Joi, 13 Februarie, 2020 - 11:47
Cel puţin 1.355 de morţi

China a anunţat joi 15.000 de contaminări suplimentare cu noul tip de coronavirus, urmare a adoptării unei noi metodologii de definire a cazurilor de infectare, stabilită de noile oficialităţi din Hubei, informează AFP.

Prin urmare, o radiografie pulmonară în cazurile suspecte poate fi de acum considerată ca fiind suficientă pentru diagnosticarea virusului. Până joi, un test de acid nucleic era indispensabil.

Autorităţile chineze justifică adoptarea acestei noi metode de diagnosticare printr-o "mai bună cunoaştere" a bolii şi a simptomelor sale.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 17:36

Grupul  Hilton se pregătește pentru un impact îndelungat asupra activității sale din cauza focarului de coronavirus.

Într-un apel către beneficiari, CEO-ul Chris Nassetta a dezvăluit că 150 de hoteluri din China au fost nevoite să închidă.

Aceasta reprezintă aproximativ 39.000 de camere generatoare de venituri.

Deși este prea devreme pentru a spune cu certitudine, ar putea afecta afacerea până la un an, pe baza experienței trecute cu epidemia de Sars.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 11:14

Bilanţul epidemiei provocate de noul coronavirus a ajuns miercuri la 1.113 de morţi, în China continentală, unde maladia a apărut în luna decembrie în oraşul Wuhan (centru). Virusul, denumit acum oficial de către OMS "Covid-19" a infectat 44.653 de persoane în China continentală, potrivit autorităţilor sanitare chineze.

Pe de altă parte, numărul de cazuri noi raportate zilnic a scăzut miercuri (2.015), comparativ cu marţi (2.478) şi luni (3.062), potrivit Comisiei Naţionale pentru Sănătate.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 19:58

Royal Caribbean Cruises Ltd și Norwegian Cruise Lines au luat o acțiune îndrăzneață pentru a-i interzice pe toți cetățenii din China Mare, chiar și pe cei care nu au mai fost în China recent.

În timp ce majoritatea celorlalte linii împiedică călătorii chinezi să navigheze dacă au fost rezidenți sau au călătorit prin China în ultimele două săptămâni, liniile fac un pas extraordinar în impunerea unei interdicții de categorie.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 13:56

Platforma oferă posibilitatea experților din toată China să lucreze împreună cu personalul medical din Wuhan, aflat în contact cu pacienții infectați de coronavirus, pentru a-i putea trata.

Gigantul chinez de telecomunicații Huawei va pune la dispoziția spitalului Huoshenshan o platformă pentru diagnostic la distanță cu scopul de a lupta împotriva focarului de coronavirus.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 19:42

Un bebeluș din China a fost diagnosticat cu cornoavirus la numai 30 de ore după naștere. Este cel mai tânăr pacient până în momentul de față.

Copilul s-a născut în Wuhan, în epicentrul epidemiei de coronavirus. Mama bebelușul a fost diagnosticată cu noul virus chiar înainte de naștere.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 17:41

Patru români, aduși sâmbătă și duminică din China în Europa sunt în carantină de 14 zile în Germania și Franța, potrivit unui comunicat al Ministerului Român de Externe.

Aceștia au fost scoși din zona de focar a infecției cu coronavirus prin activarea mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Duminică, 2 Februarie, 2020 - 13:58
Marina Almășan în dialog cu jurnalistul Dan Tomozei, redactor la Radio China International din Beijing

 

 

 

Duminică, 2 Februarie, 2020 - 10:26

Spitalele din Hubei au nevoie urgentă de rechizite medicale pentru a combate focarul în creștere a coronavirusului 

Numărul de decese din focarul de coronavirus din China   a sărit la 304, a declarat guvernul duminică, în timp ce națiuni străine au impus restricții extraordinare de călătorie pentru  China , iar companiile aeriene au suspendat zborurile.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 17:23

Organizația Mondială a Sănătății declară izbucnirea unui nou coronavirus ca fiind o situație de urgență globală, după ce numărul de cazuri a crescut de mai mult de 10 ori într-o săptămână. De când China a informat pentru prima dată OMS despre cazurile noului virus la sfârșitul lunii decembrie, acesta a raportat peste 7.800 de cazuri, inclusiv 170 de decese.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 15:45

Experţii dintr-o echipă chineză au pus la punct un kit de detectare rapidă, care poate releva prezenţa coronavirusului 2019-nCoV într-o perioadă scurtă de timp, cuprinsă între 8 şi 15 minute, informează vineri agenţia Xinhua, citată de EFE.

