Luni, 8 Iunie, 2020 - 19:32
Fără asa-zisa "distanță sanitară" de 2 m

Începând de luni, vizitatorii teatrelor și cinematografelor din Cehia nu trebuie să mențină asa-zisa "distanță sanitară" de 2 m.

Începând de luni, guvernul ceh a permis organizarea de evenimente publice în republică cu participarea a până la 500 de persoane, potrivit  agenției naționale știri CTK, care face referire la declaratiile Ministrului Sănătății din aceasta țară, Adam Wojtech.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 08:03

Declaraţia comună a miniştrilor afacerilor externe din Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Statele Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 75 ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Cu prilejul aniversării a 75 ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în anul 2020, aducem un tribut victimelor şi tuturor soldaţilor care au luptat pentru înfrângerea regimului nazist şi pentru a pune capăt Holocaustului.

Sâmbătă, 11 Aprilie, 2020 - 12:46
 Toate aceste țări au la fel sau mai multe cazuri de infectare confirmate decât România (5990)

Din aceasta saptamana, in Cehia oamenilor li s-a permis sa mearga la inot, sa alerge sau sa faca exercitii fizice fara sa mai poarte masca de protectie, scrie CNN. Oamenii trebuie sa pastreze insa distantarea sociala si sa nu se antreneze in grup.
De asemenea, magazinele cu materiale de constructii, cele cu obiecte pentru casa si magazinele de biciclete au fost redeschise.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 15:33

Cehia aplică unele dintre cele mai restrictive măsuri, pentru a face față crizei. Pe lângă închiderea frontierelor pentru străinii care vor să intre în țară, dar și pentru cehii care vor să plece, pe lângă obligativitatea de a avea nasul și gura acoperite în spațiul public, guvernul a reglementat strict și programul unor unități comerciale.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 16:48

Republica Cehă îşi va închide graniţele, începând de luni, pentru a ţine sub control epidemia de coronavirus. Singurele excepţii sunt cetățenii cehi sau cei cu permis de rezidenţă care se întorc în ţară.

Începând de luni aproape nimeni nu va avea voie să intre sau să iasă din Republica Cehă, deoarece graniţele țării se vor închide în încercarea de a ține sub control răspândirea noului coronavirus.

Vineri, 28 Februarie, 2020 - 19:22

Poliţia cehă anchetează presupuşi prădători sexuali după ce un documentar a dezvăluit că peste 2.000 de bărbaţi au încercat să intre în contact cu tinere actriţe care s-au prezentat drept adolescente pe Facebook şi alte reţele sociale, relatează vineri AFP.

Nouă persoane sunt bănuite de "tentative de a stabili un contact ilegal cu un minor şi riscă doi ani de închisoare", a menţionat vineri purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Praga, Eva Kropacova.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 12:42

Pe 7 noiembrie, CCC a deschis un nou magazin în orașul Zalău, în centrul comercial Zalău Value Centre, urmând ca mâine, 14 noiembrie, să deschidă încă un magazin în Sibiu, în cadrul noului centru comercial Promenada Sibiu. Astfel, rețeaua națională CCC ajunge în prezent la 67 de unități.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 09:24

11 radiouri din Europa Centrală şi de Est au răspuns apelului lansat de Radio România Cultural de a transmite, pe 9 noiembrie, data la care a căzut Zidul Berlinului, documentare radio originale reunite sub titlul: ‘’Crescuţi pentru a fi liberi. Poveşti din Centrul şi Estul Europei’’. Acestea au fost realizate la inițiativa Radio România Cultural de a celebra și a cerceta deopotrivă cei 30 de ani trecuți de la căderea regimurilor comuniste.

Miercuri, 29 Mai, 2019 - 08:54

În perioada 26-28 iunie 2019, la Palatul Parlamentului din București, va avea loc evenimentul Expoziție și sesiuni de informare pentru prezentarea practicilor de succes în cooperarea transfrontalieră în regiunea Dunării, organizat de  Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Entitățile care sunt interesate să își prezinte, în cadrul expoziției, activitatea sau proiectele derulate, au la dispoziție un număr de 50 de standuri.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:47

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare care urmeaza sa ia startul celei de-a cincea ediții. Pana in acest moment sunt deja inscrisi mai mult de 3.200 de participanti.

Joi, 9 Mai, 2019 - 10:48

Startup-urile care integrează componente software sau hardware se pot înscrie direct sau pot fi nominalizate la faza națională a competiției Central European Startup Awards. Impact Hub Bucharest este partenerul oficial al competiției naționale, dar și în organizarea marii finale regionale de pe 21 noiembrie din București, care va aduce împreună reprezentanți ai ecosistemului antreprenorial din Europa Centrală și de Est.

Joi, 9 Mai, 2019 - 08:48

Cu ocazia Zilei Europei, 21 de şefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019.

