Vineri, 18 Septembrie, 2020 - 13:34

230 de copii şi familiile lor vor fi sprijiniţi prin servicii sociale integrate în Prahova şi Dâmboviţa

Joi, 30 Iulie, 2020 - 15:45

Pe listă sunt deocamdată Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Galați și Iași. Tot mai multe autorități locale impun această măsură, chiar și la ştranduri și piscine, nu doar pe stradă sau în piețe. Și în Capitală ar putea să fie luată o astfel de decizie pentru zona pietonală din Centrul Vechi.

Dâmbovița a înregistrat peste 700 de cazuri de infectare în ultimele două săptămâni, așa că autoritățile locale au decis purtarea măștilor și în piețe, târguri și oboare. Pe lângă măști, comercianţii vor fi obligaţi să aibă şi mănuşi. Polițiștii și jandarmii vor patrula prin oraș în număr sporit.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 16:42

Prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa, propune obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise din pieţele, târgurile şi oboarele din judeţ, iar dacă va fi adoptată, măsura va intra în vigoare de joi. Dâmbovița este unul din cele cele patru județe din România unde în ultima săptămână s-au înregistrat 37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din România.

Dâmbovița ar deveni astfel al doilea județ din țară, după Argeș, unde va fi obligatorie purtarea măștii și în spațiile deschise.

Joi, 18 Iunie, 2020 - 15:00

Procurorii şi poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa au efectuat, joi, şapte percheziţii la persoane suspectate că vindeau droguri către elevi din Târgovişte şi Bucureşti.

Conform unui comunicat al DIICOT descinderile au fost efectuate în Bucureşti, şapte persoane fiind duse la audieri.

Luni, 18 Mai, 2020 - 14:50

În a doua zi a stării de alertă, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de jandarmi au oferit pachete cu produse de strictă necesitate pentru familiile nevoiașe din localitățile Luminița,  Meșteru, Cârjelari, Mircea Vodă și General Praporgescu, din județul Tulcea. Au fost împărțite alimente de bază, produse de igienă si alte accesorii atât de necesare în vremuri de pandemie. Ajutorul s-a îndreptat spre persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilități, bătrânilor singuri, familiilor sărace cu multi copii și familiilor unde adulții și-au pierdut locul de muncă.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 12:37

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Dragomireşti, judeţul Dâmboviţa, că a recomandat celor care pleacă la muncă în străinătate să se asigure că au un contract clar, cu protejarea drepturilor.

Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 08:00

"Caravana bucuriei" a poposit in comuna Uliesti, din judetul Dambovita, unde mai multe familii au primit produse alimentare de baza si de igiena personala din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Ajutorul voluntarilor s-a indreptat, cu precadere, catre batranii singuri si familiile cu venituri materiale modeste, dar cu multi copii.

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 12:24
Sursa infectatii a fost clinica privata din Bucuresti. Toti cei 189 de contacți direcți ai celor confirmați pozitiv au ieșit din izolare, fără nicio problemă de sănătate

Comuna Corbii Mari a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă în ultimele trei săptămâni. O perioadă în care a trebuit să dăm un test incredibil al unității și solidarității în fața unui dușman invizibil, dar atât de periculos – virusul COVID-19.

Sâmbătă, 7 Martie, 2020 - 09:51
În memoria pădurilor tăiate de prietenii săi de la Schweighoffer...

Prieten la cataramă cu austriecii de la Schweighoffer, Klaus Iohannis nu s-a pronunțat până în prezent cu privire la tăierile ilegale de păduri și defrișările dubioase cu acte în regulă. Pentru prima dată în șase ani de mandat și sub presiunea amenințărilor cu infringement al Comisiei Europene, președintele  a participat, vineri, la evenimentul de lansare a Campaniei Nationale de Impadurire "O padure cat o tara", pe santierul de impadurire Uliesti, din cadrul Ocolului Silvic Gaesti, judetul Dambovita.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 10:46

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziții, în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu.

La data de 8 ianuarie 2020, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 10:17

Luni, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a lansat consultarea publică pentru următoarele proiecte de acte normative:

- Hotărâre a Guvernului privind aprobarea stemei comunei Mihai Viteazu, judeţul Cluj:
https://www.mdrap.ro/proiect-de-hg-privind-aprobarea-stemei-comunei-miha...

Marţi, 24 Septembrie, 2019 - 09:55

Fosta logodnică a cetăţeanului olandez bănuit în cazul crimei din Dâmboviţa susţine că individul a fost în trecut condamnat la închisoare şi internat pentru tratament psihiatric în legătură cu infracţiuni de natură sexuală.

Potrivit fostei logodnice a suspectului, care a preferat să rămână anonimă, suspectul în cazul crimei din Dâmboviţa, pe care l-a descris drept fermecător şi inteligent, călătorea regulat în România.

Bărbatul, identificat de autorităţi drept Johannes V, dar care folosea şi diminutivul Joop, lucra la o companie din domeniul IT, a precizat ea.

Luni, 23 Septembrie, 2019 - 16:24

Cetățeanul olandez suspect de uciderea fetiţei din Dâmbovița este urmărit penal pentru trei infracțiuni - omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală, potrivit unor surse judiciare. Fetița de 11 ani din Gura Şuţii a fost dată dispărută vineri după ce a plecat de la şcoală, iar duminică a fost găsită moartă pe un câmp din apropierea localităţii.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 19:36
Acesta a părăsit țara imediat după crimă

Fetita de 11 ani din localitatea Gura Suţii, județul Dâmbovița, care vineri nu s-a mai întors acasă de la şcoală, a fost găsită duminică, moartă. Trupul copilei a fost găsit în nişte tufişuri şi ar prezenta urma de violenţă. Sunt suspiciuni că fetiţa a fost bătută şi violată, înainte de a fi ucisă. Ea a fost găsită înfăşurată în celofan şi, foarte probabil, a fost sugrumată.

