Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 13:33

O rețea de prostituție condusă de români a fost anihilată de autoritățile franceze. Opt persoane au fost arestate, iar a 9-a fost plasată sub control judiciar. Proxeneții își puneau partenerele să se prostitueze, apoi împărțeau câștigurile.

Rețeaua se stabilea timp de 2-3 săptămâni în câte un oraș din Franța, închiria camere în hoteluri ieftine și racola clienți pe internet, inclusiv pe Facebook.

Joi, 29 August, 2019 - 18:00

Amatorii de senzații tari au un nou motiv să viziteze Franța. Acolo a fost inaugurată cea mai lungă tiroliană din Europa de aproape 2,7 kilometri.

Deschisă într-o stațiune montana din Alpi, în sud-estul Franței, tiroliană nu este pentru cei slabi de inimă. Coborârea se face cu o viteză de până la 130 de kilometri pe oră și la 300 de metri de pământ, ceea ce o face și cea mai înaltă de pe continent.

Curajoșii sunt însă recompensați cu un peisaj montan mirific pe care au posibilitatea să-l admire aproape 2 minute cât durează coborârea.

Luni, 22 Iulie, 2019 - 19:05

Franţa va cere Comisiei Europene să devanseze plata unor subvenţii de un miliard de euro pentru a-i ajuta pe fermieri să facă faţă secetei care afectează culturile şi locurile de păşunat, a anunţat luni Ministerul Agriculturii de la Paris, transmite Reuters.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:18
Şoferii români primeau câte 2.500 lire pentru fiecare migrant transportat

O rețea de trafic de persoane, în care sunt implicați și români, a fost lichidată de polițiști. Sute de kurzi și iranieni au ajuns în Marea Britanie prin intermediul unei rețele conduse un kurd care folosea și șoferi de la noi din țară. Așa au ajuns în România peste 400 de mii de lire. 10 suspecți au fost reținuți numai la noi și alte zeci în Anglia și Franța.

Rețeaua a început să funcționeze din 2016, în Marea Britanie, şi trafica persoane din Orient.

Luni, 27 Mai, 2019 - 12:46

Institutul Cultural Român din Londra vernisează, în seara zilei de 28 mai, expoziţia "Sfârşitul istoriei" a pictorului timişorean Gheorghe Fikl, unul dintre cei mai incitanţi artişti români ai momentului, cu lucrări în importante colecţii publice şi private din întreaga lume.

Joi, 16 Mai, 2019 - 17:13

Celebrul turn Eiffel din Paris și-a sărbătorit cei 130 de ani printr-un spectacol inedit de sunet și lumină. Muzica, explozie de culoare, efecte luminoase și lasere au reconstituit istoria celebrului monument iubit de parizieni dar și de turiștii din întreaga lume.

Proiecțiile spectaculoase durează aproximativ 12 minute și se repetă de trei ori până la miezul nopții. Cei care sunt la Paris se mai pot bucura de feeria de sunet și lumina joi și vineri.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:47

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare care urmeaza sa ia startul celei de-a cincea ediții. Pana in acest moment sunt deja inscrisi mai mult de 3.200 de participanti.

Joi, 9 Mai, 2019 - 08:48

Cu ocazia Zilei Europei, 21 de şefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019.

Vă redăm în continuare textul:

Europa este cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 19:42

Premierul francez Edouard Philippe a anunțat miercuri lansarea unui "concurs internațional de arhitectură pentru reconstrucția săgeții" Notre-Dame, distrusă în incendiul care a devastat catedrala luni seara, scrie AFP.

Obiectivul este de a "dota Notre-Dame cu o nouă săgeată adaptată tehnicilor și mizelor epocii noastre", a anunțat el, la finalul unui consiliul de miniștri consacrat exclusiv reconstrucției catedralei.

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 18:26
Înregistrează o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent

Potrivit Institutului național de statistică al Franței (INSEE), numărul de nopți petrecute în străinătate de către turiștii străini în hoteluri, campinguri și cămine de tineret a ajuns la 438,2 milioane, marcând o creștere de nouă milioane de vizitatori față de anul precedent.

Nici în magazinele cu incendiu și nici în gazele de la Champs Elysées în timpul lunilor de proteste împotriva Vestului Galben ar putea fi privată Franța de faptul că rămân țara cea mai vizitată de turiști, marcând încă un record în 2018.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 08:46

La invitaţia muzeului Luvru, în perioada 17.04.2019 – 29.07.2019, Muzeul Naţional de Artă al României, împreună cu Muzeul Naţional de Istorie al României, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe şi cu Mănăstirile Putna, Sucevița şi Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, va participa la organizarea expoziţiei Broderii de tradiție bizantină din România. În jurul stindardului lui Ştefan cel Mare.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:23

„Strada cu îngeri”, un spectacol non-verbal de succes al Teatrul de Păpuși Puck din Cluj – Napoca, a ajuns pe scena festivalului „Izmir International Puppet Days” din Republica Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul. 
Festivalul ”Izmir International Puppet Days” s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 17 martie 2019, la Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Turcia.

