Vineri, 14 August, 2020 - 10:50

În fiecare an, pe 13 august, ne amintim de Fidel Castro, importantă personalitate al poporului cubanez și binecunoscut luptător antiimperialist.

Fidel Castro a pus bazele sistemului socialist pentru prima dată în emisfera occidentală și și-a dedicat întreaga viață prosperității insulei și poporului cubanez.

Sub conducerea comandantului său, Fidel Castro, poporul cubanez a construit statul socialist și a pus capăt analfabetismului, în ciuda agresiunii brutale, a ingerintelor SUA și a blocadei injuste care încă afectează țara.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 15:42

Ministrul cubanez al turismului, Juan Carlos García, a dat asigurări că autoritățile acestei țări lucrează pentru ca insula sa ramana, în continuare, o destinatie foarte sigură.

Joi, 28 Mai, 2020 - 11:43

Urmare a informatiei oficiale referitoare la închiderea frontierelor Cubei până pe 30 iunie, linia aeriana a Spaniei, Iberia, a oferit deja zboruri spre Havana începând cu 1 iulie.

La rândul său, Air Europa, evidențiază pe site-ul său web o declarație în care raportează că „zborurile către si dinspre Cuba sunt anulate în perioada 26 martie - 30 iunie 2020”, insa vor fi reluate de la 1 iulie anul curent.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 09:47

Crizele, în general, arată adevăratul caracter al semenilor noștrii, mai ales în contextul psihozei create la nivel global, când unii oameni par a se teme și de propia persoană...totuși, există și OAMENI și nu în zadar trebuie scris acest cuvânt cu majusculă.

 

Marţi, 31 Martie, 2020 - 13:55

Cuba a fost o speranță pentru țări precum Italia și Spania care luptă împotriva mortalității Coronavirus și se simte abandonată de majoritatea lumii, chiar și de Uniunea Europeană. Întreaga lume se luptă în prezent cu un inamic comun. Acest inamic se numește COVID-19. Poate că acum este momentul să se pună capăt blocajului american din Cuba. Este timpul pentru ca lumea să se reunească.

Luni, 16 Martie, 2020 - 23:54

În timp ce primul test clinic pentru un vaccin contra Coronavirus a început astăzi în Statele Unite, Cuba ar fi putut deja dezvolta un medicament de succes capabil să vindece COVID-19. Lumea occidentală a recunoscut cu greu potențialul cu care această mică națiune din Caraibe  contribuie la cea mai mare provocare cu care s-a confruntat lumea în foarte mult timp.

Este aproape un miracol Cuba are doar patru infecții coronavirus active, dar nu grave. Nimeni nu a murit în Cuba încă din cauza unei infecții cu COVID-19. Bolnavii din Cuba includ trei turiști italieni și un cetățean cubanez, cu zeci de alți carantinați din precauție cu cazuri suspecte, dar neconfirmate, în carantină.

Țara comunistă din Caraibe a fost una dintre ultimele din America și Caraibe care a raportat prezența infecției pe teritoriul său.

Medicii cubanezi sunt în prim plan, până la punctul că au fost întotdeauna trimiși de guvernul lor din întreaga lume pentru a răspunde la situații de urgență pentru sănătate. De exemplu, să ne gândim la situația de urgență Ebola din Africa de Vest în 2013.

Ministerul Sănătății din Cuba estimează că din anii ’60 și până astăzi, medicii săi au activat până la 600.000 de misiuni în 164 de țări. Multe dintre ele sunt încă active în 67 de țări, în special în țările africane și latino-americane.

Radio Havana Cuba este postul oficial de emisie internațională din Cuba, administrat de guvern. Poate fi auzit în multe părți ale lumii, inclusiv în Statele Unite. Stația a raportat despre medicamentele deja dezvoltate în Cuba, capabile să vindece virusul. Această veste a fost publicată și în Morning Star News în Marea Britanie, China și Cuba News.

Astăzi, Ambasada Cubanei la Roma, Italia, a evidențiat oferta Organizației de Prietenie Italia-Cuba (ANAIC) și a Coordonatorului Național al Rezidenților Cubani din Italia (CONACI) care au trimis apeluri separate autorităților italiene pentru a evalua posibilitatea de a solicita contribuție din partea Cuba, cu personal medical și interferonul cubanez Alfer 2 B, care a fost utilizat cu succes împotriva # COVID19 din China.

Conform rapoartelor din China, Alfa 2B a contribuit foarte mult la stoparea răspândirii virusului la minimum.

