Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 09:38
Sâmbătă, 7 Decembrie 2019, la Domenii Plaza by Residence Hotels

Sâmbătă, 7 Decembrie 2019, începând cu ora 11:00, va avea loc evenimentul, organizat de Comunitatea WomenEsteem International, Magia Creației – 7 pentru 1 și 1 pentru 7, în cadrul căruia se va organiza și expoziția de artă cu vânzare ”CALEA INTUIȚIEI”.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 15:06

Sâmbătă, 7 Decembrie 2019, începând cu ora 11:00, va avea loc evenimentul, organizat de Comunitatea WomenEsteem International, Magia Creației – 7 pentru 1 și 1 pentru 7.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 16:00

Primarul general Gabriela Firea a postat, pe Facebook, programul din Târgul de Crăciun și a dezvăluit artiștii care vor urca pe scenă la acest sfârșit de săptămână.

PROGRAM ARTISTIC

Vineri, 6 decembrie:

19:30 – 20:00 Maria Macovei și Ansamblul de datini şi obiceiuri „Dor de la Humor" din Suceava

20:00 – 20:20 Ansambul folcloric „Cosăul" din Maramureș

20:20 – 20:50 Nicole Cherry

20:50 – 22:00 Iuliana Beregoi cu Connect-R, Lora, Debu, Elianne și Dancers Crew

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 17:10

Ambasade și comunități internaționale din peste 50 de țări vor fi prezente la Târgul de Crăciun IWA Charity Christmas Bazaar pe data de 8 decembrie 2019, între orele 10:00 – 16:00, la Willbrook Platinum Business & Convention Center (Șoseaua București-Ploiești 172-176).

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 17:00

Persoanele cu deficienţe de vedere şi-ar dori ca viitorul preşedinte să găsească pentru ele o soluţie  să meargă la vot fără însoţitor în cabină. Pentru unii, găsirea unei persoane de încredere reprezintă o reală problemă. Nevăzătorii din Iaşi susţin că este una dintre cauzele care i-au făcut să iasă din case pentru a-şi exprima astăzi opţiunea electorală.

Joi, 21 Noiembrie, 2019 - 10:07

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, în cadrul Târgului de Carte GAUDEAMUS București, va avea loc lansarea volumului de versuri, ”118 Fețe de Lumină”, scris de Diana-Maria Georgescu, publicat la Editura Mantaua lui Gogol. Titlul cărții, ”118 Fețe de Lumină”, anunță cele 118 poezii pe care autoarea a ales să le scoată la lumină din tot ceea ce a scris în ultimii 25 de ani.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 13:25

Începe la Bucureşti cea de-a treia ediţie a GreenTech Film Festival. Festivalul se desfăşoară în perioada 11-17 noiembrie, în locaţiile ParkLake Shopping Center (zona Main Square şi Cinema), ARCUB (Sala Mare) şi Seneca Anticafe.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 15:00

Elevii vor avea un program mai scurt azi și luni în școlile care duminică vor fi secții de votare. Orarul a fost modificat pentru pregătirea solilor pentru amenajarea secțiilor.

Adică instalarea urnelor, mobilierului și verificarea camerelor de supraveghere.

În Capitala, 418 unități de învățământ se transformă în secții de votare. Părinții copiilor care învață în aceste școli au fost anunțați din timp că programul va fi scurtat.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 10:33

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Giurgiu, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, efectuează 24 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la persoane bănuite de prelucrare ilegală de tutun şi comercializarea acestuia.

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 10:28

Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A. a instalat, anul acesta, peste 620 de semafoare moderne

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti S.A., a demarat un program de îmbunătăţire a detecţiei şi managementului traficului din Capitală prin instalarea, într-o primă fază, a unui număr de 15 camere cu senzori de detecţie.

Marţi, 5 Noiembrie, 2019 - 12:24

Alocuţiunea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susţinută în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan Aurescu
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 5 noiembrie a.c., o alocuţiune în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan Aurescu.
Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuţiunii:

Bună ziua, tuturor!

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 19:19

Un muncitor şi-a pierdut viaţa, joi seară în Capitală, după ce a fost strivit de un colac de sârmă de câteva sute de kilograme.

Accidentul s-a petrecut în cartierul Vitan, la o firmă care produce cabluri. Rola de fier era ridicată de o macara, iar chingile cu care era prinsă încărcătura, s-au rupt exact când victima trecea prin zonă.

