Joi, 8 Octombrie, 2020 - 18:00

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează joi că autorităţile germane au decis includerea României pe lista zonelor de risc epidemiologic.  MAE transmite că informaţii cu privire la actualizarea zonelor de risc, precum şi lista completă a acestora sunt disponibile online, la adresa www.rki.de.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 15:56

Pentru prima dată în istoria țării,  o femeie, Martina Rosenberg pe numele ei, va prezida Serviciul militar de contrainformații (MAD), informează media locală.

Martina Rosenberg, un avocat specializat în dreptul disciplinar pentru armată (Bundeswehr), este persoana aleasă pentru această demnitate, potrivit declarațiilor ministrului apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer,  în fața comisiei de apărare a parlamentului german.

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 13:56

Precizări de presă privind măsuri de interes pentru cetăţenii români care au fost instituite de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19

Joi, 24 Septembrie, 2020 - 12:54

În continuarea precizărilor din data de 17 septembrie 2020, privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile germane au actualizat lista "zonelor de risc" din România, cu intrare în vigoare din 23 septembrie 2020.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 18:41

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a intrat în carantină după ce unul din bodyguarzii săi a fost depistat ca purtător de coronavirus, a anunţat miercuri ministerul de externe de la Berlin, într-un comunicat preluat de DPA.

Conform sursei citate, ministrul a fost testat la rândul său, iar rezultatul a fost negativ.

Joi, 17 Septembrie, 2020 - 13:40

În continuarea precizărilor din data de 10 septembrie 2020, privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, cu intrare în vigoare din 16 septembrie 2020.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 10:35

În continuarea precizărilor din data de 20 august 2020, privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile Republicii Federale Germania au actualizat lista "zonelor de risc" din România, cu intrare în vigoare de miercuri, 2 septembrie 2020.

Joi, 27 August, 2020 - 14:36

Cancelarul german Angela Merkel este în favoarea aplicării la nivel naţional a unei amenzi minime de 50 de euro pentru persoanele care sunt prinse fără mască în magazine sau în transportul public, au indicat surse pentru dpa.

Angela Merkel susţine introducerea unei interdicţii pentru evenimente de proporţii, precum concerte, festivaluri sau întreceri sportive, până la 31 decembrie, potrivit acelorași surse.

Joi, 13 August, 2020 - 09:49

Precizări de presă privind extinderea listei "zonelor de risc" stabilită de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19

În continuarea precizărilor din data de 8 august 2020, privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de 12 august a.c., autorităţile Republicii Federale Germania au actualizat lista "zonelor de risc" din România stabilită în contextul pandemiei de COVID-19.

Miercuri, 12 August, 2020 - 15:24

Germania a raportat miercuri cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din ultimele trei luni, transmit dpa şi Reuters.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat miercuri 1.226 de cazuri noi confirmate de la precedenta raportare. Această creştere, cea mai mare începând din data de 9 mai, ridică la 218.519 numărul total de infectări.

'Acest lucru este, fără îndoială, foarte îngrijorător', a afirmat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, la postul de radio Deutschlandfunk.

Joi, 6 August, 2020 - 16:26

Germania a înregistrat joi cel mai mare număr de cazuri noi de infecţii zilnice cu coronavirus în ultimele trei luni, a anunţat institutul de boli infecţioase al guvernului, citat de dpa.

Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat 1.045 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, pentru prima dată după 7 mai când numărul a depăşit 1.000. Cazurile zilnice în Germania au început apoi să scadă, dar au crescut din nou de la sfârşitul lunii iulie.

Luni, 3 August, 2020 - 17:39

Zeci de mii de elevi revin de luni la şcoală în nordul Germaniei, sfârşitul vacanţei de vară aducând cu sine un test major în materie de gestionare a pandemiei cu noul coronavirus, relatează Reuters.