Miercuri, 18 Septembrie, 2019 - 09:48
Pe 21 și 22 septembrie

Cea de-a XXVIII-a ediție a unei sărbători tradiționale de la Runcu, Dâmbovița - Răvășitul oilor - se va desfășura în zilele de 21 și 22 septembrie și va cuprinde un spectacol folcloric, un târg de produse tradiționale, un show hipic oferit de Hipodromul Potcoava și un concurs de cai de tracțiune. Invitația lansată de primarul Gheorghe Brebeanu ne-a fost transmisă de unul dintre promotorii evenimentului, Iulian Diaconescu. Iubitorii folclorului și a tot ceea ce înseamnă astăzi viață la țară sunt așteptați la Runcu!

Luni, 9 Septembrie, 2019 - 14:04
în sistem dual

Începutul anului școlar este un moment plin de emoție și pentru cei 116 de elevi înscriși în clasele de instalatori în sistem de învățământ profesional dual înființate de ENGIE Romania, prin proiectul „Energie pentru meseria mea”.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 09:10

În urma ploilor de ieri și din această noapte nu au fost înregistrate situații deosebite care să afecteze grav comunitățile și nu s-au format viituri rapide care să pună în pericol
cetățenii. Astfel, bilanțul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenții în 14 localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Olt, Teleorman și Vâlcea.
Echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curți și de pe

Joi, 18 Aprilie, 2019 - 08:40

După ce au participat la comemorarea intrării solemne a lui Isus în Ierusalim, în Duminica Floriilor, credincioşii romano-catolici comemorează Patima şi Moartea Domnului, în timpul Săptămânii Sfinte, şi se pregătesc să-l întâmpine pe Cristos cel Înviat.

JOI, 18 APRILIE 2019 - JOIA SFÂNTĂ

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 19:18

Primarul comunei Cornățelu din Dâmbovița a decedat. Anunțul a fost făcut de organizația dâmbovițeană a PSD, printr-o postare pe Facebook, semnată de Rovana Plumb. Floarea Rădulescu făcea parte din organizația PSD Dâmbovița.

„Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima durerea pe care o simțim la pierderea colegei noastre, doamna primar al comunei Cornățelu, Floarea Rădulescu. Am pierdut un om minunat, un dascăl al comunității, un profesionist în administrație, un coleg pe care ne-am putut bizui.

Vineri, 1 Martie, 2019 - 09:10

Meteorologii au emis cod galben de viscol în zonele de munte din nouă judeţe, anunţând intensificări ale vântului cu viteze de 100 de kilometri pe oră.
Prin urmare, zonele de munte din judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa se află vineri, până la ora 12.00, sub cod galben de viscol, vantul va putea ajunge la 100 de kilometri pe oră, potrivit unei avertizări emise de ANM.

De asemenea, zona joasă şi zona de munte din judeţul Suceava, judeţele Botoşani şi Iaşi, precum şi zonele de munte din Bacău, Vrancea şi Neamţ se află sub avertizare cod galben de viscol până la ora 10.00.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 09:53

Zona de munte din opt judeţe este marţi, până la ora 14.00, sub avertizare cod galben de vânt.
Potrivit avertizărilor nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în zona de munte a judeţelor Suceava, Bacău, Vrancea şi Neamţ se semnalează intensificări ale vântului care vor atinge 70 - 80 de kilometri pe oră. De asemenea, în zona de munte a judeţelor Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău, vântul va ajunge la rafală de 70 - 90 de kilometri pe oră.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 10:13

Meteorologii au emis atenţionări de cod galben de ceaţă pentru nouă judeţe din sudul şi nord-estul ţării. Ceaţa scade vizibilitatea sub 50 de metri, pe mai multe drumuri naţionale.

Codul galben de ceaţă vizează judeţele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Suceava, Bacău, Botoşani, Neamţ şi Iaşi.
Ceaţa determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Atenţionările sunt valabile până la ora 10.00.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 09:45

Astăzi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov au efectuat patru percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa şi au adus la sediul poliţiei pentru audieri, 39 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune.

La data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Ilfov, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa.

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 12:17

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat într-o localitate din județul Dâmbovița, într-o gospodărie în care au murit doi porci.

Un bărbat din localitatea Lucieni a anunțat că doi porci din gospodăria sa au murit.

"S-a confirmat într-o curte, într-o gospodărie în localitatea Lucieni. S-a confirmat pestă porcină africană, cu buletin de analiză pozitiv, după ce au fost luate probe”, au confirmat autoritățile sanitar-veterinare din Dâmbovița.

Din cei trei porci,  doi au murit, iar unul va fi eutanasiat.

 

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:11

Terenurile aflate pe traseul conductei BRUA vor fi scoase din circuitul agricol fără a fi necesară obţinerea acordului proprietarilor, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern privind lista terenurilor agricole situate în extravilan, pentru proiectul de interes comun BRUA, postat pe site-ul Ministerului Energiei.

În anexa proiectului este prezentată lista acestor terenuri, în număr de peste 17.000.

Subscribe to Dâmboviţa