Bărbatul a fost rănit grav, iar medicii au ajuns rapid la faţa locului şi au încercat să îl resusciteze aproape o oră. Eforturile lor au fost în zadar.

Tragedia s-a petrecut în incinta fabricii şi este considerată accident de muncă.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 15:00

A doua ediţie a Concursului de creaţie literară "Vasile Voiculescu", dedicat exclusiv studenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", şi-a desemnat câştigătorii în cadrul unei gale ce a avut loc joi în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al UMF "Carol Davila", la această ediţie a Concursului de creaţie literară "Vasile Voiculescu" podiumul a fost ocupat de către studentele UMF "Carol Davila ", Amalia Georgiana Cernat-Ştefan (premiul I), Oana Brînduşe (premiul II) şi Cătălina Ceauşescu (premiul III).

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 14:42

Un copil de 9 ani dintr-un centru de plasament din Capitală a murit. Băiatul avea probleme grave de sănătate, de câțiva ani.

Aseară a făcut o criză și nu a mai putut fi resuscitat, spun reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului din sectorul 5.

Angajații centrului au sunat la 112. Trupul neînsuflețit al minorului a fost dus la Institutul de Medicină Legală, unde legiștii vor stabili cauza decesului, după ce vor efectua autopsia.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 13:08

În prezent, în România, sunt zeci de bolnavi cu amiotrofie musculară spinală, care aşteaptă rectificarea bugetară, ca să primească de la CNAS tratamentul costisitor. Tragedia este că boala acestor pacienţi nu ţine cont de calculele guvernanţilor şi evoluează provocând pierderea funcţiei locomotorie. O tânără pacientă, în vârstă de doar 23 de ani, Andreea Costrăş, care suferă de amiotrofie musculară spinală a declarat că singurul tratament pentru acestă boală, SPINRAZA, nu i-a fost acordat de către CNAS, din cauza lipsei fondurilor, şi că boala s-a agravat considerabil, în ultimul timp.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 19:19

Bucureşti se află pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul de la aeroport din 140 de capitale din întreaga lume analizate, iar costul (aproximativ 10 euro) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varşovia sau Tbilisi, conform unei analize realizate de un motor de căutare pentru călătorii.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 18:45

O fetiţă în vârstă de 11 ani a încercat să se sinucidă într-o şcoală din București, cartierul Militari.

Micuța ar fi încercat să se arunce pe geam, dar a fost prinsă de către îngrijitoarele din școală. Inspectoratul Școalar nu a fost anunțat. 

Revenim cu mai multe detalii.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 13:21

Cei care au dorit să vadă cu ochii lor cum se produce iaurtul Danone au avut ocazia să pășească în fabrica din București, în cadrul evenimentului anual „Ziua Porților Deschise”, care a avut loc la finalul săptămânii trecute. Curioșii au putut să afle direct de la angajații Danone ce a construit compania în România în ultimii 20 de ani, pornind de la cei 100 de ani de expertiză în iaurturi, acumulați la nivel internațional.  

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 12:27

Vineri, 1 noiembrie 2019, se reia campania EDUTECH, prin care alte şcoli din România vor deveni hub-uri de imprimare 3D. Evenimentul de lansare va avea loc vineri, ora 11.00,  în Bucureşti, la Colegiul Naţional Grigore Moisil.
Mai multe şcoli din România vor fi dotate cu imprimante 3D, printr-un proiect pentru meseriaşii viitorului susţinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). 

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 11:39

Eduard Novak vrea ca ciclismul românesc să aibă, pentru prima dată în istorie, un reprezentant la Jocurile Olimpice în proba de velodrom. 
Președintele Federației Române de Ciclism a apelat la Kyleigh Manners, antrenorul galez care va pregăti, în următorii ani, loturile naționale de velodrom. Singurul velodrom din România se va construi în București, Timișoara, Cluj sau Oradea.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 09:07

Ambasada Republicii Coreea la Bucureşti anunţă începerea evenimentelor dedicate Zilelor Culturii Coreene, care se vor desfăşura în perioada 1 - 28 noiembrie, 2019, printre care putem enumera spectacole live, degustări ale bucatelor tradiţionale coreene, expoziţii, precum şi ateliere şi seri de filme coreene în Bucureşti şi Timişoara.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 08:33

Vineri, 1 noiembrie 2019, se reia campania EDUTECH, prin care alte şcoli din România vor deveni hub-uri de imprimare 3D. Evenimentul de lansare va avea loc vineri, ora 11.00, în Bucureşti, la Colegiul Naţional Grigore Moisil.

