Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 17:00

Guvernul propus de Ion Chicu, desemnat aseară premier al Republicii Moldova de către președintele Igor Dodon, a primit vot de încredere în Parlamentul de la Chișinău. Noul cabinet de miniștri a fost votat cu 62 de voturi ale deputaților PSRM și PD, cu un vot peste numărul necesar învestirii. Noul guvern a depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 13:36

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis marţi de parlament prin moţiune de cenzură adoptată cu 63 de voturi, arată MOLDPRES.

Căderea guvernului intervine la doar cinci luni de când prim-ministrul Maia Sandu a preluat funcţia. Moţiunea de cenzură împotriva guvernului a fost depusă vineri de deputaţii socialişti, după ce executivul şi-a asumat răspunderea pentru un proiect de modificare a Legii Procuraturii.
 

Joi, 26 Septembrie, 2019 - 09:04

Apelul lansat pentru cea de-a patra ediție a Film +, programul alternativ de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus, s-a încheiat cu 16 proiecte selectate din cele 73 înscrise: 7 lungmetraje, 5 producții de scurtmetraj și 4 documentare.

 

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 11:46

Cluj Napoca, 2 septembrie 2019 – Târgul de Cariere, cel mai mare organizator de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova, anunță începerea unui nou sezon de evenimente destinate atât celor ce își caută un loc de muncă, cât și companiilor dornice să angajeze. În perioada octombrie-noiembrie 2019 vor avea loc opt evenimente de recrutare în șapte orașe din România și Republica Moldova: Cluj Napoca, Iași, Chișinău, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Oradea.

 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 10:55

Consilierul Prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu va efectua vineri, 14 iunie a.c., o vizită de lucru la Chişinău.

Vizita are loc în contextul evoluţiilor politice recente din Republica Moldova.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 08:12

În legătură cu elementele apărute în spaţiul public conform cărora "România nu recunoaşte Guvernul Maia Sandu", Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

- Paragraful citat reprezintă o secţiune scoasă din ansamblul declaraţiilor de presă şi un răspuns la o întrebare specifică adresată ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu: (Reporter: Domnule ministru, în acest moment România recunoaşte noul guvern condus de Maia Sandu)

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 16:49

Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Republica Moldova, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Compania Publică TeleRadio Moldova continuă seria de concerte menite să pună în valoare creaţia compozitorilor români contemporani de pe ambele maluri ale Prutului şi să încurajeze colaborarea dintre artiştii din România şi Republica Moldova. Pe 7, 8 şi 9 iunie a.c vor avea loc trei concerte de muzică clasică în cadrul proiectului multianual „Muzică românească de pe ambele maluri ale Prutului".

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:28

„Romania and Moldova, better together”, „EU integration throught Reunification”, „We are from Romania, we are from Moldova, we are Romanians” și „Basarabia e România” în toate limbile statelor Uniunii Europene sunt mesajele transmise de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și de alte organizații de pe ambele maluri de Prut oficialilor europeni și șefilor de guverne din spațiul comunitar, prezenți la Summitul de la Sibiu.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 16:04

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova asigură, în mod tradiţional, prezenţa României în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Europei în Republica Moldova. Organizatorul principal al tuturor activităţilor legate de Ziua Europei este Reprezentanţa Comisiei Europene în Republica Moldova. Printre cele mai populare şi apreciate evenimente organizate în acest context se numără Festivalul Filmului European, ajuns la cea de-a IX-a ediţie. 

Sâmbătă, 4 Mai, 2019 - 18:39

Elevii români au obţinut şase medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică, organizată la Chişinău, în perioada 30 aprilie – 5 mai, 

„Două medalii de aur şi patru medalii de argint: palmaresul echipei României la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2019. Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în palmares 6 medalii (două medalii de aur şi patru medalii de argint) la a XXXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (Chişinău, 30 aprilie - 5 mai)”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 14:40

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, eveniment în cadrul căruia au fost premiate cele mai bune vinuri albe și rosé, dar au fost lansate și noi produse ale cramelor moldovenești. Vernisajul, ajuns la cea de-a 16-a ediție, este organizat de două ori pe an de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), sub egida brand-ului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, și își propune să promoveze cultura de consum a vinului de calitate.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 13:14

