Joi, 30 Ianuarie, 2020 - 19:42

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs joi în largul Insulelor Dodecaneze din Grecia, a anunţat Institutul de Geodinamică al Observatorului din Atena, citat de agenţia Xinhua.

În urma seismului nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale importante.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în larg, la circa 140 de kilometri sud-est de insula Rodos şi la 55 kilometri sud-est de insula Karpathos, la o adâncime de circa 20 de kilometri.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 13:42

Parlamentul de la Atena a ales-o miercuri pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima femeie care ocupă acest post în istoria ţării, anunţă AFP şi Reuters.

''Ekaterini Sakellaropoulou este aleasă preşedinte al Republicii'', a declarat preşedintele parlamentului grec, Costas Tassoulas, la finalul votului.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 09:23

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă în legătură cu menţinerea unor restricţii, respectiv anularea unor curse regulate ale navelor care asigură transportul de călători în Republica Elenă, după cum urmează:

- Se menţine interdicţia de circulaţie în porturile Pireu, Rafina şi Lavrio din cauza vântului puternic (nivelul 10 pe scara Beaufort);

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 18:36

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia în legătură cu prognozarea unor noi fenomene meteo severe începând de luni, precum: intensificări puternice ale vântului, temperaturi scăzute sub media normală a perioadei, îngheţ, precipitaţii abundente şi căderi de lapoviţă, respectiv apariţia poleiului, atât în estul regiunilor Sterea şi Evoia, cât şi în insulele din Marea Egee.

Insulele din Marea Egee vizate sunt: Ciclade, Dodecanese, Sporade, Rodos şi Creta, informează MAE.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 11:03
un hub cultural internațional activ pe toată perioada anului

Au început pregătirile pentru a doua ediție a Wallahia Int’l Film Festival care se va desfășura în perioada 27 august - 2 septembrie 2020, în București. Peste 50 de proiecte din 21 de țări, printre care SUA, Canada, Israel, Marea Britanie, Australia, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Africa de Sud, dar și Romania, s-au grăbit să se înscrie pentru a concura în una dintre cele 16 secțiuni ale competiției oficiale. 
În perioada festivalului, se vor organiza workshpuri, mese rotunde și paneluri cu participarea unor importanți laureați ai primei ediții. 

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 18:45

Poliţia a transmis luni că a arestat 28 de persoane implicate în violenţele care au izbucnit duminică seară după o manifestaţie uriaşă pentru marcarea a 46 de ani de la revolta studenţească împotriva juntei militare în 1973, relatează AFP.

"În anumite cazuri, grupuri de persoane au încercat să desfăşoare acţiuni ilegale şi au atacat forţele de poliţie", se arată într-un comunicat al poliţiei publicat în noaptea de duminică spre luni.

Vineri, 8 Noiembrie, 2019 - 15:25

O furtună de o intensitate neobișnuită a lovit Thouria Kalamatas din Grecia. Conducerea companiei Kalamata Papadimitriu a dat publicității imaginile surprinse de camerele de securitate.

Ploile torențiale au fost însoțite de vânt extrem de puternic. Fabrica a fost afectată și de o tornadă, care a distrus unul dintre depozite.

Nu există victime, dar pagubele materiale sunt mari. Compania Kalamata Papadimitriou este una dintre cele mai mari producătoare de ulei de măsline, oțet și dressing pentru salate.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 09:47

Înainte! Cu gloria Libertăţii 'nalte până-n culmi, căi noi deschizi, tu, Grecie, omului... 'nainte! Se-avântă primii, elenii, şi-n urma lor popoarele. Măreţ îţi este numele scandează toţi: 'Nainte! 'Nainte să devenim marea oştire ce va răpune la răsărit şi la apus hidosul şarpe, 'nainte, se înalţă Elada şi risipeşte bezna. Lumea să reînvie, urmeaz-o omenire! "Marşul grecilor dedicat întregii omeniri", ANGHELOS SICHELIANOS

La 28 octombrie, grecii sărbătoresc cu multă mândrie şi recunoştinţă Ziua MARELUI NU, moment istoric epopeic, încărcat de adânci semnificaţii şi simboluri.

Luni, 28 Octombrie, 2019 - 16:18

Mecanismul European de Stabilitate (ESM) a fost de acord luni să permită Greciei să restituie, înainte de scadenţă, o parte din masivul împrumut luat de Fondul Monetar Internaţional (FMI), se arată într-un comunicat al fondului de salvare al zonei euro, transmite Reuters.