Mecklenburg-Pomerania de vest este primul din cele 16 landuri germane unde se încheie vacanţa şi cei 152.700 de elevi din land sunt aşteptaţi la cursuri pentru prima dată după închiderea şcolilor ca răspuns la pandemie, la jumătatea lunii martie.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 17:27

Economia Germaniei a înregistrat o scădere de peste 10% în al doilea trimestru al anului 2020, din cauza efectelor restricţiilor antiepidemice, anunţă Biroul pentru Statistici de la Berlin, potrivit cotidianului Die Welt.

În perioada aprilie-iunie, valoarea PIB-ului Germaniei a scăzut cu 10,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Este vorba despre cea mai mare scădere înregistrată în perioada postbelică.

În cursul crizei financiare din 2008-2009, scăderea economică a Germaniei de 4,7%.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 12:41

Mai mult de jumătate dintre consumatorii europeni (52%) intenționează să amâne cumpărarea unui vehicul nou și susțin că îl vor păstra pe cel actual mai mult decât era prevăzut inițial, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit studiului Deloitte State of Consumer Tracker. Polonezii sunt cei mai prudenți în ceea ce privește comportamentul de cumpărare (68%), urmați de irlandezi (61%) și de spanioli (60%), arată rezultatele cercetării.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 14:44

Ministerul Federal al Educației și Cercetării din Germania intensifică asistența în timpul pandemiei de Coronavirus pentru studenții străini: Pentru lunile iulie și august, guvernul german oferă sprijin financiar nerambursabil. Toți studenții înscriși la universitățile germane care au intrat într-o situație de criză din cauza efectelor pandemiei Covid-19, pot solicita ajutor financiar provizoriu.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 18:18

Câinii din armata germană vor beneficia de un antrenament special pentru a putea să detecteze - cu ajutorul mirosului - persoanele infectate cu noul coronavirus, în contextul în care numărul contagierilor a ajuns luni în această ţară la 196.554 de cazuri, informează DPA.

Reprezentanţii armatei germane colaborează cu Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra şi speră să antreneze 10 câini - din rasele Ciobănesc alsacian, Cocker spaniel şi Retriever - pentru "a mirosi" virusul care a declanşat pandemia de COVID-19.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 15:42

Aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania, a fost dotat cu un centru de testare pentru noul coronavirus, permiţând astfel anumitor pasageri să evite carantina la destinaţie, relatează dpa.

Proiectul a fost lansat luni de compania germană de biotehnologie Centogene împreună cu Fraport, care administrează aeroportul din Frankfurt, şi Lufthansa.

În prezent, planul prevede testarea, atât la sosire, cât şi la plecare, a pasagerilor Lufthansa până la sfârşitul lunii iulie 2021 într-un centru în apropiere de clădirea terminalului.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 18:00

Reprezentanţi ai comunităţii rome şi ai imigranţilor români au denunţat situaţia în care se află lucrătorii din abatoare şi locatarii blocurilor afectate de focarele de coronavirus în Germania. Ei au cerut să li se acorde acestora mai mult atenţie, relatează agenţia EFE.

Condiţiile de muncă existente în centre precum abatorul de la Gutersloh trebuie ''îmbunătăţite urgent'', a declarat ambasadorul român Emil Hurezeanu pentru grupul media Funke.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 13:26

Modelul aplicat de Germania privind programul flexibil de muncă în criza economică este o sursă de inspiraţie pentru Guvern, însă aceste reglementări trebuie adaptate realităţilor din România, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, la dezbaterile organizate cu patronatele şi cu sindicatele pe tema flexibilizării programului de lucru.

Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 16:00

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis miercuri că 85 de cetăţeni români care lucrează la o fermă din Bavaria au fost testaţi ca infectaţi cu noul coronavirus în perioada 28 mai - 11 iunie, fiind asimptomatici, şi în prezent se află în carantină.

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 15:45

Germania va ridica de marţi, 16 iunie, controalele la frontierele cu ţările vecine, punând capăt celor trei luni de restricţii impuse din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA.

De marţi, vor fi ridicate controalele în cazul cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene şi din Elveţia care vor să intre pe teritoriul Germaniei, a declarat ministrul federal de interne, Horst Seehofer.