În perioada 11-14 aprilie 2019, Biblioteca Metropolitană București (BMB) va derula proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău”, în cadrul căruia vor avea loc mai multe activități specifice: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, Chișinău, Republica Moldova, un schimb de experiență a 15 bibliotecari din rețeaua BMB cu bibliotecari ai instituției omoloage și participarea unei persoane la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, aflat a XXIII-a ediție.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 17:18

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău participă în calitate de co-organizator la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XXIII-a, care va avea loc în perioada 11-14 aprilie 2019.  În această calitate, ICR Chișinău  susține prezența la Salon a reprezentanților editurilor „Princeps Multimedia”, „Danaster” și „Doxologia”. De asemenea, ICR Chișinău va acorda următoarele premii:

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 15:44

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, organizează pe data de 27 martie 2019, ora 18.00, la Sala cu Orgă, un concert de muzică clasică pentru a marca împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Luni, 25 Februarie, 2019 - 09:26

Partidul Socialiştilor (PSRM), partidul preşedintelui prorus Igor Dodon, se află pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, fiind urmat de alianţa electorală ACUM şi Partidul Democrat, conform rezultatelor preliminare anunţate de Comisia electorală de la Chişinău.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 10:35

În jur de 1000 de participanți din 53 de țări și peste 75 de speakeri sunt aşteptaţi la Chișinău, în zilele de 27-29 noiembrie, la cel mai important eveniment economic al anului, Moldova Business Week 2018. Cea de-a cincea ediție a „Săptămânii Afacerilor”, organizată de Agenția de Investiții, sub egida Guvernului Republicii Moldova, își propune să stabilească noi relații comerciale, durabile și transparente cu parteneri din întreaga lume. 

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 10:25
 De ce Andrei Năstase și Maia Sandu nu au reușit să scoată un număr impunător de oameni în stradă la Chișinău?

Protestul organizat de Andrei Năstase/Maia Sandu pe 1 iulie 2018 a fost obișnuit, fără excese. Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a promis guvernanților moldoveni că va aduce în Piața Marii Adunări Naționale sute de mii de oameni – el nu a reușit să scoată la proteste nici măcar un sfert din numărul celor care l-au votat. Potrivit MAI, la protest au participat circa  7 mii de persoane. 

Luni, 4 Iunie, 2018 - 09:35

Andrei Năstase, din partea formaţiunii proeuropene Platforma Demnitate şi Adevăr, a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, obţinând 52,49% din sufragii, arată rezultatele parţiale după numărarea a aproape 50% din voturi, transmite Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.

Scrutinul anticipat a fost organizat după ce Dorin Chirtoaca, din partea Partidului Liberal (proeuropean), a demisionat din funcţia de primar al oraşului pe fondul anchetării sale într-un dosar de corupţie, despre care fostul primar susţine că este motivat politic.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 07:56

Luni, 16 aprilie, la Biblioteca Națională a României a avut loc, în prezența unui numeros public de copii și părinți, un eveniment cum rar se mai petrece în lumea noastră culturală – lansarea unei reviste pentru copii. Revista se cheamă Regatul Cuvintelor și este tipărită de Editura Zorio, a scriitorului Petre Crăciun. O revistă care își propune dezvoltarea abilităților de lectură în rândul copiilor de 7-14 ani, prin încurajarea şi stimularea interesului entru lectură. Tot lui Petre Crăciun îi aparține îi aparține ideea proiectului care va dura, pentru început, 12 luni.

Duminică, 25 Martie, 2018 - 14:29
100.000 de participanți la Marea Adunare Centenară

Cea mai amplă manifestație din Anul Centenar a avut loc duminică la Chișinău. 100.000 de participanți la Marea Adunare Centenară, veniți din întreaga Basarabie, au stabilit planul de acțiuni pentru anul 2018, care vizează unirea cu România.

 

Consultarea publică din municipiul Chișinău pe tema Unirii, între 1-14 aprilie, conferință internațională în Parlamentul European, evenimente de anvergură la Alba Iulia, Iași, precum și în alte orașe românești, sunt principalele acțiuni aflate pe agenda unioniștilor în Anul Centenar.

 

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 14:18

Consolidarea cooperării bilaterale, inclusiv în plan investiţional, şi sprijinul ferm al României pentru parcursul pro-european al Republicii Moldova - teme ale întrevederii premierului Viorica Dăncilă cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu

Subscribe to Chișinău