Giulio Gallera, consilier pentru sănătate și bunăstare a regiunii Lombardiei în Italia, a informat public, sâmbătă, 14 martie 2020, că a solicitat asistență medicală de la Cuba. Consulatul cubanez a răspuns spunând: Este de datoria mea să confirm că am primit de fapt o scrisoare de la domnul Gallera, care oficializează solicitarea de a avea personal cubanez specializat în gestionarea bolilor transmisibile. Această scrisoare a fost transmisă în mod corespunzător de către ambasada cubaneză în Italia autorităților cubaneze competente, cu care rămânem în contact în aceste scopuri. "

Industria farmaceutică cubaneză este pregătită să trateze mii de potențiali pacienți COVID-19 pe insulă, potrivit Eduardo Martínez, președintele Grupului de afaceri BioCubaFarma.

Martínez a explicat, vineri, la o conferință de presă, că 22 de medicamente produse în Cuba fac parte din protocolul prevăzut pe insulă pentru a trata epidemiile de coronavirus, dintre care, a spus el, „avem pentru tratamentul a mii de oameni și suntem pregătindu-se să crească semnificativ producția celor cu acoperire mai mică. ”

În Caraibe, Jamaica, St. Kitts și Nevis și St. Vincent și Grenadine au anunțat că vor solicita sau au solicitat deja asistență medicală de la omologii lor cubani.

Primul lot de 21 de asistente medicale de specialitate din Cuba va ajunge în Jamaica pe 24 martie pentru a stimula capacitatea sistemului de sănătate de a face față coronavirusului (COVID-19).

„Încercăm să aducem în jur de 100 de asistente medicale de specialitate suplimentare în sistem, concentrându-ne în principal pe unități de înaltă intensitate sau UCI (unitate de terapie intensivă)”, a declarat ministrul Sănătății și Wellness, Dr. Christopher Tufton la St Lucia News.

Ministrul, care s-a adresat la o informare de presă pe 13 martie la Biroul premierului, a declarat că dezvoltarea urmează discuțiilor cu guvernul cubanez.

Terrance Drew, un expert în sănătate din partea opoziției Partidul Muncii St. Kitts și Nevis (SKNLP), a declarat că vor să ceară autorităților cubaneze „ajutor în crearea unei infrastructuri și a unui plan pentru tratarea persoanelor infectate.”

eTurboNews a adresat  Ministrului Turismului din Jamaica, Edmund Bartlett, pentru contribuția sa, dar nu a existat încă niciun răspuns. Bartlett este, de asemenea, șeful Centrului Global de Reziliență și Management al Crizelor (GTRCM) cu sediul în Jamaica.

Vineri, 13 Martie, 2020 - 19:19

Cuba, Bolivia și Hondurasul, au confirmat, vineri, primele cazuri de coronavirus (Covid-19) pe pământul lor, contribuind, astfel, la numărul de țări din America Latină în care virusul a apărut, număr care, în prezent, este de 12 State.

Potrivit Ministerului Sănătății din Cuba, trei dintre cei patru turiști italieni din regiunea italiană a Lombardiei - regiunea Europei cea mai afectată de virus - care prezentau simptome respiratorii, au rezultat pozitiv. Ajunseseră recent în țară că turiști, iar starea lor pare a fi „favorabilă".

Vineri, 13 Martie, 2020 - 17:11

Cuba, Bolivia și Hondurasul, au confirmat, vineri, primele cazuri de coronavirus (Covid-19) pe pământul lor, contribuind, astfel, la numărul de țări din America Latină în care virusul a apărut, număr care, în prezent, este de 12 State.

 

Potrivit Ministerului Sănătății din Cuba, trei dintre cei patru turiști italieni din regiunea italiană a Lombardiei - regiunea Europei cea mai afectată de virus - care prezentau simptome respiratorii, au rezultat pozitiv. Ajunseseră recent în țară că turiști, iar starea lor pare a fi „favorabilă”.

 

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 10:01

Continuarea creșterii numarului de turisti, principala provocare pentru acest sector din Cuba, potrivit Ministrului cubanez al Turismului Ministrul Turismului de la Havana, Juan García, a declarat astăzi că principala provocare a acestui sector în Cuba este să continue să crească numarul de turisti și să fie mai bun în fiecare zi pentru a continua să contribuie la rolul economic pe care il are în dezvoltarea țării.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 10:23

Ministrului rus de Externe, Sergey Lavrov, realizeaza astazi o vizita oficiala la Caracas, Venezuela fiind cea de-a treia oprire din turul realizat de Seful diplomatiei ruse în America Latină, dupa Cuba și Mexic.

