Marţi, 6 August, 2019 - 17:17

Lotul olimpic al României, prezent la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, a obţinut o remarcabilă serie de patru distincții: o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz.

După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiția găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Național din Iași) și-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanță similară.

Joi, 1 August, 2019 - 10:15

Miercuri 31 iulie 2019, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit o delegație a Republicii Populare Chineze condusă de E.S. Jiang Yu, ambasadorul Chinei în România. La întâlnire a participat, de asemenea, Roxana Zarma, directorul general al direcției generale afaceri europene și relații internaționale.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 09:04

China a anunţat luni că va impune taxe anti-dumping pentru unele produse din oţel importate din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, transmite Reuters.

Tarifele cuprinse între 18,1% şi 103,1% vor fi aplicate ţaglelor din oţel inoxidabil şi tablei laminate la cald produse de companii din Uniunea Europeană şi state asiatice, măsura urmând să intre în vigoare pe 23 iulie, a anunţat Ministerul Comerţului din China, într-un comunicat.

Joi, 6 Iunie, 2019 - 10:10

Pesta porcină face ravagii în Asia. China ar putea sacrifica 200 de milioane de porci. Asia de sud-est se zbate să limiteze răspândirea contagioasei peste porcine africane ce a dus deja la sacrificare a milioane de porci în China și Vietnam, scrie Guardian. 

Luni, 3 Iunie, 2019 - 12:06

Urmare a unei recente escaladări a tensiunilor dintre China și Statele Unite în plan economic și nu numai, în ultima perioadă, Ministrul Apărării din țara asiatică, Wei Fenghe, a pledat pentru o relație bilaterală caracterizată prin “coordonare, cooperare și stabilitate intre Beijing și Washington”.

Vorbind sâmbătă la cea de-a 18-a ediție a forumului Shangri-La, care are loc în Singapore, demnitarul chinez a avertizat că un război între cele două super-puteri ar fi un "dezastru" cu consecințe asupra lor și asupra restului lumii.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:47

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare care urmeaza sa ia startul celei de-a cincea ediții. Pana in acest moment sunt deja inscrisi mai mult de 3.200 de participanti.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 10:52
Un jurnal de călătorie, cu prilejul aniversării a 70 de ani de relații diplomatice România - China

Joi, 18 aprilie, la ora 15 are loc lansarea ultimului „jurnal de călătorie” al Marinei Almășan: „China cea de taină”. Evenimentul care omagiază aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice româno-chinreze va avea loc la ICR (aleea Alexandru 28) și va fi onorat de prezentări făcute de Alex Stefănescu, Cristina Romilă, Lucian Avramescu, Ecaterina Voinea și Corneliu Vișoianu

Sâmbătă, 9 Martie, 2019 - 20:00
Fără pretenții de hegemonie

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a detaliat astăzi poziția, perspectivele și acțiunile țării sale în fața conflictelor, provocărilor și a altor probleme de interes mondial, precum și dezvoltarea relațiilor internaționale
La o conferință de presă, Yi a spus că Beijingul va menține diplomația pe cale pașnică, în apărarea intereselor naționale și a ordinii mondiale, dar fără pretenții hegemonice.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:26
Mai bun decât cel chinezesc, importat masiv în ultimii ani

Susţinerea producţiei de usturoi şi a efectivelor de bubaline, dar şi subvenţionarea motorinei pentru sectorul piscicol sunt noile programe ce vor fi finanţate din bugetul Ministerului Agriculturii în 2019, potrivit informaţiilor prezentate luni de ministrul de resort, Petre Daea, în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 15:23
Și susține suveranitatea acestui stat latinoamerican

China și-a exprimat astăzi opoziția față de intervenția străină în afacerile interne ale Venezuelei, Beijingul reiterand, cu această ocazie, sprijinul pentru guvernul Președintelui Nicolás Maduro și pentru eforturile sale de a proteja suveranitatea, independența și stabilitatea națională a țării.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 20:00

Cercetătorii chinezi anunţă, marţi, că au reuşit primul experiment biologic pe Lună, seminţe de bumbac încolţite, acesta fiind unul dintre testele desfăşurate în cadrul misiunii Chang'e-4, pe partea nevăzută a satelitului natural al Pământului, potrivit bbc.com.

Agenţia spaţială chineză a şi publicat imagini cu realizarea cercetătorilor, seminţe de bumbac ce au încolţit.

Miercuri, 2 Ianuarie, 2019 - 13:35

Majoritatea destinațiilor turistice de top din China, inclusiv Beijing, Xi'an, Chengdu, Guilin, Shanghai și multe altele, pot fi accesate prin trenuri de mare viteză.