Miercuri, 4 Septembrie, 2019 - 18:39

Poliţia elenă a anunţat că a folosit miercuri gaze lacrimogene pentru a linişti un protest violent al migranţilor într-o tabără supraaglomerată de pe insula Lesbos, relatează dpa.

În jur de 50 de tineri migranţi au declanşat protestul, cerând să fie transferaţi din tabăra de refugiaţi Moria în Grecia continentală.

Unii au început să arunce cu pietre în poliţişti şi personalul centrului, declanşând riposta forţelor de ordine. Nu există informaţii despre eventuali răniţi.

Luni, 2 Septembrie, 2019 - 18:41

Guvernul conservatorului Kyriakos Mitsotakis a demarat luni transferul a circa 1.500 de migranţi şi refugiaţi din insula Lesbos în nordul Greciei, ca parte a programului de descongestionare a taberelor suprapopulate de la Marea Egee, transmite EFE.

Primele 640 de persoane au plecat la bordul unui feribot către portul Salonic, de unde vor fi transportate la tabăra Nea Kavala, aflată la aproximativ 60 km nord de oraş.

În jurul prânzului, o a doua navă va pleca din Lesbos cu aceeaşi destinaţie.

Vineri, 30 August, 2019 - 20:15

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că se menţine riscul ridicat al incendiilor de vegetaţie (grad 4 din 5) pentru data de 31 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificărilor de vânt, în următoarele zone: Attica, Grecia Centrală, Argolida, Korinthia, Lakonia, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Chios, Insula Samos.

Luni, 5 August, 2019 - 14:20

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că autorităţile responsabile au anunţat asupra riscului contractării virusului West Nile pentru perioada de vară. Până în prezent au fost raportate un număr de 25 de cazuri, dintre care 2 (două) persoane au decedat.

Se recomandă să se folosească îmbrăcăminte care să acopere cea mai mare parte a corpului şi, de asemenea, să folosească repelente şi spray atât pentru corp, cât şi pentru mediul înconjurător.

Vineri, 2 August, 2019 - 10:42

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru data de 2 august 2019, Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de temperaturi ridicate, caniculare, pentru întreg teritoriul ţării.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 11:15

Ministerul Afacerilor Externe informează că în Grecia a fost emisă o avertizare cu privire la risc ridicat de incendiu de vegetație.

Avertizarea este valabilă de astăzi, pentru regiunile Attica, Lakonia, Corint, Chania din vestul Insulei Creta și Grecia Continentală de Vest. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 17:00

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a fost înregistrat vineri la prânz în capitala Greciei, Atena, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean.

Seismul a fost resimţit în întreaga regiune Attica şi a cauzat perturbări ale liniilor telefonice, informează AFP, citând Observatorul Naţional din Atena.

Rapoartele iniţiale nu indică daune sau vătămări, însă liniile telefonice au fost perturbate în urma seismului, iar electricitatea a fost tăiată în mai multe cartiere ale capitalei.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 15:50

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, până pe data de 12 iulie 2019.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul de Meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice şi ploi torenţiale", arată MAE, într-un comunicat.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 14:19

O furtună neobişnuit de puternică a ucis 6 turişti străini în Grecia, în peninsula Halkidiki. Printre cei care au murit se află şi doi cetăţeni români: o femeie şi un băiat de 8 ani. MAE: Un al treilea român este rănit. Autoritățile au decretat stare de urgență.

Joi, 11 Iulie, 2019 - 08:47

Două persoane de naţionalitate română se numără printre cele şase persoane care au decedat în urma intemperiilor ce au afectat miercuri seară nordul Greciei, au anunţat autorităţile, conform Reuters.
Este vorba despre o femeie şi un băiat de opt ani din Romania care au decedat în urma prăbuşirii acoperişului unui restaurant din localitatea Nea Plagia.

Joi, 9 Mai, 2019 - 13:47

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov powered by Telekom Sport anunță că țintesc un număr record de 4.000 de pasionați de mișcare care urmeaza sa ia startul celei de-a cincea ediții. Pana in acest moment sunt deja inscrisi mai mult de 3.200 de participanti.

Joi, 9 Mai, 2019 - 08:48

Cu ocazia Zilei Europei, 21 de şefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019.

