Luni, 25 Mai, 2020 - 11:53

În contextul riscurilor cauzate de pandemie, anul acesta mulți români iau în considerare o vacanță aproape de casă, în România. Pentru aceștia, prioritare sunt măsurile de siguranță bine puse la punct (igienă impecabilă, condiții de distanțare) și accesul la natură, după cum reiese în urma unui studiu despre preferințele de vacanță, realizat de ISense Solutions pentru Green Village 4* Resort din Delta Dunării, în intervalul 15-20 mai.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 12:48

Florin Chilian, Ada Milea, Fără Zahăr, SPAM şi Folk Frate la prima sesiune live a SOUNDRISE FESTIVAL

Printre evenimentele programate de către Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării în 2020, în scopul promovării Deltei Dunării şi a deschiderii destinaţiei turistice către un public din ce în ce mai numeros şi variat se numără şi festivalul de muzică Soundrise.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 12:21

Majoritatea turiștilor care rezervaseră minivacanțe în Deltă de 1 Mai au preferat să și le reprogrameze, în general, după 1 iunie, și mai puțin de 10% dintre ei și-au anulat sejururile, potrivit unui studiu al Green Village, resort din Sfântu Gheorghe deținut de omul de afaceri Dragoș Anastasiu. Complexul ar fi avut toate cele 180 de locuri ocupate atât în perioada sărbătorilor pascale, cât și în minivacanța de 1 Mai.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 18:46

Poliţiştii din Delta Dunării au confiscat peste 780 de kilograme de peşte, în urma unei acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol şi comerţului ilegal cu peşte.

"La data de 21 aprilie 2020, poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au oprit în trafic, în comuna Baia, din judeţul Tulcea, o autoutilitară, condusă de o persoană din Bucureşti, care transporta 786 de kilograme de peşte proaspăt", informează Biroul de presă al IGPR.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 11:11
sustenabile în arealul Deltei Dunării

Anunţul a fost făcut de preşedintele Inter-Bio, conf. univ. dr. Costin Lianu, în cadrul întâlnirii “Evoluţii ale politicilor sectoriale dedicate sectorului organic în ţările Europei Centrale şi de Est” (Organic policy and sector development in Central and Eastern Europe, ministerial overview 2020), întâlnire organizată în ziua deschiderii ediţiei 2020 a celui mai mare târg mondial dedicat produselor ecologice, Biofach - Nürnberg.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 13:46

Astăzi, debutează inițiativa 2469_Delta Dunării, un proiect conceput pentru a crește nivelul de conștientizare cu privire la poluarea cu plastic din Delta Dunării și pentru a încuraja un comportament responsabil față de consumul de plastic. Autorii acestei inițiative civice sunt Alexandra Anghelache – graphic designer, Valentina Puzdercă – interior architect, Laur Răboj – copywriter și Alexandru Gheorghe – landscape designer. Primul pas al echipei este o expoziție, un spațiu imersiv ce evocă spiritul Deltei de azi, o Deltă în pericol de a fi sufocată de plastic.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 10:21

Stimaţi colegi&colaboratori, în acest sfârşit de săptămână la Muzeul ASTRA vor avea loc următoarele acţiuni:

1.Vernisaj expoziţie eveniment - Saloanele Astrei 3+1, ediţia a VII-a

În perioada 8-30 noiembrie 2019, Muzeul ASTRA, instituţie ale cărei acţiuni sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, organizează prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu expoziţia de artă plastică SALOANELE ASTREI 3+1, ediţia a VII-a. Partener în acest proiect expoziţional de colecţie este Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Vineri, 1 Noiembrie, 2019 - 10:42

În perioada 26-27 octombrie 2019, Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării a avut plăcerea de a-l avea invitat pe Mark Wiens, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri mondiali din domeniul food & travel.

Mark Wiens reprezintă cu succes tendinţele viitorului în materie de promovare a unei destinaţii turistice. Cu un canal de Youtube urmărit de milioane de oameni, Mark a acceptat invitaţia de a vizita România, iar din aventura sa culinară, nu putea lipsi destinaţia turistică Delta Dunării.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 11:11

Documentarul România neîmblânzită, în regia lui Tom Barton-Humphreys, narat de actorii Victor Rebengiuc și Mark Strong, va fi proiectat în cadrul Festivalului Culturii și Călătoriilor „Ciekawi Świata” ( „Curioși de lume”) de la Białystok, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varșovia, pentru prima oară partener al acestei manifestări considerate o adevărată sărbătoare a pasionaților de călătorii. 

Joi, 28 Martie, 2019 - 08:44

Luni, 25 martie, de Buna Vestire, a început oficial sezonul turistic 2019 în Delta Dunării şi în judeţul Tulcea, după încetarea perioadei de prohibiţie pentru pescuitul la ştiucă.

Odată cu sfârşitul perioadei de prohibiţie pentru pescuitul la ştiucă încep, în fiecare an, primele concursuri internaţionale de pescuit organizate în principalele incinte specializate din Delta Dunării, dintre care cele mai importante sunt Holbina - Trei Bibani, Cormoran şi fermele piscicole Lunca 1 şi Lunca 2 - Jurilovca.

Joi, 14 Martie, 2019 - 11:49

Pescarii comerciali din Delta Dunării vor avea începând cu acest an dreptul de a depăşi cota alocată pentru pescuit cu 25%, iar cei care au activităţi fiscalizate în turism vor putea face doar o jumătate din cotă, a declarat guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu.

Vineri, 12 Octombrie, 2018 - 23:32

De  parcă pesta porcină nu ne-ar fi suficientă, au apărut suspiciuni de pesta rumegătoarelor mici - oi și capre. În Delta Dunării au fost găsite mai multe cadavre de oi despre care specialiștii cred că ar putea fi victimele unui focar de pestă ovină. Deocamdată se fac teste și analize pentru a vedea dacă nu au fost decese întâmplătoare sau cauzate de alte maladii.

Luni, 8 Octombrie, 2018 - 20:09

 Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este partener al competițiilor de pescuit din această toamnă. Lunile octombrie și noiembrie sunt dedicate competițiilor pentru toate categoriile de pescari. Cupele la pescuit au început, anul acesta, cu o competiție organizată la Crișan, Cupa Deltei Dunării la Știucă, ediția a VII-a, în perioada, 5-7 octombrie, organizată de ANTREC Tulcea, în același timp cu cu „Hidroconstrucția și prietenii”, ediția a V-a, cu două manșe natural, în perioada 5-7 octombrie, la Uzlina, organizataă de Egreta Hidroturism.

Subscribe to Delta Dunării