Miercuri, 15 Mai, 2019 - 17:11

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona Baraj Siriu, județul Buzău. Echipele speciale au găsit la bordul aparatului de zbor două cadavre. Accidentul a fost anunțat de un localnic la numărul 112.

 În aparatul de zbor au fost găsite două persoane, care ulterior au fost declarate decedate, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma. Informația a fost confirmată și de IGSU.

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 08:40

După ce au participat la comemorarea intrării solemne a lui Isus în Ierusalim, în Duminica Floriilor, credincioşii romano-catolici comemorează Patima şi Moartea Domnului, în timpul Săptămânii Sfinte, şi se pregătesc să-l întâmpine pe Cristos cel Înviat.

JOI, 18 APRILIE 2019 - JOIA SFÂNTĂ

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 16:37

Atacuri ale urşilor au fost înregistrate în ultimele zile în mai multe comune din judeţul Buzău, animalele sălbatice ucigând până acum oi, capre şi un porc de 250 de kilograme. Oamenii intră în case la lăsarea întunericului, pentru că se tem să nu se întâlnească cu urşii, în timp ce autorităţile buzoiene aşteaptă un aviz de la Ministerul Mediului pentru a putea lua măsuri împotriva animalelor care coboară din pădure şi intră în gospodării.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 09:53

Zona de munte din opt judeţe este marţi, până la ora 14.00, sub avertizare cod galben de vânt.
Potrivit avertizărilor nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în zona de munte a judeţelor Suceava, Bacău, Vrancea şi Neamţ se semnalează intensificări ale vântului care vor atinge 70 - 80 de kilometri pe oră. De asemenea, în zona de munte a judeţelor Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău, vântul va ajunge la rafală de 70 - 90 de kilometri pe oră.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 10:13

Meteorologii au emis atenţionări de cod galben de ceaţă pentru nouă judeţe din sudul şi nord-estul ţării. Ceaţa scade vizibilitatea sub 50 de metri, pe mai multe drumuri naţionale.

Codul galben de ceaţă vizează judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Suceava, Bacău, Botoşani, Neamţ şi Iaşi.
Ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Atenţionările sunt valabile până la ora 10.00.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 10:20

În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate situaţii grave de urgenţă, cauzate de fenomenele meteorologice periculoase.

Pe fondul precipitaţiilor moderate cantitativ, sub forma de ninsori urmate de lapoviţă şi ploi, au fost înregistrate efecte in judeţele Buzău, Constanţa,Tulcea şi municipiul Bucureşti. 

În Capitală, pompierii militari au acţionat pentru gestionarea a 28 de evenimente, în special căderi ale copacilor pe carosabil sau pe autoturisme.

Marţi, 30 Octombrie, 2018 - 19:45

Marți a avut loc lansarea oficială a campaniei de colectare a semnăturilor pentru Unire la Iași, eveniment în cadrul căruia primarul Mihai Chirica și-a declarat susținerea față de demersul de a modifica Constituției României, astfel încât aceasta să cuprindă o referire explicită la unirea cu Republica Moldova. Inițiativa va fi explicată buzoienilor miercuri de președintele Acțiunii 2012, George Simion, și de primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc de la ora 09:00, în sala de festivități a Primăriei Buzău.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 14:19

Polițiștii fac cercetări la Spitalul Județean din Buzău, după ce un pacient în vârstă de 64 de ani, din localitatea Lopătari, s-a sinucis, aruncându-se de la primul etaj al unității medicale, anunță Mediafax. Surse medicale au declarat că bărbatul din Lopătari a fost internat în Spitalul Județean în cursul zilei de marți, ca urmare a unui accident vascular-cerebral, suferit și pe fondul unor afecțiuni psihice mai vechi.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 15:26

Circulaţia rutieră pe DN 10 Buzău - Braşov a fost închisă, miercuri, din cauza pietrelor care cad pe drum la kilometrul 78, în zona barajului Siriu.

Potrivit Centrului Infotrafic, începând cu ora 11.15 se închide total circulaţia rutieră pe DN 10 Buzău - Braşov, din cauza pietrelor care cad pe suprafaţa carosabilă la kilometrul 78, în zona barajului Siriu.

Traficul este deviat la Cislău pe DJ 102B, spre Vălenii de Munte.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 15:17

Peste o sută de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, aproape jumătate dintre acestea în judeţele Constanţa şi Buzău. Numărul total de cazuri a ajuns la 14.246, peste 13.500 fiind la persoane complet nevaccinate.

Potrivit ultimei raportări a specialiştilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămână s-au înregistrat 104 noi cazuri de rujeolă în 15 judeţe şi în municipiul Bucuresti.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 15:39

Fostul consilier prezidenţial pe probleme economice din mandatul lui Ion Iliescu, Gheorghe Mirică, rănit, vineri, într-un accident rutier produs pe DN 1 B, a murit la Spitalul Judeţean Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, bărbatul a fost adus în comă la Unitatea de Primire Urgenţe, cu multiple traumatisme. Medicii au încercat să-l salveze, l-au resuscitat, însă, în final, a fost declarat decesul.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 15:24

Circulaţia rutieră va fi închisă sâmbătă şi duminică pe sectorul de drum DN 10 km 121+800-125+800, unde se va desfăşura cursa automobilistică "Trofeul Teliu 2018", informează vineri Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 10:53

Circulația rutieră este oprită pe anumite drumuri. Din cauza revărsării unor cursuri de apă se înregistrează două drumuri naționale cu circulația oprită în județele Mureș și Buzău.

Pe DN 13 C în județul Mureș în localitatea Vânători, circulația este oprită din cauza apei acumulate pe partea carosabilă pe o suprafață de aproximativ 300 de metri.

Traficul este deviat de la intersecția DN 13 C cu DN 13 A.

Subscribe to Buzau