Vă redăm în continuare textul:

Europa este cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 12:29

ALEF Distribution, membru al grupului ALEF, va fi din 1 mai 2019, distribuitor exclusiv al NetApp în Europa Centrală și de Est și o parte a Europei Mediteraneene. Noua colaborare vine ca parte a unei strategii de consolidare a rolului distribuitorilor și partenerilor NetApp în cadrul EMEA și va oferi clienților din Europa Centrală și de Est servicii performante și soluții specifice erei hybrid cloud.  

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 11:58

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va lua parte, în zilele de 4 şi 5 aprilie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale Iniţiativei B9, care va avea loc la Varşovia.

La activitate, co-organizată de Ministerul Apărării Naţionale din Polonia şi Ministerul Apărării Naţionale din România, vor participa miniştrii apărării din statele membre ale iniţiativei (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ungaria), oficiali ai NATO, precum şi reprezentanţi ai Departamentului american al apărării.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 09:00

Ministerul Afacerilor Externe organizează la Bucureşti, în perioada 14-15 februarie 2019, sub patronajul Preşedinţiei României la Strategia Uniunii Europene a Regiunii Dunării, reuniunea Coordonatorilor Naţionali SUERD, cu sprijinul tehnic al Secretariatului regional SUERD. Scopul reuniunii este agrearea Foii de parcurs şi a Calendarului pentru revizuirea Planului de Acţiune al Strategiei.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 12:33

“Danube- River as Experience”, expoziţia personală a Oanei Ionel va avea loc la Institutul Cultural Român în perioada 15 - 19 februarie 2019.
Proiectul artistei bucurestene include o selecție a picturilor  realizate în anul 2018. 
“Seria de lucrări oferă o cheie de interpretare a fluviului din perspectiva diversităţii şi a multiculturalismului existent în zona danubiană”, explica Oana Ionel. 

Luni, 11 Februarie, 2019 - 09:36

Irina Begu si Monica Niculescu au castigat ultima partida - cea decisivă - a intalnirii Romania - Cehia, la Ostrava, echipa noastra învingând cu scorul de 3-2 in turul I al Grupei Mondiale I din Fed Cup.

Vineri, 5 Octombrie, 2018 - 14:45

Membrii Parlamentului ceh au votat joi împotriva susţinerii declanşării Articolului 7 din tratatul privind Uniunea Europeană împotriva Ungariei, după ce Parlamentul European a aprobat la 12 septembrie declanşarea procedurii de sancţionare a Budapestei.

Parlamentul ceh a votat împotriva activării articolului 7 din tratatul UE împotriva Ungariei

Votul, care a avut loc în cadrul unei dezbatei privind cadrul financiar multinaţional al Uniunii Europene, fost iniţiat de deputatul Jan Skopecek, membru al Partidului Civic Democratic.

Marţi, 11 Septembrie, 2018 - 16:08

Cel puţin 11 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unui incendiu produs marţi într-un imobil pentru imigranţi din oraşul ceh Plzeň, informează presa locală.

Aproximativ 130 de persoane au fost evacuate din imobil, iar 11 au fost rănite, două fiind în stare gravă, informează agenţia CTK.

Conform postului Radio Praga, în clădire locuiau în principal imigranţi ucraineni şi români, angajaţi la companii situate în zona industrială adiacentă.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 09:48
Cu un buget de 1,2 milioane lei

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Fonduri Externe Nerambursabile, a implementat cu succes proiectul ”Optimizarea capacității resursei umane din MAI pentru dezvoltarea şi implementarea de proiecte finanțate din FESI”, cod 1.1.004, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Axa prioritară 1 - ”Întărirea capacității beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte cofinanțate din FESI și diseminarea informațiilor privind aceste fonduri”, Obiectivul specific 1.1.

Duminică, 13 Mai, 2018 - 11:02

România, dar și Austria, Ungaria și Cehia, vor merge la inaugurarea ambasadei SUA la Ierusalim, eveniment boicotat de celelalte state membre UE, informează cotidianul israelian Haaretz. România, Austria, Ungaria și Cehia au acceptat invitația oficială trimisă de Ministerul de Externe al Israelului pentru a asista la o recepție, duminică, pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Bulgaria, care a dat anterior un răspuns pozitiv la aceeași invitație, este acum nesigură.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 08:21

Romania, Cehia si Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaratii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit postului israelian Channel Ten, care citeaza surse diplomatice.

Diplomati europeni si oficiali israelieni au afirmat ca declaratia comuna, elaborata la initiativa Frantei, ar fi urmat sa prezinte un front unit european impotriva actiunii Washingtonului, informeaza site-ului cotidianului Times of Israel.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 21:43

 Tragedie românească în Cehia. Cinci muncitori români au murit în urma unei explozii a depozitului de combustibil la care lucrau. A murit și un ceh. Plătim scump speranța unui câștig mai bun peste hotare...STOP  A nins doar în martie mai mult decât într-un an întreg. Valul de frig și zăpadă prognozat de meteorologi a fost punctual și a blocat pur și simplu sudul și estul țării. În București a afectat circulația și programul părinților, care nu au avut cu cine să-și lase copiii din cauza închiderii grădinițelor și școlilor, decisă de primărița Pandele.

Subscribe to Cehia