Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 10:28

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că, în numeroase oraşe, sunt prevăzute manifestaţii şi acţiuni de protest pentru data de 24 ianuarie 2020.
SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene) anunţă că sunt posibile perturbări în transporturile publice.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 18:00

Furtuna Gloria, care a continuat să afecteze marţi Spania, unde a provocat închiderea unor şcoli, blocarea unor drumuri şi întreruperi de electricitate, cauzând şi moartea a trei persoane începând de duminică, s-a abătut de asemenea asupra sudului Franţei, informează AFP.

Nord-estul Spaniei a fost plasat în alertă din cauza acestei furtuni care a provocat căderi intense de zăpadă, rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră şi valuri înalte în regiunile costiere.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 17:07

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză privind continuarea grevei la SNCF (Compania Naţională de Căi Ferate) şi RATP (Regia Autonomă a Transporturilor Pariziene).

Un comunicat MAE arată că sindicatele au făcut apel la o nouă zi de mobilizare, fiind prevăzute manifestaţii şi acţiuni de protest. Sunt posibile, în continuare, perturbări în transporturile publice urbane, interurbane, regionale şi internaţionale (Eurostar, Thalis şi Lyria).

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 09:53

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză în legătură cu continuarea grevei, începute în luna decembrie 2019, la SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene).

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 17:05

Corpul unui băieţel "de circa zece ani" a fost descoperit miercuri dimineaţă în trenul de aterizare al unui avion Air France venind din Abidjan, a informat o sursă apropiată anchetei demarate în acest caz, potrivit AFP.

Avionul, un Boeing 777, decolase din Abidjan, capitala economică a Coastei de Fildeş, marţi seară şi a aterizat la puţin după ora 05:00 GMT la Paris.

Într-un comunicat de presă, compania aeriană, care confirmă moartea unui "pasager clandestin", fără a preciza vârsta acestuia, deplânge o "dramă umană".

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 08:26

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză cu privire la continuarea grevei, care a debutat la data de 5 decembrie 2019, la SNCF (compania naţională de căi ferate) şi RATP (Regia autonomă a transporturilor pariziene). Sunt aşteptate în continuare perturbări semnificative în transporturile publice urbane, interurbane, regionale şi internaţionale (Eurostar, Thalis şi Lyria), precum şi în reţeaua rutieră.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 11:03
un hub cultural internațional activ pe toată perioada anului

Au început pregătirile pentru a doua ediție a Wallahia Int’l Film Festival care se va desfășura în perioada 27 august - 2 septembrie 2020, în București. Peste 50 de proiecte din 21 de țări, printre care SUA, Canada, Israel, Marea Britanie, Australia, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Africa de Sud, dar și Romania, s-au grăbit să se înscrie pentru a concura în una dintre cele 16 secțiuni ale competiției oficiale. 
În perioada festivalului, se vor organiza workshpuri, mese rotunde și paneluri cu participarea unor importanți laureați ai primei ediții. 

Luni, 4 Noiembrie, 2019 - 12:51

Sensibilitate. Romantism. Poezie transformată în muzică. Iată câteva dintre noțiunile asociate cu creația, dar și cu viața lui CHOPIN, marele compozitor și pianist de origine poloneză și franceză, devenit un portret ideal al eroului romantic. În doar 39 de ani de viață, Chopin și-a dăruit toată dragostea sa pianului, pe care l-a transformat într-un instrument ”vedetă”, împingând, prin compozițiile sale, limitele tehnice ale instrumentului, dar și ale interpretului, la limite neatinse până atunci.

Joi, 31 Octombrie, 2019 - 12:35

Marea Britanie este a patra cea mai mare destinație de export de servicii a României, după Germania, Italia și Franța, cu aproximativ 8% din total, deși generează aproape 12% din exporturile de servicii IT.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 10:01

Premiile Astra Film Festival 2019 pleacă în Franța, Belgia, Israel, Estonia și România! Câștigătorii celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu au fost anunțați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 13:33

O rețea de prostituție condusă de români a fost anihilată de autoritățile franceze. Opt persoane au fost arestate, iar a 9-a fost plasată sub control judiciar. Proxeneții își puneau partenerele să se prostitueze, apoi împărțeau câștigurile.

