Duminică, 26 Iulie, 2020 - 10:52

Coreea de Nord admite că un „fugar” care a revenit în țară a fost găsit pozitiv pentru Covid-19 în orașul Kaesong. Este pentru prima dată când DPRK anunță un caz de virus.

Sâmbătă, 27 Iunie, 2020 - 17:09

Refuzul manifestației din 2020 ar putea indica speranța continuă a conducerii țării pentru reluarea negocierile cu Washingtonul.

În acest an, Coreea de Nord a refuzat, din nou, să organizeze o demonstrație anti americană dedicată aniversării izbucnirii războiului din Coreea, din 1950-1953. Astfel de evenimente au avut loc, de obicei, anual, pe 25 iunie, în Piața centrală din Phenian, numită după Kim Il Sung.

 

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 15:54
O aeronavă de tipul E-8C a decolat de la baza americană Kadena, din Japonia

O aeronavă americană de recunoaștere , E-8C,  a fost văzută pe cer de-a lungul Peninsulei Coreene, pe fondul tensiunilor dintre Seul și Phenian, potrivit agenției sud-coreene de presă, Yonhap și presei de la Tokyo.

Potrivit surselor, avionul a decolat de la baza forțelor aeriene americane Kadena din Japonia, vineri seara, și a executat misiuni în spațiul aerian al Coreei de Sud până sâmbătă dimineață.

 

Miercuri și joi, alte trei aeronave de recunoaștere ale Forțelor Aeriene ale SUA, de tipul EP-3E și RC-12X, au executat misiuni în apropiere de Seul.

Sâmbătă, 13 Iunie, 2020 - 20:43
Phenianul susține că o terță parte nu este necesară pentru a relua dialogul cu Washingtonul.

Ministerul de Externe al R.P.D.C. a recomandat autorităților sud-coreene să înceteze discuțiile fără sens despre denuclearizarea Peninsulei Coreene și să nu încerce să interfereze în relațiile dintre Phenian și Washington. Acest lucru este menționat în comentariul directorului Departamentului Nord-American al Ministerului de Externe de la Phenian, Kwon Jeong Geun.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 10:39

Potrivit unei informații de ultima ora, Coreea de Nord va bloca toate liniile de comunicare cu Coreea de Sud începând din dupa-amiaza zilei de 9 iunie

Televiziunea de stat din Coreea de Nord și agenția națională de știri semnalează în urma cu scurtă vreme că Phenianul va întrerupe activitatea liniei telefonice dintre autoritățile din Nord și Sud, care a fost menținută prin biroul comun de legătură, începând cu ora 12:00, a zilei de 9 iunie 2020.

Luni, 8 Iunie, 2020 - 19:38

Angajații Ministerelor Apararii din Sud și din Nord inițiază apeluri de două ori pe zi, a indicat Ministerul Apărării al Republicii Coreea pentru presa locală.

Liniile de comunicare dintre armata Republicii Coreea și cea a Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) funcționează normal. Acest lucru a fost anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presa desfășurate la Seul, de un reprezentant al Ministerului Apărării Naționale din Coreea de Sud.

 

Joi, 28 Mai, 2020 - 11:37

Rusia a reluat exporturile de produse petroliere catre Coreea de Nord după un scurt hiatus din cauza asa-zisei “pandemii”.

Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 17:29

Pe fondul preocupărilor legate de sănătatea Kim Jong Un apărute recent în presă internațională, Phenianul rămâne calm

Pe fondul unor zvonuri persistente despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un, urmare a unei intervenții chirurgicale la inimă, Phenianul rămâne calm. Mai mult, nici presa locală, nici corespondenții străini, China Noua și Tass-ul având colectiv permanent în țară, nu transmit informații îngrijorătoare.

Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 10:51
Kim ar fi bine-mersi, iar sora sa este la Phenian pentru că abia a revenit din concediu

Media nord coreeană contestă „ultimele zvonuri din media internațională”, precum că liderul nord coreean, Kim Kong Un, ar fi murit. Acestea ar fi false din mai multe motive:

- Povestea medicilor chinezi este o prostie pentru că

a) dacă aceștia ar fi sosit, într-adevăr, ar trebui să fie în carantină timp de 2 săptămâni la sosirea în Phenian.

b) RPDC a închis granița cu China, exceptând transportul unor mărfuri prin punctul de trecere Dandong -Sinuiju.

Duminică, 26 Aprilie, 2020 - 10:38
Prima femeie dictator are doar 31 de ani

Kim Jong Un ar fi decedat în urma unei intervenții cardiace, în Coreea de Nord.   Republica Democrată Coreea se află într-o stare de criză și nu numai din cauza Coronavirusului. 

Cea care urmează să preia țara de 25,5 milioane. Kim Yo Jong are doar 31 de ani și este de așteptat să fie noul dictator și lider  în Coreea de Nord. De asemenea, ar fi cea mai tânără femeie dictator din lume.

