Joi, 2 Aprilie, 2020 - 11:56
O evoluție similară ar putea fi așteptată și în România, susținută de comerțul online,

Colliers: China începe deja să-și revină după izbucnirea epidemiei de Covid-19. O evoluție asemănătoare ar putea fi așteptată și în România, în principal susținută de comerțul online, după ce va trece vârful epidemiei

Joi, 26 Martie, 2020 - 10:04

Presa chineza a legat originea pandemiei coronavirusului cu Italia, dupa ce un profesor din Milano a declarat ca medicii italieni au vazut cazuri de pneumonie "foarte ciudate" inca din noiembrie. Folosindu-se de aceste declaratii, Beijingul respinge acum datele potrivit carora orasul Wuhan este locul in care a izbucnit focarul ce a dus aparitia pandemiei de COVID-19.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 12:45

Dragii mei, Pentru a fi anunțat pe pagina mea electronică împrejurarea că ambasada Republicii Populare Chineze a predat Primăriei Bucureștiului ajutoare pentru gestionarea pandemiei Covid19, mai mulți (nu foarte mulți, dar totuși) navigatori pe rețelele sociale mi-au reproșat, în termeni mai civilizați sau mai ineleganți, că aduc laude unui stat criminal, cu siguranță vinovat de răspândirea virusului ucigaș în lume, și, în orice caz, detestabil ca fiind comunist, punând atitudinea mea pe seama afinității mele „cunoscute” (!!) pentru comunism.

Luni, 23 Martie, 2020 - 18:00
Disensiuni regretabile între experții americani și cei chinezi în domeniul coronavirușilor

Cu câteva luni înainte de începerea pandemiei coronavirusului, administrația președintelui american Donald Trump a eliminat o poziție-cheie americană de sănătate publică la Beijing, destinată să ajute la detectarea focarelor de boală în China, a aflat agenția de știri Reuters.

Expertul american pentru boli, dr. Linda Quick, un epidemiolog medical încorporat în agenția chineză de control al bolilor, a părăsit postul în iulie, potrivit a patru surse cu cunoștințe despre acest aspect.

Duminică, 22 Martie, 2020 - 09:11

Un studiu publicat de Universitatea din Wuhan a identificat un tipar al evoluţiei coronavirusului. Majoritatea pacienţilor infectaţi fac febră iar apoi, simptomele ajung să semene cu cele provocate de pneumonie.

Circa 99% din pacienţii infectaţi fac febră la debutul infecţiei, iar de multe ori simptomele COVID-19 pot fi confundate de cele provocate de pneumonie se arată conform studiului, citat de Mediafax.

Luni, 16 Martie, 2020 - 09:47
China a oferit Iranului un lot de medicamente specifice infecțiilor respiratorii și a trimis la Teheran o echipă de experți voluntari

Președintele chinez a spus astăzi că omenirea este o comunitate cu un viitor comun și că, numai prin unitate și coordonare, umanitatea poate aborda diverse riscuri și provocări globale.

Președintele chinez, Xi Jinping, a declarat că Beijingul va sprijini cu tărie țările cele mai afectate, cum ar fi Italia, împotriva focarului de COVID-19.

Într-un mesaj de simpatie trimis recent președintelui italian, Sergio Mattarella, Xi a spus că în acest moment dificil, China este dispusă să coopereze cu Italia și să ofere asistență.

Duminică, 15 Martie, 2020 - 11:52

China a anunţat duminică 20 de noi cazuri de contaminare cu coronavirusul, dintre care 16 sunt ale unor persoane venite din străinătate, informează AFP.

Comisia naţională de sănătate a anunţat că aceste cazuri de contaminare ale unor persoane venite din străinătate au fost constatate în cinci provincii şi oraşe din China, printre care Beijing şi Shanghai, .

Numai patru cazuri locale au fost înregistrate, toate la Wuhan, capitala provinciei Hubei, unde coronavirusul a apărut în decembrie şi de unde s-a răspândit în China şi în lume.

Duminică, 15 Martie, 2020 - 00:00

China a doborât orice record, absolut  totul, a câștigat 20 de miliarde de dolari la primul anunț și a achiziționat aproximativ 30% din acțiunile companiilor care aparțin Occidentului în China! Xi Jinping comunistul de stânga, i-a întrecut pe europeni și pe democrații americani deștepți. A jucat măiestrit în fața ochilor întregii lumi. Din cauza situației din Wuhan, moneda yuan a început să scadă, dar banca centrală chineză nu a luat nicio măsură pentru a opri acest curs.

