Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 15:06

Un copil se află în stare gravă după ce a căzut, marţi, de la etajul doi al unei şcoli din municipiul Constanţa, la faţa locului deplasându-se un echipaj SMURD.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cadrele medicale au fost solicitate să intervină, marţi, la Şcoala Generală numărul 40 din municipiul Constanţa, după ce un copil ar fi căzut de la etajul doi al unităţii de învăţământ.

Conform primelor informaţii, copilul respectiv, de aproximativ 11 ani, ar fi inconştient.

Vineri, 24 August, 2018 - 16:47

Doi bărbaţi care fac parte dintr-un grup organizat, bănuit că a furat mai multe bijuterii şi ceasuri de lux din magazine din Insulele Canare, Spania, au fost arestaţi la Constanţa. Alţi patru români au fost arestaţi în Spania. Prejudiciul total în acest caz este de peste 5,5 milioane de euro.

Vineri, 17 August, 2018 - 16:42

Compania Națională “Administrația Porturilor Maritime” S.A. și Primăria Municipiului Constanța au pus în desfășurare proiectul “Civitas Portis”. Prin intermediul acestui proiect, oficialii au reușit conectarea stațiunii Mamaia cu Portul Tomis și orașul Constanța.

Vineri, 17 August, 2018 - 12:35

"Încă de dimineață, s-a arborat steagul roșu în tot sudul litoralului. Turiștii noștri parcă își doresc evenimente tragice. Până în prezent, în sudul litoralului nu am avut niciun deces și e un lucru exceptional. Facem apel la toți turiștii: valul nu te aduce, te duce. Aceste nenorociri de saltele nu au ce să caute pe mare. Niciodată pe mare nu ai voie cu salteaua! Vă rog, faceți tot efortul să nu mai treceți de geamanduri", a declarat, într-o intervenție telefonică, vineri, 17 august, Gheorghe Lipoveanu.

Miercuri, 15 August, 2018 - 12:02
„Actualul context este unul volatil și cu un potențial ridicat de conflictualitate”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 15 august a.c., la Constanța, o alocuțiune în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Marinei Române.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Bună ziua tuturor! Și o zi frumoasă vă doresc!

Excelențe,

Onorată asistență,

Vă mărturisesc că, pentru mine, întâlnirea cu dumneavoastră aici, la Constanța, are o încărcătură sufletească specială în această zi în care sărbătorim Marina Română și Adormirea Maicii Domnului.

Miercuri, 15 August, 2018 - 08:05
Sunt posibile manifestari de protest la adresa președintelui

Update: Sunt probleme la festivitățile de Ziua Marinei, acolo unde participă președintele Klaus Iohannis, dar și mai mulți miniștri ai Guvernului Dăncilă, în frunte cu ministrul Apărării.

Imediat după ce oficialii au urcat în loje, din public au început să se audă fluierături puternice.

 

Luni, 6 August, 2018 - 14:21

După săptămâni bune în care ploile au stricat vacanţele turiştilor, este primul weekend cu vreme cu adevărat de vară. Autorităţile în domeniu estimează că peste 150 de mii de persoane sunt în staţiuni - cel mai mare număr din acest sezon.

La malul mării cu greu se mai găseşte o cameră sau un apartament liber.

Mulţi turişti atrași de vremea bună nu au mai stat să facă o rezervare, sperând că vor găsi locuri în una din stațiuni.

În total, autoritățile estimează că acum, pe litoral, sunt peste 150 de mii de persoane cazate în unitățile hoteliere și la particulari.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 19:26

Şaizeci de melodii româneşti lansate în ultimii o sută de ani vor fi interpretate timp de trei săptămâni de o orchestră simfonică din Cluj-Napoca pe faleza Cazinoului din Constanţa, intrarea fiind liberă. Valoarea proiectului depăşeşte o jumătate de milion de lei, fiind finanţat de Primăria municipiului Constanţa.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 16:18
La sediul Forţelor Navale Române din Constanţa    

Membrii Forțelor Aeriene Regale de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK), de lângă Constanța, au organizat o serie de evenimente în zona locală pentru a sărbători împreună cea de-a 100-a aniversare a Forțelor Aeriene Regale și a României.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 15:17

Peste o sută de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, aproape jumătate dintre acestea în judeţele Constanţa şi Buzău. Numărul total de cazuri a ajuns la 14.246, peste 13.500 fiind la persoane complet nevaccinate.

Potrivit ultimei raportări a specialiştilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămână s-au înregistrat 104 noi cazuri de rujeolă în 15 judeţe şi în municipiul Bucuresti.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 10:26

Directorul Muzeului de Artă Constanța, dr. Doina Păuleanu, singurul istoric de artă din Constanța, dar și din partea de sud-est a țării, a lansat, la sfârșitul săptămânii trecute, un nou volum care îi poartă semnătura.

 

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 16:00

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Regale, Air Chief Marshal Sir Stephen Hillier, a vizitat personalul Forțelor Aeriene Regale (RAF) dislocat în România pentru a întreprinde misiunea de Poliție Aeriană Consolidată (eAP) NATO.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 20:00

Nou-născuții din Spitalul Județean Constanța au primit o șansă în plus la viață, datorită a 450 de părinți și copii, care au alergat în data de 25 martie 2018, la Family Run, cursă din cadrul evenimentului internațional Maratonul Nisipului din Mamaia.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 16:23

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat, miercuri, la şase ani şi jumătate de închisoare pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate.

Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare într-un dosar cu un prejudiciu de peste un milion de euro, privind vânzarea unor terenuri la preţuri subevaluate în Mamaia.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, având drept de apel în termen de 10 zile.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 14:21

Toate staţiunile de pe litoralul românesc vor avea apă de cea mai bună calitate, în urma unui proiect pe fonduri europene în valoare de circa 60 de milioane de euro care prevede realizarea unei conducte de 145 de km, care să lege Medgidia de Limanu.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 15:25

Referitor la situatia podului Constanta, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele PRECIZARI:

Podul Constanta se afla in proprietatea statului, administrarea Ministerului Transporturilor si concesionat Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, si nu in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Prin urmare, singura institutie abilitata de lege sa execute lucrari de consolidare/reabilitare la acest obiectiv este Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 09:33

Începând cu ora 09:00 se redeschide circulaţia rutieră pe DN 39E, pentru toate categoriile de vehicule, între localităţile Constanţa şi Cumpăna. Reamintim că acest sector de drum a fost închis din cauza vizibilităţii foarte reduse ca urmare a viscolului. 

Rugăm participanţii la trafic să adapteze viteza condiţiilor meteo şi să respecte semnalizările rutiere şi restricţiile instituite temporar. De asemenea, reiterăm faptul că autovehiculele trebuie echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă. 

Miercuri, 14 Februarie, 2018 - 14:43

Brandul de bere Holsten, parte a portofoliului United Romanian Breweries Bereprod (URBB), lanseaza noua campanie de imagine „Holsten - Fratia Berii”, in parteneriat cu legenda fotbalului romanesc, Gheorghe Hagi, si echipa de fotbal FC Viitorul Constanta. 

 

Subscribe to Constanța