cadrul Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit (AGRI-FISH), care a avut loc luni la Bruxelles, sub coordonarea ministrului roman, Petre Daea, au pemis o serie de progrese pe cele trei dosare importante aflate pe ordinea de zi - Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții, au informat ministrul Daea şi Comisarul european pentru agricultură Phil Hogan, în conferinţa de presǎ de la finalul reuniunii.

Luni, 18 Martie, 2019 - 18:39
Alocuțiunea ministrului Petre Daea la finalul reuniunii

Regulamentul privind planurile strategice în domeniul Politicii Agricole Comune (PAC), Regulamentul orizontal și Regulamentul privind organizarea comună a pieții sunt principalele subiecte discutate luni la Bruxelles, în cadrul reuniunii Consiliului pentru Agriculturǎ şi Pescuit, la care au participat miniștrii de resort din statele membre ale Uniunii Europene şi care a fost coordonat de ministrul roman, Petre Daea. Acesta a fost al doilea Consiliu prezidat de Romania de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Luni, 18 Martie, 2019 - 10:41
Corespondență specială din Bruxelles de la Carmen Dinu

Consiliul ministrilor de agricultura ai Uniunii Europene, care se reuneste azi la Bruxelles sub coordonarea ministrului roman, va examina pachetul legislativ privind reforma politicii agricole comune (PAC) post-2020 si evolutia negocierilor cu Parlamentul European pentru adoptarea acestuia in timp util pentru a putea fi aplicat de la inceputul viitorului exercitiu bugetar al Uniunii. 

Luni, 18 Martie, 2019 - 08:17
Reuniunea AGRIFISH (Agricultură şi Pescuit)

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va conduce luni, 18 martie 2019, lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit) de la Bruxelles, al doilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Joi, 14 Martie, 2019 - 16:28

În perioada 14 -15 martie 2019 ministrul Petre Daea se va afla la Bruxelles, unde va participa la întâlniri cu reprezentanții Secretariatului General al Consiliului, în vederea pregătirii lucrărilor Consiliului, urmând ca în data de 18 martie 2019 să conducă lucrările reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit), al doilea Consiliu prezidat de România de la preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Vineri, 8 Martie, 2019 - 17:17

O delegaţie formată din 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţele, de toate nivelurile din întreaga ţară, vor merge în data de 4 aprilie la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia îi vor expune motivele protestului magistraţilor români, a anunţat vineri Cristian Danileţ

Sâmbătă, 2 Martie, 2019 - 13:02
Ministerul Agriculturii a sărbătorit tradiția Mărțișorului după datină

Ziua de 1 marrie a fost întâmpinată, după tradiție, și la București dar și la Bruxelles. În capitala europeană, echipa „agricolă”condusă de Achim Irimescu a făcut o plăcută surpriză doamnelor și domnișoarelor din aparatul de lucru al președinției române, dăruindu-le mărțișoare inspirate din tradițiile populare autohtone.

La București, după ședința săptămânală de lucru de la Minister, ministrul Petre Daea a invitat toată suflarea feminină a instituției, pentru a adresa o scurtă urare și pentru a înmîna cîte un trandafir fiecărei sărbătorite.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 15:33

 

În data de 27 februarie 2019, o delegație de experți din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură participă la reuniunea tehnică a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (General Fisheries Commission for the Mediterranean - GFCM) din cadrul Grupului de lucru al Comisiei Europene ce se desfășoară la Bruxelles.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 15:26
Corespondență din Bruxelles de la Carmen DINU

Deputații europeni din Comisia pentru libertăţi civile (LIBE) a Parlamentului European voteazǎ astǎzi candidatul pentru funcția de procuror-șef european, dupǎ ce în cursul zilei de ieri au fost audiaţi cei trei candidaţi selectaţi anterior de o comisie de specialitate: Jean-François Bohnert din Franţa, Laura Codruţa Kövesi din România şi Andres Ritter din Germania.
Fiecare candidat a fost audiat timp de 75 de minute, iar două tremi din timpul alocat a fost dedicat întrebărilor și răspunsurilor.

Miercuri, 27 Februarie, 2019 - 11:20
Prima dintre cele două reuniuni programate în perioada Președinției române a Consiliului Uniunii Europene 

În perioada 26-27 februarie 2019, la Bruxelles, Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) prezidează Reuniunea IPPC/CPM Affairs (Convenția Internațională pentru Protecția Plantelor/Comisia pentru Măsuri Fitosanitare).