Mai multe şcoli din România vor fi dotate cu imprimante 3D, printr-un proiect pentru meseriaşii viitorului susţinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Marţi, 22 Octombrie, 2019 - 11:39
În data de 30 octombrie 2019, orele 13:30-15:00, la Universitatea Româno-Americană

În data de 30 octombrie 2019, orele 13:30-15:00, la Universitatea Româno-Americană, în Sala Senatului, va avea loc conferința ” Future Business. Human Business” în cadrul căreia se va lansa inovatorul model de afaceri "Business Soul2$oul".  Universitatea Româno-Americană împreună cu WomenEsteem International, comunitate destinată business-ului feminin creată de Diana – Maria Georgescu, vă invită la un eveniment care sădește un nou set de valori antreprenoriale.

Vineri, 18 Octombrie, 2019 - 18:00

Au fost momente de panică în Capitală. O mașină a ars complet în zona Pantelimon din Bucuresti. Alte două mașini au fost afectate de flăcări.

Mașina care a luat foc era parcată, trecătorii au auzit o explozie și au văzut că ies flăcări de la motor. Au alertat pompierii pentru că exista riscul ca focul să se extindă și la alte mașini parcate în apropiere. Intervenția a fost dificilă, s-a degajat mult fum în zonă.

Cel mai probabil, mașina s-a aprins din cauza unui scurtcircuit. Dauna a fost totală, dar din fericire nu a fost nimeni rănit.

Miercuri, 16 Octombrie, 2019 - 19:45

Marşul "Împreună pentru siguranţa femeilor", ediţia a V-a, va avea loc sâmbătă în Bucureşti şi alte trei mari oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, informează Centrul FILIA.

Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor organizează acest marş pentru a-şi arăta solidaritatea cu femeile supravieţuitoare ale violenţei şi pentru a menţine presiunea publică necesară pentru respectarea drepturilor femeilor şi fetelor, precizează sursa citată.

Luni, 14 Octombrie, 2019 - 16:36

În ciuda tuturor schimbărilor prin care trece societatea, dar și a avansului tehnologic, un lucru a rămas constant: dorința oamenilor de a călători în jurul lumii, de a vizita și de a cunoaște alte culturi. Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane 2019 cuantifică această dorință: din 2009 și până în prezent, numărul turiștilor care au apelat la servicii de cazare a crescut cu 76%.

Joi, 10 Octombrie, 2019 - 13:51

O rulotă în care se prepara mâncare din zona Buzești din Capitală a luat foc, joi, oamenii aflați în aceasta reușind să se evacueze, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.

Reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov au anunțat că, în zona Buzești din Capitală, o rulotă în care se prepara mâncare a luat foc.

Personalul din rulotă s-a autoevacuat, nefiind înregistrate victime.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere, un echipaj de descarcerare și o ambulanță.

Miercuri, 9 Octombrie, 2019 - 11:25
Dar muzeul se va deschide în trei ani

Începând de miercuri, 9 octombrie, viitorul Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor din România are oficial un sediu. Pe Calea Victoriei, în Bucureşti. În cadrul unei ceremonii publice, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii, în prezenţa reprezentanţilor comunităţii evreieşti din România.

Viitorul Muzeu Naţional de Istorie al Evreilor şi al Holocaustului din România va avea sediul pe Calea Victoriei, la numărul 218.

Luni, 7 Octombrie, 2019 - 12:41

Conform legii, instituțiile, autoritățile și companiile din România care au cel puțin 50 de salariați sunt obligate să angajeze persoane cu handicap într-un procent de 4% din totalul angajaților. O companie de curierat din România, respectiv DPD Romania a reușit să ridice procentul angajaților cu deficiențe de auz la 15% din numărul personalului depozitului din București. Compania sprijină, astfel, încadrarea persoanelor cu handicap pe piața muncii.

Condiții speciale de muncă pentru persoanele cu deficiențe de auz

Subscribe to București