Rețeaua se stabilea timp de 2-3 săptămâni în câte un oraș din Franța, închiria camere în hoteluri ieftine și racola clienți pe internet, inclusiv pe Facebook.

Joi, 29 August, 2019 - 18:00

Amatorii de senzații tari au un nou motiv să viziteze Franța. Acolo a fost inaugurată cea mai lungă tiroliană din Europa de aproape 2,7 kilometri.

Deschisă într-o stațiune montana din Alpi, în sud-estul Franței, tiroliană nu este pentru cei slabi de inimă. Coborârea se face cu o viteză de până la 130 de kilometri pe oră și la 300 de metri de pământ, ceea ce o face și cea mai înaltă de pe continent.

Curajoșii sunt însă recompensați cu un peisaj montan mirific pe care au posibilitatea să-l admire aproape 2 minute cât durează coborârea.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 19:05

Franţa va cere Comisiei Europene să devanseze plata unor subvenţii de un miliard de euro pentru a-i ajuta pe fermieri să facă faţă secetei care afectează culturile şi locurile de păşunat, a anunţat luni Ministerul Agriculturii de la Paris, transmite Reuters.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:18
Şoferii români primeau câte 2.500 lire pentru fiecare migrant transportat

O rețea de trafic de persoane, în care sunt implicați și români, a fost lichidată de polițiști. Sute de kurzi și iranieni au ajuns în Marea Britanie prin intermediul unei rețele conduse un kurd care folosea și șoferi de la noi din țară. Așa au ajuns în România peste 400 de mii de lire. 10 suspecți au fost reținuți numai la noi și alte zeci în Anglia și Franța.

Rețeaua a început să funcționeze din 2016, în Marea Britanie, şi trafica persoane din Orient.

Luni, 27 Mai, 2019 - 12:46

Institutul Cultural Român din Londra vernisează, în seara zilei de 28 mai, expoziţia "Sfârşitul istoriei" a pictorului timişorean Gheorghe Fikl, unul dintre cei mai incitanţi artişti români ai momentului, cu lucrări în importante colecţii publice şi private din întreaga lume.

Joi, 16 Mai, 2019 - 17:13

Celebrul turn Eiffel din Paris și-a sărbătorit cei 130 de ani printr-un spectacol inedit de sunet și lumină. Muzica, explozie de culoare, efecte luminoase și lasere au reconstituit istoria celebrului monument iubit de parizieni dar și de turiștii din întreaga lume.

Proiecțiile spectaculoase durează aproximativ 12 minute și se repetă de trei ori până la miezul nopții. Cei care sunt la Paris se mai pot bucura de feeria de sunet și lumina joi și vineri.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:47

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare care urmeaza sa ia startul celei de-a cincea ediții. Pana in acest moment sunt deja inscrisi mai mult de 3.200 de participanti.

Joi, 9 Mai, 2019 - 08:48

Cu ocazia Zilei Europei, 21 de şefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019.

Vă redăm în continuare textul:

Europa este cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 19:42

Premierul francez Edouard Philippe a anunțat miercuri lansarea unui "concurs internațional de arhitectură pentru reconstrucția săgeții" Notre-Dame, distrusă în incendiul care a devastat catedrala luni seara, scrie AFP.

Obiectivul este de a "dota Notre-Dame cu o nouă săgeată adaptată tehnicilor și mizelor epocii noastre", a anunțat el, la finalul unui consiliul de miniștri consacrat exclusiv reconstrucției catedralei.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 18:26
Înregistrează o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent

Potrivit Institutului național de statistică al Franței (INSEE), numărul de nopți petrecute în străinătate de către turiștii străini în hoteluri, campinguri și cămine de tineret a ajuns la 438,2 milioane, marcând o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent.

Nici în magazinele cu incendiu și nici în gazele de la Champs Elysées în timpul lunilor de proteste împotriva Vestului Galben ar putea fi privată Franța de faptul că rămân țara cea mai vizitată de turiști, marcând încă un record în 2018.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 08:46

La invitaţia muzeului Luvru, în perioada 17.04.2019 – 29.07.2019, Muzeul Naţional de Artă al României, împreună cu Muzeul Naţional de Istorie al României, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe şi cu Mănăstirile Putna, Sucevița şi Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, va participa la organizarea expoziţiei Broderii de tradiție bizantină din România. În jurul stindardului lui Ştefan cel Mare.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:23

„Strada cu îngeri”, un spectacol non-verbal de succes al Teatrul de Păpuși Puck din Cluj – Napoca, a ajuns pe scena festivalului „Izmir International Puppet Days” din Republica Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul. 
Festivalul ”Izmir International Puppet Days” s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 17 martie 2019, la Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Turcia.