Joi, 12 Martie, 2020 - 19:00

Directorul Centrului Naţional de Cercetări Clinice pentru Boli Respiratorii din China a anunţat, joi, că pandemia de coronavirus ar putea lua sfârşit în iunie, dacă ţările cele mai afectate vor lua măsuri suficiente.

Directorul Centrului chinez, Zhong Nanshan, susține că vara, când temperatura este mai ridicată, coronavirusul „este relativ mai puţin activ”.

Acesta spune că pandemia va lua sfârșit în iunie doar dacă țările cele mai afectate vor lua măsuri suficiente.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 17:23

O echipă medicală din China condusă de reputatul pneumolog Zhong Nanshan a testat o nouă metodă pentru detectarea coronavirusului Covid-19 cu ajutorul analizei a câtorva picături de sânge şi ale cărei rezultate pot fi obţinute în 15 minute, informează miercuri mass-media locale citate de EFE.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 16:39

Numărul oamenilor infectați cu coronavirus în întreaga lume se apropie de un nou prag: 120 de mii de persoane. Italia, țara cea mai grav afectată după China, intrată în carantină, anunță peste 10 mii de contaminări și mai bine de 630 de decese. Numai în ultimele 24 de ore, au murit aproape 170 de persoane.

Carantina declarată în întreaga Italie a pustiit orașele și a stârnit o panică fără precedent, deși toate mesajele autorităților îndeamnă la tratarea situației cu mult calm.

Pe străzi mai circulă doar cei care merg la serviciu sau la cumpăraturi.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:15

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală după anunţarea a 150 de decese suplimentare, au informat autorităţile sanitare chineze.

Cu excepţia unuia, toate aceste noi decese au avut loc în provincia centrală Hubei, epicentrul epidemiei, notează AFP.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 11:47
Cel puţin 1.355 de morţi

China a anunţat joi 15.000 de contaminări suplimentare cu noul tip de coronavirus, urmare a adoptării unei noi metodologii de definire a cazurilor de infectare, stabilită de noile oficialităţi din Hubei, informează AFP.

Prin urmare, o radiografie pulmonară în cazurile suspecte poate fi de acum considerată ca fiind suficientă pentru diagnosticarea virusului. Până joi, un test de acid nucleic era indispensabil.

Autorităţile chineze justifică adoptarea acestei noi metode de diagnosticare printr-o "mai bună cunoaştere" a bolii şi a simptomelor sale.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 17:36

Grupul  Hilton se pregătește pentru un impact îndelungat asupra activității sale din cauza focarului de coronavirus.

Într-un apel către beneficiari, CEO-ul Chris Nassetta a dezvăluit că 150 de hoteluri din China au fost nevoite să închidă.

Aceasta reprezintă aproximativ 39.000 de camere generatoare de venituri.

Deși este prea devreme pentru a spune cu certitudine, ar putea afecta afacerea până la un an, pe baza experienței trecute cu epidemia de Sars.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 11:14

Bilanţul epidemiei provocate de noul coronavirus a ajuns miercuri la 1.113 de morţi, în China continentală, unde maladia a apărut în luna decembrie în oraşul Wuhan (centru). Virusul, denumit acum oficial de către OMS "Covid-19" a infectat 44.653 de persoane în China continentală, potrivit autorităţilor sanitare chineze.

Pe de altă parte, numărul de cazuri noi raportate zilnic a scăzut miercuri (2.015), comparativ cu marţi (2.478) şi luni (3.062), potrivit Comisiei Naţionale pentru Sănătate.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 19:58

Royal Caribbean Cruises Ltd și Norwegian Cruise Lines au luat o acțiune îndrăzneață pentru a-i interzice pe toți cetățenii din China Mare, chiar și pe cei care nu au mai fost în China recent.

În timp ce majoritatea celorlalte linii împiedică călătorii chinezi să navigheze dacă au fost rezidenți sau au călătorit prin China în ultimele două săptămâni, liniile fac un pas extraordinar în impunerea unei interdicții de categorie.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 13:56

Platforma oferă posibilitatea experților din toată China să lucreze împreună cu personalul medical din Wuhan, aflat în contact cu pacienții infectați de coronavirus, pentru a-i putea trata.

Gigantul chinez de telecomunicații Huawei va pune la dispoziția spitalului Huoshenshan o platformă pentru diagnostic la distanță cu scopul de a lupta împotriva focarului de coronavirus.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 19:42

Un bebeluș din China a fost diagnosticat cu cornoavirus la numai 30 de ore după naștere. Este cel mai tânăr pacient până în momentul de față.