Luni, 25 Februarie, 2019 - 19:20

Membrii comunității Declic merg, marți, 26 februarie, la Bruxelles, cu aproape 150.000 de semnături de susținere a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

Luni, 25 Februarie, 2019 - 12:22
În domeniul agriculturii și pescuitului au fost închise deja 9 dosare

Astăzi, 25 februarie 2019, la Bruxelles se desfășoară ședința Comitetului Special pentru Agricultură. 
În cadrul acestei reuniuni sunt supuse dezbaterilor subiecte ce vizează Pachetul de reformă PAC post 2020, respectiv Regulamentul privind Planurile Strategice ale PAC, urmând a avea loc un schimb de opinii privind intervențiile statelor membre, precum și Regulamentul cu privire la organizarea comună a piețelor (OCP) pentru produsele agricole, de asemenea fiind așteptat un schimb de opinii privind textul refăcut al acestuia. 

Duminică, 24 Februarie, 2019 - 11:14
A șasea ediție a Salonului Ciocolatei

Neagră, albă, cu fructe, alune sau simplă, tăiată în cele mai fanteziste forme sau finisată în forme care capătă alura unor adevarate opere de artă, ciocolată belgiană este omagiată timp de patru zile la Bruxelles în cadrul ediției cu numărul șase a Salonului Ciocolatei.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 09:08
din cadrul Consiliului Competitivitate

Am fost în faţa europarlamentarilor de la Bruxelles şi am reprezentat toate statele membre ale UE, în contextul mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE. Înainte de toate le-am spus tuturor câteva cuvinte despre ţara noastră şi mai ales cât de multe are de oferit ca destinaţie turistică. În acelaşi timp le-am vorbit despre însemnătatea turismului european şi despre necesitatea prioritizării sectorului turistic în rândul obiectivelor Uniunii Europene.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 11:41

Cercetarea şi Inovarea reprezintă baza primului pilon dintre cei patru ai Programului Preşedinţiei Române la Consiliul Uniunii Europene, respectiv pilonul "Europa convergenţei", iar ministrul Nicolae Hurduc a punctat în cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene COMPET - Cercetare - Inovare importanţa pe care o are consolidarea acestui domeniu în parcursul ştiinţific, academic şi economic al spaţiului comunitar.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 13:51

La invitația COPA și COGECA, Claudiu Sorin Roșu Mareș, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în data de 14 februarie 2019, la Praesidia, întâlnire ce reunește conducerea asociației, pentru un schimb de opinii privind obiectivele președinției române în domeniul agriculturii.

Cu această ocazie, s-au abordat aspecte legate de reforma PAC, planul proteic, comerțul cu produse alimentare, buget, pesta porcina africană etc.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 10:12
Surprinzător, dată fiind gravitatea acuzațiilor, nu a fost nici pusă sub control judiciar și nici nu i s-a interzis să părăsească țara

După ce a fost audiată o oră la DNA, unde a stat pe scaunul rezervat altădată învinuiților, fosta șefă a DNA a ieșit din clădire (fără cătușe) ca suspectă într-un dosar de corupție în care i se aduc mai multe acuzații grave. La ieșire, ca deobicei, nu a recunoscut nimic, lansând ideea că este victima răzbunării unor corupți, anunțând că a recuzat procurorii care o investighează și pe șefii lor, trăgând nădejdea că Lazăr o va scăpa de cei pe care ea îi considera ca nefiind imparțiali, înlocuindu-i cu unii binevoitori.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 18:59

O Uniune Europeană cu mai puţină austeritate şi mai în ton cu aşteptările populare de creştere economică, diviziune și contraste în Uniunea Europeanǎ, migraţie, încredere în Alianța Nord-Atlantică, dar şi un dialog susținut cu Rusia și China, sunt câteva dintre temele abordate de prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, prezent la sesiunea plenarǎ a Parlamentului European în cadrul dezbaterilor privind viitorul Europei, într-un discurs care a durat peste 30 de  minute.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:08

PSD a reacţionat la anunţul CE privind eventualitatea unei OUG privind completele de cinci, atenţionând că drepturile omului nu sunt opţionale.

Subscribe to Bruxelles