Joi, 29 Octombrie, 2020 - 08:56

Aproape 80% dintre chilieni au votat, în cadrul unui referendum, pe 25 octombrie, pentru o nouă constituție care să înlocuiască legea de bază aprobată în 1980, sub dictatura militară a generalului Augusto Pinochet

 

50,9% dintre alegători au participat la votul istoric - mai mult decât la ultimele alegeri prezidențiale din 2017.

 

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 12:41

Mai mult de jumătate dintre consumatorii europeni (52%) intenționează să amâne cumpărarea unui vehicul nou și susțin că îl vor păstra pe cel actual mai mult decât era prevăzut inițial, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit studiului Deloitte State of Consumer Tracker. Polonezii sunt cei mai prudenți în ceea ce privește comportamentul de cumpărare (68%), urmați de irlandezi (61%) și de spanioli (60%), arată rezultatele cercetării.

Luni, 8 Iunie, 2020 - 22:25

Șefii misiunilor diplomatice chiliene din Algeria, Grecia, Danemarca, România și Siria au fost informați că ar trebui să se pregătească pentru inchiderea ambasadelor până la sfârșitul anului.

Guvernul chilian a decis să închidă ambasadele țării din Algeria, Grecia, Danemarca, România și Siria pentru a economisi fonduri bugetare, potrivit presei locale, citate și de agentia spaniola EFE .

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 09:01

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Chile că, începând cu data de 19 octombrie 2019, a fost decretată stare de urgenţă pentru o perioadă de 15 zile. Se recomandă ocolirea zonelor centrale ale capitalei Santiago de Chile, precum şi călătoriile cu metroul metropolitan, pentru a se evita incidentele cu populaţia locală.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:47

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare care urmeaza sa ia startul celei de-a cincea ediții. Pana in acest moment sunt deja inscrisi mai mult de 3.200 de participanti.

Duminică, 20 Ianuarie, 2019 - 08:40

Un puternic cutremur de 6,7 grade a zguduit astăzi, 20 ianuarie la ora 01:32:51 UTC statul sudamerican Chile. Epicentrul a fost localizat la 9,7 mile de Coquimbo.Conform unor relatări de pe volcanodiscovery, mai mulți martori din hoteluri aflate în zonă au resimțit o zguduitură violentă.

Marriot Santiago:  On 10th floor of 24 floor hotel in Santiago. Room started swinging, TV shaking, curtains swinging. Felt disoriented and quickly moved to door jam, sitting on floor until swinging subsided about after 30 seconds.

 

Duminică, 21 Octombrie, 2018 - 19:39
Miniștrii Mediului din cele două state au semnat un memorandum de înțelegere

Santiago de Chile, 21 octombrie 2018.  Delegația oficială a Guvernului României a desfășurat, în perioada 16-21 octombrie 2018, o vizită oficială în Republica Chile. Delegația a fost condusă de doamna Grațiela Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul Mediului și are ca obiectiv principal intensificarea relațiilor diplomatice și comerciale între cele două țări.

Miercuri, 22 August, 2018 - 08:00

Romanul Zogru de Doina Ruști continuă să adune elogii în Chile, unde a apărut nu de multă vreme, la Editura Descontextos, în traducerea lui Sebastián Teillier.

După cronica din Las Últimas Noticias, cotidianul El Mercurio publică un eseu în care romanul este comparat cu pictura chagalliană și lăudat pentru valoarea literară. Textul este semnat de Pedro Gandolfo, unul dintre cei mai exigenți critici din Santiago de Chille.

Vineri, 17 August, 2018 - 10:10

Patru avioane au fost nevoite să aterizeze de urgenţă în Chile şi Peru joi din cauza unor ameninţări cu bombă, a anunţat Autoritatea de aviaţie civilă din Chile, transmite Reuters care a rectificat informaţia difuzată anterior în care era menţionată şi Argentina.

Două dintre avioane sunt operate de LATAM Airlines şi două de Sky, o companie aeriană low-cost din Chile, precizează într-un comunicat instituţia chiliană citată. Potrivit acesteia, se fac controale ale pasagerilor, bagajelor şi cabinelor aeronavelor. 

Subscribe to Chile