Acest lucru este de așteptat să fie anunțat în scurt timp, în conformitate cu numeroase rapoarte de surse de știri de încredere din Hong Kong, Coreea de Sud și Japonia.

Sâmbătă, 25 Aprilie, 2020 - 13:20

Pe fondul unor zvonuri persistente despre starea de sănătate a lui Kim Jong Un, urmare a unei intervenții chirurgicale la inimă, Phenianul rămâne calm. Mai mult, nici presa locală, nici corespondenții străini, China Noua și Tass-ul având colectiv permanent în țară, nu transmit informații îngrijorătoare.

 

În Capitală coreeană, mai multe surse au spus că viața continuă la fel de normal și că nu există semne exterioare de agitație sau semne de operații neobișnuite de securitate vizibile pe străzi.

 

Duminică, 15 Martie, 2020 - 10:40

Potrivit presei chineze, din cursul serii de joi, Coreea de Nord a început să-și deschidă frontierele către sprijinul exterior, după ce autoritățile devla Phenian decretaseră închiderea lor, pe fondul amenințării continue de răspândirea a coronavirusului.

 

Sâmbătă, 29 Februarie, 2020 - 11:06

Autoritățile Republicii Populare Democrate Coreene au extins vacanțele studenților și elevilor ca o masura profilactica împotriva pandemiei coronavirusului (COVID-19), a informat astăzi presa locală. Televiziunea Centrala din Coreea de Nord (KCBS) a semnalat in buletinele sale de sitri indicațiile privind măsurile de protecție in fata COVID-19, pentru o mai buna informare a apopulatiei. Potrivit sursei, carantina se desfasoara in Coreea de Nord într-o manieră strictă, de la școli, la grădinițe și la universități, ca dealtfel în toate sectoarele vieții sociale și economice din țară.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 16:42

Comitetul pentru sancțiuni al ONU a declarat că este gata să acorde derogări care ar permite trimiterea de ajutoare Coreei de Nord pentru ca țara să lupte împotriva coronavirusului

Comitetul pentru sancțiuni al ONU a declarat că este gata să acorde derogări care ar permite trimiterea de ajutoare Coreei de Nord pentru ca țara să lupte împotriva coronavirusului, care se propagă în țări din jur.

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 14:05
Atât timp cât Washingtonul refuză să-i ridice sancţiunile

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a avut o şedinţă cu conducerea militară pentru a discuta despre întărirea forţelor armate ale ţării, a anunţat duminică agenţia oficială nord-coreeană KCNA, cu câteva zile înainte de expirarea ultimatumului dat de Phenian Washingtonului pentru a-şi schimba poziţia în problema nucleară, transmit DPA şi Reuters.

Kim a prezidat o reuniune lărgită a Comisiei Militare Centrale (CMC) pentru a prezenta 'situaţia internă şi externă complicată', a indicat agenţia KCNA.

Sâmbătă, 14 Decembrie, 2019 - 19:57

Coreea de Nord a deschis un nou centru turistic în munți, in zona de
nord a tarii, in provincia Samjyon, aproape de lacul Samji si de
varful Paektusan, un vulcan stins si cel mai inalt varf al Peninsulei,
cu cei 2900 de metrii ai sai, in contextul in care țara încearcă să
atragă mai mulți turiști străini pentru a atenua efectul sancțiunilor
internaționale.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 17:05

Coreea de Nord anunța deschiderea programului pentru turismul de
sănătate pentru 2020

Republica Populară Democrată Coreeană va începe derularea unui program
de turism de sănătate în 2020, în specialitățile oftalmologie,
stomatologie și oncologie, a informat astazi ziarul local Rodong
Sinmun.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 16:54

Republica Araba Siriana și Republica Populară Democrată Coreeană
(RPDC) si-au declarat astăzi la Damasc, in cadrul discuțiilor
reuniunii comisiei mixte dintre cele doua tari, disponibilitatea lor
de a lucra pentru consolidarea cooperării economice.

Modalitățile de a stimula colaborarea bilaterală și de a semna noi
acorduri au constituit temele centrale ale sus numitei comisii,
potrivit declaratiilor Ministrului sirian al Finantelor, Mamoun
Hamdan (foto).

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 10:21

Votul la alegerile pentru desemnarea Preşedintelui României a început în străinătate, vineri, 8 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secţia de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României.

Următoarele secţii de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan.

Marţi, 3 Septembrie, 2019 - 18:00

China și Republica Populară Democrată Coreeană au convenit să consolideze comunicarea cu privire la problemele peninsulei coreene și să contribuie mai mult la pacea și stabilitatea regiunii, au informat surse oficiale.

Potrivit Ministerului coreean de Externe, această decizie a fost luată în timpul discuțiilor de la Phenian, între ministrul chinez de externe, Wang Yi și omologul său din  Republica Populară Democrată Coreeană, Ri Yong Ho, după ce demnitarii au analizat situația actuală din Peninsula.