Călătoria pe un tren din China a fost ideea multora la sfârșitul sărbătorii de trei zile a zilei de Anul Nou. S-au așteptat aproximativ 11,5 milioane de călătorii marți, când călătorii s-au întors la muncă și școală, în timp ce sărbătoarea s-a încheiat. Pentru a face față creșterii cererii, China Railway Corp a adăugat 318 de trenuri temporare.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 15:00

O femeie în vârstă de 39 de ani din metropola chineză Chongqing a atacat vineri cu un cuțit copiii aflați într-o grădiniță.

14 copii au fost răniți și transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 09.30 (01.30 GMT).

Copiii răniţi au fost transportaţi la spital, iar cazul este anchetat.

Atacurile cu cuţit sunt frecvente în China şi sunt de obicei comise de persoane bolnave mintal.

Marţi, 25 Septembrie, 2018 - 10:46

In viitor, China va angaja milioane de muncitori americani si va domina mii de comunităti mici peste tot în Statele Unite si in lumea intreaga. Achizitiile chinezesti in afacerile din SUA au stabilit anul trecut un nou record all-time, si este pe cale de a bate acest record in anul current si in viitor. 

 

China trbuie sa-si investeasca acumularile valutare din comertul cu SUA, din care primeste $ Dolari – hartie verde fara acoperire in aur sau produse, SUA nu mai are productie sa acopere continua si masiva emisie de $Dolari.

China nu vrea sa acumuleze aceste hartii sau titluri de valoare ale Trezoreriei SUA, caci nu au acoperire; China vrea sa investeasca aceasta emisiune verde in ceva palpabil si care mai si produca in acelasi timp.

Miercuri, 5 Septembrie, 2018 - 15:08
Xi JinPing este reprezentat de un „trimis special”

O delegație chineză de  înalt nivel confirmă  participarea la evenimentele legate de cea de-a 70-a aniversare a proclamării Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), a informat presa locală astăzi.

Delegația va fi condusă de către membrul Comitetului permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist din China, Li Zhanshu, trimisul special al secretarului general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez și președinte al acestei țări, Xi Jinping.

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 11:05

Beijingul a denunțat ieri logica logica "iresponsabilă și absurdă" a Statelor Unite în legătură cu Coreea de Nord, după acuzațiile lui Donald Trump precum că Beijingul ar complica această ecuație strategică.

"Mulți oameni ca mine cred că, prin logica lor iresponsabilă și absurdă, Statele Unite nu fac decât să inrautateasca evoluțiile ", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, care pune la îndoială remarcile Președintelui SUA. 

Sâmbătă, 18 August, 2018 - 08:42

Președintele chinez Xi Jinping urmează să viziteze Phenianul luna viitoare, pe fundalul îmbunătățirii vizibile a relațiilor dintre China și vecina sa de la sud de râul Amnokgang.

Potrivit presei chineze de limbă engleză, Xi va participa la celebrarea celei de-a 70-a aniversări a înființării Coreei de Nord, pe 9 septembrie, la invitația liderului nord-coreean Kim Jong Un.

Aceleași surse de la Beijing semnalează și că vizita  este susceptibilă unor modificări de ultimă oră.

 

Ciprian Pop

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 10:15

Turcia lui Erdogan, aflată în marș spre refacerea vechiului imperiu, are de parcurs situații diferite de cele din perioada medievală, în care și-a construit gloria și imperiul, și de găsit soluții corespunzătoare. Alianța NATO, din care încă face parte, și prevăzuta alianță dintre Israel și Grecia pot pune probleme serioase, de la un anumit moment, unei ofensive militare turcești împotriva regiunilor unde își identifică țintele.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 17:16

Echipa feminină de spadă a României, compusă din Ana Maria Popescu, Raluca Sbârcea, Maria Udrea și Amalia Tătăran, a fost eliminată în optimile Campionatelor Mondiale de la Wuxi (China), informează FR de Scrimă.

Tricolorele au fost învinse de Coreea de Sud, scor 30-36.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 10:47

Chinezii au reușit imposibilul anul trecut: au reușit să urce pe locul cinci în topul companiilor care produc și vând smartphones. Au ajuns la cifrele de export record, de peste 23 de milioane de telefoane vândute, în condițiile în care nu sunt prezenți fizic decât în China. Pentru că nu este deloc un lucru ușor să ajungi să te lupți cu ‘giganți’ ca Apple, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert business online, să ne dezvăluie secretele succesului Xiaomi.

 

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 13:42
Din anul 2000 și până în prezent au fost executați 10 mii de funcționari corupti

De ce nu putem să facem afaceri cu China? Nu ne lasă Uniunea Europeană (ai cărei lideri se bat pentru contractele cu a doua economie a lumii) sau nu suntem în stare noi, pentru că urmărim mai degrabă profitul personal al celor care „negociază, decât binele țării?
De ce cu China? Pentru că...
– În 2 ani China a produs mai mult ciment decât SUA în tot secolul XX.
– Lungimea drumurilor - 4 milioane de kilometri. Sunteți sigur că vă puteți imagina atâtea zerouri, pentru niște distanțe pe care noi le măsurăm în metri?

Subscribe to China