Marţi, 26 Ianuarie, 2021 - 11:27

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie şi Hidrologie, în perioada 26-27 ianuarie 2021, o porţiune însemnată a teritoriului ţării va fi afectată de
ninsori abundente. În acest context, au fost emise următoarele coduri de atenţionare meteorologică:

Luni, 25 Ianuarie, 2021 - 18:43

Bulgaria va face teste pentru diagnosticarea COVID-19 tuturor persoanelor care sosesc în ţară. Scopul este acela de a limita răspândirea unei variante mai contagioase de coronavirus, a anunţat luni ministrul sănătăţii Kostandin Anghelov,

Autorităţile de sănătate publică bulgare spun că au înregistrat până acum opt cazuri ale noii variante care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie, relatează Reuters.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 08:46

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Meteorologie şi Hidrologie bulgar, pentru perioada 12-13 ianuarie 2021, au fost emise coduri portocaliu şi galben de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare pentru mai multe regiuni, după cum urmează:

- Cod portocaliu de precipitaţii abundente sub formă ploaie pentru regiunile Smolian, Haskovo, Kârdjali, Sliven, Yambol şi Burgas, cu precipitaţii de până la 35-65 mm;

Duminică, 20 Decembrie, 2020 - 15:43

Bulgaria a declarat un diplomatul rus "persona non grata", acuzandu-l de activități "incompatibile cu statutul diplomatic", eufemism folosit in practica diplomatică pentru spionaj

El trebuie să părăsească țara în termen de 72 de ore, potrivit Ministerul de Externe de la Sofia.

Autoritățile bulgare au anunțat vineri plecarea diplomatului Ambasadei Federației Ruse de la Sofia, după ce Parchetul țării l-a acuzat pe Atașatul Militar de spionaj. El a devenit al șaselea diplomat rus care a fost expulzat din Bulgaria în ultimii doi ani.

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 14:45

Guvernul bulgar a prelungit până la sfârşitul lunii ianuarie restricţiile impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite agenția Reuters.

Restricţiile, care urmau să înceteze pe 21 decembrie, au ajutat la scăderea numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, dar Bulgaria, ţară cu 7 milioane de locuitori, are în continuare una din cele mai ridicate rate de decese asociate COVID-19 la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 14:16

Confruntate cu creșterea galopantă a infectărilor cu noul coronavirus, autoritățile bulgare vor să introducă măsuri dure de securitate medicală. Se discută în special extinderea stării de urgență până la 31 martie anul viitor.

Proiectul Ministerului Sănătății, intrat în discuția guvernului, prevede suspendarea cursurilor cu prezența în școli, a orelor de practică și a voluntariatului în universități, școli, grădinițe și cămine de vârstnici, a activităților extracuriculare.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 12:31

Ministerul Afacerilor Externe al României, în calitate de Preşedinţie-în-Exerciţiu Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră - OCEMN (1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2020), salută aderarea Republicii Macedonia de Nord la OCEMN, urmare ratificării, la 27 octombrie 2020, de către Parlamentul Republicii Macedonia de Nord a Cartei OCEMN şi a amendamentelor adiţionale la Cartă.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 09:18

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 19 octombrie 2020, prin sistem video-conferinţă, la panelul ministerial Smart Money din cadrul Forumului Web desfăşurat în marja Summit-ului Virtual al Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), organizat de Estonia. Intervenţia şefului diplomaţiei române a avut loc de la Washington, unde acesta efectuează o vizită bilaterală, la invitaţia omologului său american.

Vineri, 16 Octombrie, 2020 - 13:36

Touroperatorul Travel Planner a efectuat un studiu, pe baza datelor statistice transmise de către Institutul Național de Statistică al Republicii Bulgaria. Potrivit statisticilor oficiale din Bulgaria, țara vecină a fost vizitată, în primele 8 luni ale acestui an, strict în scop turistic, de 216.033 de români, dintr-un total de 641.856 de concetățeni care au călătorit pentru diverse scopuri (inclusiv afaceri, vizite la prieteni și rude etc.).

Marţi, 13 Octombrie, 2020 - 12:26

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să intre în Republica Bulgaria, dinspre Republica Turcia, prin punctul de trecere a frontierei Lesovo (Bulgaria), că, în perioada octombrie - decembrie 2020, există riscul formării de coloane mari de autocamioane, ce poate duce la creşterea timpilor de aşteptare la trecerea frontierei pentru traficul greu (până la 72 de ore).