Vă redăm în continuare textul:

Europa este cea mai bună idee pe care am avut-o vreodată

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 12:29

ALEF Distribution, membru al grupului ALEF, va fi din 1 mai 2019, distribuitor exclusiv al NetApp în Europa Centrală și de Est și o parte a Europei Mediteraneene. Noua colaborare vine ca parte a unei strategii de consolidare a rolului distribuitorilor și partenerilor NetApp în cadrul EMEA și va oferi clienților din Europa Centrală și de Est servicii performante și soluții specifice erei hybrid cloud.  

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 15:37

Miniştrii de Finanţe din zona euro au anunţat vineri la reuniunea Eurogrup de la Bucureşti acordarea unei tranşe de aproape un miliard de euro Greciei, ca parte a programului de monitorizare a reformelor după încheierea programului de asistenţă financiară, transmite Reuters.

Marţi, 12 Martie, 2019 - 10:24
pentru clienții Microsoft persoane juridice

Microsoft vine cu noi oferte menite să ajute companiile să își eficientizeze relația cu clienții, să sprijine angajații și să încurajeze studenții.

Am primit solicitări din partea mai multor corporații multinaționale care își doresc un sprijin mai larg pe piață, pentru a putea achiziționa Surface la scară globală, astfel încât angajații din filialele locale și birourile regionale să beneficieze de o selecție de configurații oferite de gama Surface. 

Vineri, 8 Martie, 2019 - 14:18

Schitul Românesc şi Athonit Prodromu face un apel de suflet către toţi credincioşii binevoitori care doresc să ajute aşezământul românesc athonit să finalizeze, să isprăvească lucrările şi construcţiile începute: biblioteca, bucătăria, cancelaria, muzeul, prescurăria, farmacia şi bolniţa (spitalul).

Majoritatea acestora sunt începute sau deja ridicate "la roşu" dar nu pot fi încheiate sau terminate din lipsa fondurilor financiare necesare!...

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 19:45

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a emis, pentru vineri şi sâmbătă, un cod portocaliu de furtuni puternice, vânt cu intensitate de 9 - 10 pe scara Beaufort (viteză de aproximativ 90 - 105 km/h şi valuri violente, înalte de aproximativ 12 metri) în largul Mării Egee şi căderi locale de ninsoare, cu depunerea unui strat de zăpadă, în zonele de munte.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 19:00

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, marţi după-amiază, o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde mai multe linii maritime au fost închise din cauza vântului puternic.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv vânt puternic, au fost închise următoarele linii maritime: Pireu - Insulele Ciclade, Rafina - Insulele Ciclade, Rio - Antirio şi Prinou Kavala - Tassos.

Vineri, 25 Ianuarie, 2019 - 17:47

Parlamentul Greciei a ratificat, vineri, acordul care prevede soluţionarea disputei privind numele statului - informează publicaţia Kathimerini.

Acordul, care va pune capăt unei dispute care durează de trei decenii, a fost aprobat de Parlamentul de la Atena cu 153 de voturi pentru şi 146 împotrivă.

"Este un vot istoric", a comentat Nikos Voutsis, preşedintele Parlamentului Greciei.

Şedinţa parlamentară pentru aprobarea acordului a durat 38 de ore.

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 19:44

Şeful Statului Major interarme, amiralul Evangelos Apostolakis, a acceptat luni să preia portofoliul de ministrul Apărării, în urma demisiei predecesorului său, care a aplicat o lovitură majorităţii parlamentare a premierului grec Alexis Tsipras, relatează AFP.

”Am acceptat să preiau postul deministru al Apărării. Este o onoare pentru mine (...). Actuala situaţie necesită compromis şi unitate”, a declarat pentru presă Evangelos Apostolakis, înaintea unei întâlniri cu premierul Tsipras.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 14:30

Transportul public la Atena precum şi legăturile maritime şi feroviare au fost grav perturbate miercuri în Grecia de o grevă de 24 de ore declanşată la apelul sindicatelor din sistemul privat pentru a cere ''încetarea politicilor de austeritate'', relatează AFP.

Nicio legătură maritimă nu a plecat din Pireu, port situat în apropiere de Atena, spre insulele din Marea Egee din cauza grevei marinarilor la cererea sindicatului lor PNO.

Mari ambuteiaje au avut loc pe străzile Atenei din cauza grevei care a afectat transportul cu metroul, tramvaiul şi cu autobuze.

Subscribe to Grecia