Copilul s-a născut în Wuhan, în epicentrul epidemiei de coronavirus. Mama bebelușul a fost diagnosticată cu noul virus chiar înainte de naștere.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 17:41

Patru români, aduși sâmbătă și duminică din China în Europa sunt în carantină de 14 zile în Germania și Franța, potrivit unui comunicat al Ministerului Român de Externe.

Aceștia au fost scoși din zona de focar a infecției cu coronavirus prin activarea mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Duminică, 2 Februarie, 2020 - 13:58
Marina Almășan în dialog cu jurnalistul Dan Tomozei, redactor la Radio China International din Beijing

 

 

 

Duminică, 2 Februarie, 2020 - 10:26

Spitalele din Hubei au nevoie urgentă de rechizite medicale pentru a combate focarul în creștere a coronavirusului 

Numărul de decese din focarul de coronavirus din China   a sărit la 304, a declarat guvernul duminică, în timp ce națiuni străine au impus restricții extraordinare de călătorie pentru  China , iar companiile aeriene au suspendat zborurile.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 17:23

Organizația Mondială a Sănătății declară izbucnirea unui nou coronavirus ca fiind o situație de urgență globală, după ce numărul de cazuri a crescut de mai mult de 10 ori într-o săptămână. De când China a informat pentru prima dată OMS despre cazurile noului virus la sfârșitul lunii decembrie, acesta a raportat peste 7.800 de cazuri, inclusiv 170 de decese.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 15:45

Experţii dintr-o echipă chineză au pus la punct un kit de detectare rapidă, care poate releva prezenţa coronavirusului 2019-nCoV într-o perioadă scurtă de timp, cuprinsă între 8 şi 15 minute, informează vineri agenţia Xinhua, citată de EFE.

"Kitul este de o înaltă sensibilitate, este uşor de folosit şi de transportat şi va fi vital pentru prevenirea şi controlarea epidemiei", a asigurat Oficiul pentru Ştiinţă şi Tehnologie al oraşului Wuxi, citat de Xinhua.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 18:22

Se lucrează la dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului, care a făcut 170 decese în China.

Jack Ma, fondatorul Alibaba şi cel mai bogat om din China, a donat peste 14 milioane de dolari pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Miliardarul a transferat banii în conturile a două organizații.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 16:18

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Bilanțul anterior, comunicat marți dimineață, indica 106 de decese și 4.515 de cazuri.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 09:36

Alertă de cod roşu în ţară, marţi, în ziua în care 25 de români se întorc din China, zona-zero de risc în ce priveşte coronavirusul.

Copiii din Ansamblul folcloric din Mioveni, care ar fi trebuit să susţină un spectacol la Beijing, vin cu avionul în ţară. 

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 15:47

Autorităţile medicale ruse au anunţat luni testarea a aproximativ 30 de medicamente în clinicile chineze împotriva noului coronavirus care provoacă pneumonia din Wuhan şi care s-a soldat deja cu cel puţin 80 de morţi şi 2.744 de cazuri diagnosticate în această ţara asiatică, relatează EFE.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 11:29

Japonia intenţionează să-şi repatrieze sute de cetăţeni din oraşul Wuhan în centrul Chinei, unde a izbucnit o nouă epidemie de coronavirus, a anunţat luni un parlamentar al partidului de guvernământ, conform DPA.

Tokyo intenţionează să trimită un avion în capitala provinciei Hubei chiar de marţi pentru evacuarea cetăţenilor japonezi care doresc să se întoarcă acasă, a declarat secretarul general al Partidului Liberal Democrat Toshihiro Nikai.

Ar fi vorba despre aproximativ 560 de cetăţeni japonezi trăiesc în provincia chineză.
 

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 10:38

China testează un medicament anti-HIV pentru a trata simptomele cauzate de noul tip de coronavirus, care se răspândeşte tot mai rapid în lume, au anunţat duminică reprezentanţii companiei farmaceutice AbbVie, coform Reuters.

Medicamentul Aluvia, comercializat şi sub denumirea Kaletra, este o combinaţie de lopinavir şi ritonavir.

Guvernul chinez a sugerat locuitorilor din zonele afectate să ia două pastile de lopinavir/ritonavir şi să inhaleze o doză de alfa-interferon de două ori pe zi.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 08:14

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao ale Republicii Populare Chineze că autorităţile locale au activat planurile de pregătire şi răspuns pentru boli infecţioase noi de importanţă pentru sănătatea publică, iar, la data de 25 ianuarie 2020, Hong Kong a activat nivelul de alertă "Urgenţă" - nivel 3 din 3.

Subscribe to China