Luni, 4 Martie, 2019 - 14:55

România a primit sprijinul Franței pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).        

Joi, 28 Februarie, 2019 - 11:07

Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, în creștere cu 9 procente față de anul precedent. Pentru anul 2019, reprezentanții companiei estimează același ritm de creștere a afacerilor și investiții de peste un milion și jumătate de euro în infrastructură și tehnologie.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:08

Muzeul Municipiului București anunţă vineri, 1 martie 2019, ora 18.30, vernisajul unei noi expoziții de bandă desenată, autor fiind pictorul și ilustratorul de carte Albin STĂNESCU. Evenimentul are loc la Palatul Suțu (Bd I. C. Brătianu, nr. 2) și reprezintă o continuare a seriei dedicată maeștrilor benzii desenate românești.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 08:04
Ungaria nu ne-a iertat nici de data asta: victorie de moral!

Cine credea că echipa României a făcut cel mai slab meci al său în întâlnirea cu Olanda, s-a înșelat! O prestație și mai penibilă - pentru pretențiile pe care le aveam - s-a produs în meciul de care depindea calificarea în semifinale - cel cu Ungaria. Cu o echipă cu nimic mai bună ca anoastră, dar mai ambițioasă și mai decisă, unguroaicele ne-au aplicat o corecție memorabilă, după ce în prima repriză le condusesem cu trei goluri. Repriza a doua a fost un dezastru și doar o minune a făcut să pierdem doar la două goluri, exact de cît aveam nevoie ca să ne calificăm la golaveraj.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 16:00
Atacatorul din Strasbourg fusese condamnat si in Germania

In urma atentatului de marti seara din Strasbourg, ministrul de Interne, Christophe Castaner, a ridicat nivelul planului Vigipirate la "urgenta atentat".

Potrivit unui nou bilant prezentat de Prefectura regiunii Bas-Rhin, trei persoane au fost ucise si alte 11 au fost ranite in atacul armat care a avut loc marti seara in centrul orasului Strasbourg, iar cinci dintre acestea se afla in stare grava, scrie Le Figaro.

Autorul atacului a fost condamnat in Franta si Germania pentru infractiuni de drept comun. "El si-a executat sentintele", spune Christophe Castaner.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 11:01
Rusia se profilează în câștigătoare a grupei

După înfrângerea dureroasă - prin proporții - de duminică în fața Olandei, România este așteptată să revină la forma din primele trei meciuri, marți, în fața Spaniei. Urmează Ungaria, o adversară tradițională, în fața căreia ne-am înpotmolit nu de puține ori. Rusia se află deocamdată pe primul loc în Grupa 1 Principală de la Campionatul European de handbal feminin (cu șase puncte acumulate), după o victorie categorică în fața Serbiei, iar pentru echipa lui Yevgeni Trefilov a venit ziua disputei cu Danemarca (de la ora 19:00).

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 10:51
Deși acestea au folosit, la fel ca la București, forța și gazele! Ce părere are Parlamentul European?

În urma unei noi ediții de proteste violente care au avut loc sâmbătă în Franţa, la care au participat aproximativ 125.000 de persoane, au fost reţinuți 1385 de participanți, dintre care 974 au fost luaţi în „custodie”, a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner, potrivit cotidianului Le Figaro.

Ministrul a prezentat aceste date într-o intervenţie sâmbătă, la ora locală 19:30 (ora României 20:30).

"În acest moment, situaţia este sub control", a mai declarat oficialul francez.

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 10:41

Nationala de handbal feminin a Romaniei debutează în faza grupelor principale, de la Campionatul European disputat in Franta, confruntându-se in primul meci cu cel mai dificil adversar, Olanda. Meciul se dispută la Nancy, cu incepere de la ora 19 (dacă nu intervin evenimente neprevăzute).

Subscribe to Franta