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 09:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să intre în Republica Bulgaria, dinspre Republica Turcia, prin punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo (BG), că, în perioada octombrie - decembrie 2020, există riscul formării de coloane mari de autocare, fapt ce poate determina creşterea timpilor de aşteptare la trecerea frontierei (până la 24 de ore).

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 16:37

Rusia a denunțat joi expulzarea iminentă a doi dintre diplomații săi din Bulgaria, acuzați de spionaj, în timp ce cazurile de acest tip s-au înmulțit în Europa în ultimele săptămâni.

 

"Regretăm decizia Sofiei de a declara angajații reprezentanței comerciale a Federației Ruse la Sofia persona non grata pe baza acuzațiilor nefondate", a semnalat Ministerul rus al Afacerilor Externe.

 

Miercuri, 26 August, 2020 - 12:18

IRI Travel, principalul turoperator pe destinația Bulgaria, a lansat o scurtă analiză numită „Topim prețurile și prelungim vara în septembrie”,  în care prezintă tipurile de sejururi cu all inclusive, demipensiune sau mic dejun de care pot beneficia românii pe litoralul bulgăresc, în prima lună de toamnă cu numai 1.000 de lei.

Joi, 13 August, 2020 - 10:12

Vânzările pentru litoralul bulgăresc au crescut foarte mult în ultimele zile, în special cu ocazia perioadei de Sf. Maria și nu numai. Au fost cazuri când hotelurile au primit sute de rezervări zilnic și au dublat gradele de ocupare de la o zi la alta. Motivul este acela că turiștii s-au relaxat după decizia guvernului de la Sofia, adoptată începând cu 1 august.

Vineri, 31 Iulie, 2020 - 09:00

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile bulgare au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Bulgaria.

Astfel, potrivit ordinului ministrului sănătăţii bulgar, intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 12:12

Bulgaria a reușit, în ultimele două luni, să atragă 50% dintre turiștii care în mod normal mergeau în Turcia sau în Grecia, reiese din analiza realizată de Travel Planner. Pe această destinație s-a coagulat un nucleu de turiști cu venituri medii și peste medie care sunt dispuși să cheltuiască mai mult pentru că sunt obișnuiți cu calitatea din Grecia și Turcia.

 

Luni, 27 Iulie, 2020 - 09:28

De la 1 septembrie, când în Bulgaria începe extrasezonul, hotelierii de pe litoralul vecin au pregătit oferte greu de refuzat mai ales pentru hotelurile de 4 și 5 stele care oferă și all inclusive.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 12:49
pentru îmbunătăţirea relaţiei cu cetăţenii!

Programul INTERREG V-A România- Bulgaria a fost selectat de către Comisia Europeană (CE), în parteneriat cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), pentru a face parte din proiectul pilot dedicat implicării cetăţenilor în implementarea politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 17:25

Scandal mare  pornit de la o înregistrare a unei discuții telefonice private dintre Borisov (premierul Bulgariei) și Mutafciiski (șeful echipei anti - Corona virus - din aceeași țara):

“Premierul: Când vom ajunge să declarăm 300 noi bolnavi de covid, pe zi?

Mutafciiski: Facem tot ce se poate!

Premierul: Hai mai repede, că trebuie să închidem țara, că trebuie să luam banii de la comunitatea europeană!

Mutafciiski: Facem tot posibilul. Am dat și ordin ca oamenii sănătoși să fie declarați infectați cu Corona virus!

Joi, 9 Iulie, 2020 - 18:00

Cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria se vor închide, spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive şi toate adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane, în contextul în care noile cazuri de coronavirus s-au înmulţit semnificativ, a declarat ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, potrivit Reuters.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 17:34

Bulgaria va sancţiona strict persoanele care nu respectă distanţarea socială obligatorie în spaţiile publice sau nu poartă mască de protecţie în interior, în contextul înmulţirii noilor cazuri de coronavirus, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, potrivit Reuters.