"Kitul este de o înaltă sensibilitate, este uşor de folosit şi de transportat şi va fi vital pentru prevenirea şi controlarea epidemiei", a asigurat Oficiul pentru Ştiinţă şi Tehnologie al oraşului Wuxi, citat de Xinhua.

Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 18:22

Se lucrează la dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului, care a făcut 170 decese în China.

Jack Ma, fondatorul Alibaba şi cel mai bogat om din China, a donat peste 14 milioane de dolari pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Miliardarul a transferat banii în conturile a două organizații.

Miercuri, 29 Ianuarie, 2020 - 16:18

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Bilanțul anterior, comunicat marți dimineață, indica 106 de decese și 4.515 de cazuri.

Marţi, 28 Ianuarie, 2020 - 09:36

Alertă de cod roşu în ţară, marţi, în ziua în care 25 de români se întorc din China, zona-zero de risc în ce priveşte coronavirusul.

Copiii din Ansamblul folcloric din Mioveni, care ar fi trebuit să susţină un spectacol la Beijing, vin cu avionul în ţară. 

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 15:47

Autorităţile medicale ruse au anunţat luni testarea a aproximativ 30 de medicamente în clinicile chineze împotriva noului coronavirus care provoacă pneumonia din Wuhan şi care s-a soldat deja cu cel puţin 80 de morţi şi 2.744 de cazuri diagnosticate în această ţara asiatică, relatează EFE.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 11:29

Japonia intenţionează să-şi repatrieze sute de cetăţeni din oraşul Wuhan în centrul Chinei, unde a izbucnit o nouă epidemie de coronavirus, a anunţat luni un parlamentar al partidului de guvernământ, conform DPA.

Tokyo intenţionează să trimită un avion în capitala provinciei Hubei chiar de marţi pentru evacuarea cetăţenilor japonezi care doresc să se întoarcă acasă, a declarat secretarul general al Partidului Liberal Democrat Toshihiro Nikai.

Ar fi vorba despre aproximativ 560 de cetăţeni japonezi trăiesc în provincia chineză.
 

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 10:38

China testează un medicament anti-HIV pentru a trata simptomele cauzate de noul tip de coronavirus, care se răspândeşte tot mai rapid în lume, au anunţat duminică reprezentanţii companiei farmaceutice AbbVie, coform Reuters.

Medicamentul Aluvia, comercializat şi sub denumirea Kaletra, este o combinaţie de lopinavir şi ritonavir.

Guvernul chinez a sugerat locuitorilor din zonele afectate să ia două pastile de lopinavir/ritonavir şi să inhaleze o doză de alfa-interferon de două ori pe zi.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 08:14

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao ale Republicii Populare Chineze că autorităţile locale au activat planurile de pregătire şi răspuns pentru boli infecţioase noi de importanţă pentru sănătatea publică, iar, la data de 25 ianuarie 2020, Hong Kong a activat nivelul de alertă "Urgenţă" - nivel 3 din 3.

Duminică, 26 Ianuarie, 2020 - 10:23
Aproape 2.000 de persoane infectate la nivel național

 În China, cifra de decese cauzată de focarul de virus nCoV 2019 a ajuns la 56, sute de noi infecții detectate la nivel național, în ciuda tuturor eforturilor de izolare. Mai multe cazuri au fost raportate și în afara Chinei. Treisprezece persoane au murit în provincia Hubei, epicentrul focarului, unde se pare că aproape 130 de persoane rămân în stare gravă sau critică până duminică dimineață. În plus, aproximativ 7.000 de persoane sunt sub supraveghere medicală sporită ca cazuri potențial periculoase de „contact strâns”.