Luni, 4 Martie, 2019 - 14:55

România a primit sprijinul Franței pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).        

Joi, 28 Februarie, 2019 - 11:07

Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, în creștere cu 9 procente față de anul precedent. Pentru anul 2019, reprezentanții companiei estimează același ritm de creștere a afacerilor și investiții de peste un milion și jumătate de euro în infrastructură și tehnologie.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 13:08

Muzeul Municipiului București anunţă vineri, 1 martie 2019, ora 18.30, vernisajul unei noi expoziții de bandă desenată, autor fiind pictorul și ilustratorul de carte Albin STĂNESCU. Evenimentul are loc la Palatul Suțu (Bd I. C. Brătianu, nr. 2) și reprezintă o continuare a seriei dedicată maeștrilor benzii desenate românești.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 08:04
Ungaria nu ne-a iertat nici de data asta: victorie de moral!

Cine credea că echipa României a făcut cel mai slab meci al său în întâlnirea cu Olanda, s-a înșelat! O prestație și mai penibilă - pentru pretențiile pe care le aveam - s-a produs în meciul de care depindea calificarea în semifinale - cel cu Ungaria. Cu o echipă cu nimic mai bună ca anoastră, dar mai ambițioasă și mai decisă, unguroaicele ne-au aplicat o corecție memorabilă, după ce în prima repriză le condusesem cu trei goluri. Repriza a doua a fost un dezastru și doar o minune a făcut să pierdem doar la două goluri, exact de cît aveam nevoie ca să ne calificăm la golaveraj.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 16:00
Atacatorul din Strasbourg fusese condamnat si in Germania

In urma atentatului de marti seara din Strasbourg, ministrul de Interne, Christophe Castaner, a ridicat nivelul planului Vigipirate la "urgenta atentat".

Potrivit unui nou bilant prezentat de Prefectura regiunii Bas-Rhin, trei persoane au fost ucise si alte 11 au fost ranite in atacul armat care a avut loc marti seara in centrul orasului Strasbourg, iar cinci dintre acestea se afla in stare grava, scrie Le Figaro.

Autorul atacului a fost condamnat in Franta si Germania pentru infractiuni de drept comun. "El si-a executat sentintele", spune Christophe Castaner.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 11:01
Rusia se profilează în câștigătoare a grupei

După înfrângerea dureroasă - prin proporții - de duminică în fața Olandei, România este așteptată să revină la forma din primele trei meciuri, marți, în fața Spaniei. Urmează Ungaria, o adversară tradițională, în fața căreia ne-am înpotmolit nu de puține ori. Rusia se află deocamdată pe primul loc în Grupa 1 Principală de la Campionatul European de handbal feminin (cu șase puncte acumulate), după o victorie categorică în fața Serbiei, iar pentru echipa lui Yevgeni Trefilov a venit ziua disputei cu Danemarca (de la ora 19:00).

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 10:51
Deși acestea au folosit, la fel ca la București, forța și gazele! Ce părere are Parlamentul European?

În urma unei noi ediții de proteste violente care au avut loc sâmbătă în Franţa, la care au participat aproximativ 125.000 de persoane, au fost reţinuți 1385 de participanți, dintre care 974 au fost luaţi în „custodie”, a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner, potrivit cotidianului Le Figaro.

Ministrul a prezentat aceste date într-o intervenţie sâmbătă, la ora locală 19:30 (ora României 20:30).

"În acest moment, situaţia este sub control", a mai declarat oficialul francez.

Duminică, 9 Decembrie, 2018 - 10:41

Nationala de handbal feminin a Romaniei debutează în faza grupelor principale, de la Campionatul European disputat in Franta, confruntându-se in primul meci cu cel mai dificil adversar, Olanda. Meciul se dispută la Nancy, cu incepere de la ora 19 (dacă nu intervin evenimente neprevăzute).

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 11:11

Parisul arată din nou ca sub asediu  cu zeci de mii de politisti pe strada, scosi ca sa încerce să prevină distrugerile provocate în ceea ce autoritatile se tem ca ar putea fi o noua zi de violente.

Protestatarii din centrul capitalei Frantei numesc manifestația "Actul al IV-lea", deoarece va declanșa a patra saptamana de proteste.

Fortele de ordine au retinut deja peste 300 de persoane  in decursul diminetii, dintre care vreo 30 înarmate cu prastii si ciocane .