Șeful diplomației ruse se va intalni cu Vicepreședintele acestei tari, Delcy Rodríguez și cu omologul său de la Caracas, Jorge Arreaza, înainte de reuniunea de lucru cu Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe venezuelean.

Miercuri, 14 August, 2019 - 05:59

În fiecare an, pe 13 august, ne amintim de Fidel Castro, importantă personalitate al poporului cubanez și celebru luptător antiimperialist.

 

Fidel Castro a pus bazele sistemului socialist pentru prima dată în emisfera occidentală și și-a dedicat întreaga viață prosperității insulei și poporului cubanez.

 

Sub conducerea comandantului său, Fidel Castro, poporul cubanez a construit statul socialist și a pus capăt analfabetismului, în ciuda agresiunii brutale, a ingerintelor SUA și a blocadei care încă afectează țara.

 

Sâmbătă, 8 Iunie, 2019 - 07:36

Guvernul cubanez respinge în termenii cei mai categorici măsurile anunțate  de Guvernul Statelor Unite  la 4 iunie 2019,  prin care  acesta intensifică  blocada economică impusă  Cubei de peste 60 de ani, la un cost  pentru economia cubaneză care in 2018  ajunsese la 134 miliarde  la prețurile curente și la cifra de  933 miliarde, daca se are în vedere  deprecierea dolarului  față de valoarea aurului pe piața internațională.

Vineri, 15 Martie, 2019 - 22:24

Guvernul Revoluționar condamnă energic sabotajul la furnizarea de electricitate în Venezuela, care constituie un act terorist, dirijat să facă rău populației neajutorate, pentru a o folosi ca ostatic în războiul neconvențional declanșat de către Statele Unite împotriva guvernului legitim condus de către tovarășul Nicolas Maduro Moros și uniunea civico-militară a poporului bolivarian și chavist.

 

Vineri, 15 Martie, 2019 - 09:33

Guvernul Revoluționar condamnă energic sabotajul la furnizarea de electricitate în Venezuela, care constituie un act terorist, dirijat să facă rău populației neajutorate, pentru a o folosi ca ostatic în războiul neconvențional declanșat de către Statele Unite împotriva guvernului legitim condus de către tovarășul Nicolas Maduro Moros și uniunea civico-militară a poporului bolivarian și chavist.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 18:33

Cuba condamnă escaladarea presiunilor și acțiunilor Guvernului SUA în pregătirea pentru o aventurare militară deghizată sub forma unei intervenții umanitare în Republica Bolivariană Venezuela și face apel la comunitatea internațională să se mobilizeze pentru a preveni consumarea acesteia.

 

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 13:16

Astăzi, cetățenii Cubei marchează cea de-a 60-a aniversare a revoluției care a răsturnat regimul Batista. Anii care s-au scurs nu au fost ușori din punct de vedere economic pentru poporul cubanez, însă marea majoritate a cubanezilor rămâne fermă în convingerea că liderii țării s-au descurcat foarte bine în condiții extrem de dificile, iar Fidel Castro rămâne în continuare o importanta personalitate în inimile și mentalul colectiv al cubanezilor și nu nu mai al lor.

Sâmbătă, 17 Noiembrie, 2018 - 19:25

Cuba se prezintă românilor

Cu premiza că este una dintre cele mai sigure destinații din lume, Cuba a prezentat operatorilor de turism din România o serie de produse pentru a promova turismul din această țară, în contextul Târgului de Turism desfășurat la Romexpo de vineri pana duminică, 18 noiembrie.

Sâmbătă, 10 Noiembrie, 2018 - 10:42

Cuba  ajunge pe 10 noiembrie la patru milioane de turiști și se așteaptă să încheie anul cu un plus de 750 000 de persoane, potrivit datelor Ministerului Turismului de la Havana. De asemenea, în cadrul planului de dezvoltare și al procesului de investiții în sectorul turistic, în acest an vor fi finalizate aproximativ cinci mii de camere noi, inclusiv cele ale recent inauguratului Hotelul Internațional Packard  din binecunoscuta stațiune maritimă Varadero, hotel care se va deschide în curând.

Sâmbătă, 10 Noiembrie, 2018 - 10:36

Președinții Vietnamului și Cubei s-au angajat vineri, 9 noiembrie anul curent, să aprofundeze relațiile dintre cele doua state, la nivel comercial și nu numai.

Președintele vietnamez, Nguyen Phu Trong, și omologul său cubanez, Miguel Diaz-Canel, au asistat la semnarea acordurilor comerciale și financiare după o discuție tete-a-tete de o oră, cu ocazia vizitei desfășurate de Șeful Statului cubanez la Hanoi, în cadrul unui amplu turneu asiatic.

Subscribe to Cuba