Duminică, 26 Ianuarie, 2020 - 09:10

Cu 830 de cazuri confirmate și 26 de decese, coronavirusul originar din Wuhan din China ridică temeri de o pandemie. Care sunt riscurile pentru expatriați și măsurile de prevenire?

 

De unde provine coronavirusul?

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 11:12

China a raportat vineri un număr de 25 de morţi şi 830 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, a informat Comisia naţională pentru sănătate, scrie AFP. Noul bilanţ a fost comunicat la puţin timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis să nu declare alertă internaţională în faţa acestui nou coronavirus.

Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, iar 34 de pacienţi "vindecaţi" au putut părăsi spitalul.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 16:29

Coronavirusurile devin cea mai recentă amenințare pentru industria turistică mondială. Coronavirusurile au avut peste 2 milioane de căutări pe Google astăzi, lumea este îngrijorată. Vestea bună este că Organizația Mondială a Sănătății nu este gata să apeleze la izbucnirea Coronavirusurilor o criză globală de sănătate sau o situație de urgență pentru sănătate.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 10:48

Un bărbat de 30 de ani a fost spitalizat la Everett, în apropiere de Seattle, fiind diagnosticat cu noul coronavirus chinezesc, au anunţat marţi Centrele de control şi preveniţie a maladiilor (CDC). Coronavirusul a făcut victime în China, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda şi Taiwan, conform AFP.

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a crescut miercuri în China la 9 morţi şi autorităţile au avertizat că virusul ar putea "suferi mutaţii" şi s-ar putea răspândi mai uşor, informează AFP.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 12:59

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Populară Chineză că, în provincia Hubei, localitatea Wuhan, există un focar de pneumonie virală (coronavirus). Comisia naţională de sănătate a R.P. Chineză a raportat, la nivel naţional, 217 de cazuri de pneumonie virală şi 4 decese din această cauză.

Duminică, 19 Ianuarie, 2020 - 12:52
Sunt vizate coronavirusurile animalelor

 Pasageri din China au fost examinați pentru depistarea unui virus mortal pe trei aeroporturi importante din SUA Pasagerii companiei aeriene care călătoresc în SUA din orașul chinez Wuhan cuprins de izbucnirea unui nou virus mortal asemănător cu pneumonia, sunt supuși screeningului pentru simptomele unui nou coronavirus (2019-nCov) la San Francisco , New York și principalele aeroporturi internaționale din Los Angeles.

Sâmbătă, 11 Ianuarie, 2020 - 06:25
Clujeanul închis de peste 5 ani în China poate fi transferat în România

​​​​​​CLUJ-NAPOCA, 10 IANUARIE 2020: Clujeanul Marius Balo, închis de mai bine de 5 ani în condiții inumane în închisorile chineze, va ajunge acasă: autoritățile din China au aprobat transferarea acestuia în România după ani întregi de demersuri și amânări.

 

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 08:38

Update: Votul pentru cel de-al doilea tur al alegerilor pentru desemnarea Preşedintelui României a început în străinătate, vineri, 22 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secţia de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 10:21

Votul la alegerile pentru desemnarea Preşedintelui României a început în străinătate, vineri, 8 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secţia de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Următoarele secţii de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan.

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 12:51

Sensibilitate. Romantism. Poezie transformată în muzică. Iată câteva dintre noțiunile asociate cu creația, dar și cu viața lui CHOPIN, marele compozitor și pianist de origine poloneză și franceză, devenit un portret ideal al eroului romantic. În doar 39 de ani de viață, Chopin și-a dăruit toată dragostea sa pianului, pe care l-a transformat într-un instrument ”vedetă”, împingând, prin compozițiile sale, limitele tehnice ale instrumentului, dar și ale interpretului, la limite neatinse până atunci.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 09:50

Aflat în centrul tensiunilor comerciale, în special între SUA și China, sectorul agroalimentar global este afectat de scăderea prețurilor produselor agroalimentare de bază, cum ar fi boabele de soia. În acest context, Coface a realizat o analiză aprofundată a tendințelor viitoare de pe această piață.

Subscribe to China