Miercuri, 14 August, 2019 - 06:04

Coreea de Nord a înregistrat o agravare a secetei în ultima decadă a lunii iulie și începutul lui august, condițiile meteorologice extreme fiind amplificate și din cauza unui val de căldură care a afectat regiunea, potrivit presei locale.

 

Agenția internațională GEOGLAM, de monitorizare agricolă globală a grupului  "Earth Observations", formată în baza unui mandat G20 în 2011, a semnalat, la rândul său, că situația de secetă se agravează în Coreea de Nord, în special în regiunile centrale și de sud ale țării.

 

Sâmbătă, 25 Mai, 2019 - 12:22

În aceste vremuri, se observă în interiorul Statelor Unite tendința de a imputa Republicii Populare Democrate Coreene culpabilitatea asupra eșecului Summit-ului SUA - R.P.D. Coreeană , desfășurat la Hanoi.

În acest sens, la data de 24 mai, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al R.P.D.C. a dat următorul răspuns Agenției Centrale de Presa a Coreei (KCNA):

 

Joi, 16 Mai, 2019 - 20:01

Seceta severă care afectează Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) până în prezent, este similară cu ceea ce s-a întâmplat aici în 1982, a informat presa locală.

Potrivit unui meteorolog intervievat de Agenția centrală de știri din Coreea (KCNA), precipitațiile medii din R.P.D.C. din ianuarie și până în prezent sunt de 54,4 mm, echivalentul a 42,3% din media anuală pentru aceasta etapă, în partea de nord a peninsulei coreene.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 20:46

Liderul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Jong-un, a sosit astăzi cu trenul său blindat în orașul rus Jasan, unde a fost primit de Guvernatorul regiunii Primorye, Oleg Kezhemiako.

 

Kim Jong Un a fost, de asemenea, întâmpinat pe peronul gării din acest oraș al Extremului Orient de Ministrul rus al Dezvoltării pentru regiunea Orientului Îndepărtat și Arcticii, Alexander Kozlov și de adjunctul Ministrului de Externe rus, Igor Margulov, vizitând apoi Casa Prieteniei ruso-coreene, unde, în 1986 a fost și bunicul sau, Kim Il Sung.

 

Sâmbătă, 9 Martie, 2019 - 17:24

Coreea de Nord a primit 2092 de tone de grâu din Rusia, transportate cu un vapor care a ajuns ieri în portul Chongjin, de pe coasta de nord est a acestei tari..
Transportul, care a sosit la bordul navei "Ynbon-2", a fost primit de Consulul General al Rusiei în orașul port, Yury Bochkarev, în prezența oficialilor de la biroul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite în Republica Populară Democrată Coreeana (RPDC).

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 12:20

Coreea de Nord solicită "solidaritate și cooperare socialistă" cu președintele venezuelean Nicolas Maduro, salutînd, de asemenea, și faptul că țări precum China și Rusia susțin regimul de guvernământ de la Caracas.
Într-o declarație publicată luni pe site-ul ministerului de externe, Coreea de Nord a declarat că va "extinde legăturile" cu Caracasul prin canale diplomatice, în ciuda apelurilor venite din partea opoziției pentru ca Maduro să demisioneze.

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 13:21

În binecunoscutul sau discurs de Anul Nou, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a declarat că vor exista progrese mai rapide în ceea ce privește denuclearizarea, dar asta numai dacă Statele Unite vor lua măsuri corespunzătoare.
El s-a declarat dispus să se întâlnească din nou, în orice moment, cu Președintele american Donald Trump.

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 09:56

Arhiepiscopul de Gwangju, Coreea de Sud, Kim Hee-Joong, a declarat ieri pentru mediile locale că Papa ar putea vizita Coreea de Nord în 2019, dacă liderul de la Phenian, Kim Jong Un, îl invită în mod oficial, transmițând pe această cale al doilea semnal diplomatic în acest sens catre autoritățile nord coreene.

Sâmbătă, 6 Octombrie, 2018 - 20:42

Mai multe surse de presă din Rusia și Coreea de Sud sugerează că există indicii potrivit cărora, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, este pe cale să viziteze Rusia.

 

Trei avioane ale companiei nationale a Coreei de Nord, Air Koryo, sunt programate să plece de la Phenian către Vladivostok duminică, programul de zbor nefăcînd parte din operațiunile regulate de pasageri dintre cele două țări.

 

Situl web al Aeroportului Internațional Vladivostok declară că sunt de așteptat trei avioane de la Phenian,  la ora 9 dimineața, ora 11:10 și ora 17:00 duminică aceasta.

Duminică, 30 Septembrie, 2018 - 14:19

Ministrul de Externe al Republicii Populare Democrate Coreene (R.P.D.C.), Ri Yong-ho, a asigurat, în cadrul intervenției sale în plen, cu ocazia celei de-a 73-a sesiuni ordinare a ONU, desfășurată în aceste zile la New York, că „o pace durabila se creează într-adevăr în peninsula coreeană”.

Subscribe to Coreea de Nord