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 10:46
Din cauza protestelor violentr din Franța

Partidele care erau programate inițial pentru sâmbătă au fost amânate în urma protestului "vestelor galbene" și vor avea loc duminică.

Grupa Principală 1:

16:00 Suedia vs Franța
19:00 Serbia vs Rusia

Grupa Principală 2:
 

16:00 Ungaria vs Germania

19:00 Olanda vs România

 

Clasamentul Grupei Principale 2:

1. România (60-47) 4 puncte (-1 meci)

2. Olanda (56-52) 4 (-1 meci)

3. Germania (86-84) 4

4. Norvegia (93-89) 2

5. Ungaria (82-92) 2

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:53
Scorul grupei: trei victorii din trei meciuri

Rezultatul întâlnirii dintre naționalele României și Norvegiei - aceasta fiind multiplă campioană olimpică, mondială și europeană - a constituit o mare surpriză, nu atât prin victorie, cât prin proporțiile ei. Selecționata română a dominat întâlnirea de la un capăt la altul, de la scorul de 5 - 5 desprinzându-se și amplificând diferența până la cea din final - de 8 goluri (31 - 23).

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 09:00
România joacă astăzi cu Norvegia

Marţi s-au disputat ultimele meciuri din grupele preliminare A şi B ale Campionatului European de handbal feminin din Franţa. În urma rezultatelor înregistrate, s-au decis cele şase echipe calificate în grupa principală 1, urmând ca miercuri să se decidă și echipele din grupa principală 2.
 

Rezultatele înregistrate în meciurile de marţi sunt:

 

Grupa A:

Suedia – Polonia 23-22 (10-5)

Danemarca – Serbia 25-30 (13-17)

Clasament:

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 21:09

 

Duminica au avut loc patru partide in cadrul etapei secunde a fazei grupelor de la Campionatul European de handbal feminin

In grupa A, Danemarca a dispus clar de Polonia cu 28-21, in timp ce Suedia a trecut la mare limita de Serbia, 22-21.

În grupa B, Rusia a trecut cu mari emotii de Muntenegru, scor 24-23, in timp ce gazda Franta a depasit-o clar pe Slovenia, 30-21.

Iata rezultatele zilei:

Grupa A

Duminică, 2 Decembrie, 2018 - 09:39
Meciurile grele - cu Norvegia și Germania - abia urmează

România a debutat învingând Cehia cu 31-28 în primul meci la Campionatul European din Franţa. Ele şi-au luat ţi revanşa după eşecul de anul trecut de la Mondiale. Fetele noastre au condus permanent, având la un moment dat un avantaj de 11 goluri, însă spre final cehoaicele au revenit spectaculos, apropiindu-ce la doar 3 goluri.

Marţi, 27 Noiembrie, 2018 - 21:54

 La Paris Iohannis și Macron au trecut în revistă realitățile și posibilitățile colaborării din cadrul Sezonului franco-român. Nu au lipsit referințele la delicată temă a apărării la nivel european, nu doar euroatlantic STOP  A stârnit comentarii furioase ideea lui Teodorovici ca dreptul de a lucra într-o țară europeană să fie limitat la o anumită perioadă. Nu doar pentru români...STOP  Curtea de Apel Alba a decis ca procesul lui Lazăr, care contestă revocarea, să fie mutat la București, neavând competență teritorială - cum era limpede de la bun început.

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 13:27
Carlos Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale

În timp ce Comisia și Parlamentul European aruncă năvoadele MCV-ului prin bălțile în care mișună peștișorii micii corupții, rechinii  fenomenului zburdă fără probleme prin lacurile protejate ale marilor puteri.

Preşedintle Nissan Motor Co. Ltd. Carlos Ghosn este pe cale să fie arestat de procurorii japonezi pentru presupuse încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia, informează ziarul Asahi, luni, citat de Reuters.

Sâmbătă, 17 Noiembrie, 2018 - 19:38

Baraje în fața rafinăriilor, pe marile artere de circulație în orașe sau la intrarea în orașe, dar și pe autostrăzi sunt principalele măsuri de protest care au loc sâmbătă în Belgia și Franța contra creșterii prețului la carburanți. Orașul Paris este aproape blocat, la toate intrările mari în oraș fiind organizate baraje, la fel ca în alte 600 de orașe și localități mai mici.

Joi, 18 Octombrie, 2018 - 19:14

Ministrul Finanțelor din Franța, Bruno Le Maire, a declarat astăzi în contextu l unei conferințe de presă că și-a anulat participarea la un seminar de investiții ce urmează să se desfășoare la Riyadh săptămâna viitoare, spunând jurnalistilor prezenți ca  " în prezent, condițiile nu sunt prielnice desfășurării unei vizite".

Subscribe to Franta