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 10:49

Conform publicației,  Guvernul Statelor Unite nu a informat autoritățile germane cu privire la decizia sa de a reduce numărul trupelor americane desfășurate acolo, ceea ce poate fi considerat ca o provocare. Potrivit Der Spiegel, care citează propriile surse, "guvernul american nu a informat despre decizia retragerii trupelor de pe teritoriul partenerului NATO, Germania".

Potrivit publicației germane, Pentagonul până în toamna acestui an,  ar intentiona sa retraga din Germania până la 15 mii din trupele sale.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 17:06

Aeroportul Tegel din capitala Germaniei ar putea să nu supravieţuiască pandemiei de coronavirus, după ce compania care îl operează a decis miercuri să închidă, provizoriu, aeroportul începând din data de 15 iunie, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului financiar al municipalităţii, transmite DPA.

Momentan nu este clar dacă acest aeroport se va mai redeschide, având în vedere că este programat să fie închis în mod definitiv începând din luna noiembrie, când ar urma să devină operaţional noul aeroport internaţional BER.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 16:40

Germania a introdus pedepasa cu închisoarea de până la 3 ani pentru incendierea steagului Uniunii Europene sau al alte țări, legiferând fapta drept infracțiune de incitare la ură, scrie BBC News.

Astfel, prin modificarea legislativă votată joi în Bundestag, defăimarea steagului unui stat străin devine infracțiune și este pedepsită la fel ca defăimarea drapelului național.

Joi, 14 Mai, 2020 - 00:00

Ordin de la Berlin: Siegfried Muresan, premier ! Alertată de informările BND-ului cu privire la posibilitatea unei ”dezertări” mascate a lui Klaus Iohannis din tabăra pro-germană din interiorul UE în favoarea ”Noii Ordini Mondiale” propovăduite de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Angela Merkel a decis să îl supună pe șeful statului român unui test relevant de loialitate.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 21:37

Prestigioasa revistă Der Spiegel din Germania critică dur declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis de săptămâna trecută, cu privire la vânzarea Ardealului către unguri. Preşedintele României este numit "agitator" chiar în titlul unui articol.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 17:25

Aproximativ 200 de români care lucrează la un abator din Germania, landul Badden-Wurttemberg, au fost confirmați cu coronavirus. Conform ministerului român de Externe, din informațiile comunicate de către autoritățile germane, din totalul de 700 de angajați ai unității respective, aproximativ 500 sunt lucrători români, angajați ai unor companii subcontractate de către abatorul german.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 19:03

Mai mulţi constructori auto germani, printre care Volkswagen şi Mercedes-Benz, vor relua săptămâna viitoare producţia la unele uzine din Germania, după ce autorităţile de la Berlin au relaxat restricţiile destinate limitării răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

Cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri că Germania a atins un "succes intermediar fragil" în lupa sa împotriva coronavirusului iar ieşirea din izolare va începe săptămâna următoare cu o redeschidere parţială a magazinelor şi cu redeschiderea şcolilor din 4 mai.

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 18:00

Germania se pregătește să ridice progresiv restricțiile legate de epidemia de coronavirus, profitând de o situație mai puțin dramatică față de alte țări europene, printre care o mortalitate net mai mică, scrie AFP.

În foarte așteptatele recomandări publicate luni, Academia națională de științe Leopoldina a pledat pentru o revenire "etapizată" la normal dacă cifrele privind noile contaminări "se stabilizează la un nivel redus" și dacă "măsurile de igienă sunt menținute".

Sâmbătă, 11 Aprilie, 2020 - 12:46
 Toate aceste țări au la fel sau mai multe cazuri de infectare confirmate decât România (5990)

Din aceasta saptamana, in Cehia oamenilor li s-a permis sa mearga la inot, sa alerge sau sa faca exercitii fizice fara sa mai poarte masca de protectie, scrie CNN. Oamenii trebuie sa pastreze insa distantarea sociala si sa nu se antreneze in grup.
De asemenea, magazinele cu materiale de constructii, cele cu obiecte pentru casa si magazinele de biciclete au fost redeschise.

Subscribe to Germania