Ţară cu o populaţie de şapte milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat 5.740 de cazuri de infectare şi 246 de decese. Numai în ultima săptămână s-au înregistrat în total 1.049 de cazuri.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 16:00

Autoritățile bulgare au impus luni cetăţenilor să poarte din nou măşti de protecţie în toate spaţiile publice închise, după ce țara a înregistrat cea mai mare creştere săptămânală a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, informează Reuters.

Decretul, emis de ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a fost semnat la 10 zile după decizia aceluiaşi oficial bulgar ca purtarea măştilor sanitare în spaţii închise să devină "recomandată" dar nu obligatorie, cu excepţia transportului public, în farmacii şi în unităţile medicale.

Joi, 4 Iunie, 2020 - 14:22

Potrivit agenției de presă Novinite, premierul Boiko Borisov a anunțat că la acea dată starea de urgență va expira și toate măsurile de siguranță trebuie să înceteze, inclusiv purtarea măștii de protecție, care nu va mai fi obligatorie.

De la 1 iunie s-a renunțat la carantina obligatorie, s-au redeschis restaurantele, muzeele, cinematografele, sălile de sport și mall-urile.

Din 12 iunie se reiau și meciurile de fotbal, cu prezența spectatorilor pe stadion, dar în număr redus și cu distanțare socială.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 12:05

Instituirea stării de alertă și reluarea activității economice începând cu 15 mai aduce noi modificări legislative, de data aceasta în domeniul restructurării companiilor. Specialiștii CITR, liderul pieței de insolvență din România, analizează măsurile și identifică beneficiile pe care acestea le aduc companiilor. Ieri, Guvernului României a aprobat o serie de măsuri de modificare a Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 08:03

Declaraţia comună a miniştrilor afacerilor externe din Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Statele Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 75 ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Cu prilejul aniversării a 75 ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în anul 2020, aducem un tribut victimelor şi tuturor soldaţilor care au luptat pentru înfrângerea regimului nazist şi pentru a pune capăt Holocaustului.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 15:25

Autorităţile bulgare plănuiesc să deschidă la 1 iulie sezonul turistic estival, în contextul crizei care afectează puternic acest domeniu din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi ministrul turismului bulgar, Nikolina Anghelkova, informează TASS.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 16:30

Bulgaria a luat o măsură dură pentru oprirea răspândirii COVID-19. Capitala statului, Sofia, a fost închisă, chiar înainte de Paște, anunță presa din Bulgaria, vineri.

Carantina este o măsură preventivă pentru a limita răspândirea de covid-19, după ce mai multe coloane de maşini s-au format în ultimele zile la intrările din Sofia.

„Cu începere de la miezul nopţii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau ieşire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasager”, a spus ministrul Sănătăţii din Bulgaria,Ananiev Kiril, într-o conferinţă de presă.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 14:43

De aproape o săptămână, Bulgaria nu mai are niciun mort infectat cu noul coronavirus. De la începutul epidemiei, vecinii de peste Dunăre au înregistrat 3 decese. Un medic român din Vidin spune că bugarii respectă cu stricteţe regulile impuse de autorităţi.

Potrivit celor mai recente date raportate de vecinii de peste Dunăre, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în Bulgaria a ajuns la 276, în timp ce numărul deceselor a rămas la 3, de aproape o săptămână.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 15:05

Parlamentul Bulgariei a votat vineri în unanimitate pentru declararea stării de urgenţă până la 13 aprilie, pentru a contracara răspândirea coronavirusului, după ce numărul cazurilor confirmate a crescut la 23, relatează agenția Reuters. Bulgaria a consemnat miercuri primul deces.

Starea de urgenţă prevede interzicerea călătoriilor spre şi dinspre ţările cu niveluri mari de răspândire a coronavirusului şi închiderea şcolilor, respectiv a universităților.

De asemenea, poliția poate să intervină atunci când izolarea impusă persoanelor infectate nu este respectată.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 14:18

Ministerul de interne al Bulgariei si Municipalitatea Sofiei in parteneriat cu Milestone Systems au creat un sistem integrat de securitate automatizat pentru imbunatatirea sigurantei publice in timpul presedintiei bulgare din 2018 a Consiliului Uniunii Europene. Succesul proiectului denumit Sofia Safe City a dus la implementarea sa la nivel national si a fost prezentat spre a fi luat in considerare de catre alte viitoare orase gazda ale Consiliului Presedintiei UE.

Subscribe to Bulgaria