Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 19:00

Toate locurile din secţiile ATI ale spitalelor din judeţ sunt ocupate de pacienţii COVID-19 aflaţi într-un stadiu grav al bolii, relevă datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

"Nu mai sunt locuri la secţiile de ATI. Locurile care se eliberează se ocupă imediat de către un alt pacient care este în aşteptarea unui pat la ATI. Nu rămân libere nici măcar o oră", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Delia Băda.

Vineri, 9 Octombrie, 2020 - 16:26

Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii Deva va fi oprită luni, 12 octombrie, pentru efectuarea reviziei tehnice, turiştii care doresc să viziteze monumentul istoric având posibilitatea să ajungă acolo pe jos, pe unul dintre cele trei trasee marcate cu indicatoare, au informat reprezentanţii primăriei.

Cele trei trasee au diferite grade de dificultate, iar parcurgerea lor durează între o jumătate de oră şi 45 de minute, cu plecare de la poalele Dealului Cetăţii până la Poarta 1.

Monumentul istoric poate fi vizitat zilnic, între orele 8,00-20,00.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 18:18

Programul de vizitare al Cetăţii Deva şi cel de funcţionare al telecabinei care urcă dealul spre monumentul istoric s-au modificat, începând de joi, astfel că accesul turiştilor va fi permis între orele 8,00 şi 20,00, a informat Primăria Deva.

Conform programului de iarnă, ultimele curse ale telecabinei vor avea loc la ora 19,15, pentru urcare, şi 19,45, pentru coborâre.

Pentru cei care preferă să viziteze monumentul istoric la pas, sunt deschise trei trasee, însă ultima intrare pe la Poarta 1 va fi la ora 19,30, după care aceasta se va închide la ora 20,00.

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 18:00

Restaurantele, cafenelele și cazinourile din Petroșani și din alte 11 localități din județul Hunedoara se închid din cauza înmulțirii numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Marți, CJSU Hunedoara a decis să restricționeze și, în unele cazuri, să mențină restricțiile privind desfășurarea unor activități comerciale în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV 2, în ultimele 14 zile, trece peste pragul de 1,5/1.000 locuitori.

Marţi, 14 Iulie, 2020 - 18:21

Minerii de la exploatarea de huilă Vulcan, din Valea Jiului, au protestat spontan marţi, la intrarea în schimbul de dimineaţă, solicitând explicaţii din partea conducerii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) în ceea ce priveşte plata drepturilor băneşti prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, între acestea numărându-se tichetele de masă şi ajutoarele pentru încălzire.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 16:25

Un drum județean care face legătura între localitățile Streisângeorgiu și Bățălar este impracticabil, iar 40 de gospodării din Bățălar, Streisângeorgiu, Aurel Vlaicu și Râu Mic sunt inundate, ca urmare a ploilor din ultimele zile. Pompierii intervin pentru evacuarea apei.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii intervin joi dimineața pentru înlăturarea efectelor negative ca urmare a ploilor înregistrate miercuri și în noaptea de miercuri spre joi.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 15:43

Un nou focar de infecţie cu COVID-19 a apărut la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Păclişa pentru persoane cu dizabilităţi din Hunedoara. Un număr de 14 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar alte peste 100 de teste sunt în lucru. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este joi în vizită la Hunedoara.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 19:19

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au avertizat marţi asupra pericolului producerii de avalanşe în Masivul Retezat, în condiţiile în care la peste 1.800 de metri vântul suflă cu putere şi viscoleşte zăpada proaspăt căzută.

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 10:46

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, efectuează peste 100 de percheziții, în 25 de județe și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu.

La data de 8 ianuarie 2020, polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 102 percheziții domiciliare și pun în aplicare 15 mandate de aducere.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 16:18

Aproximativ 80 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de prim-ajutor acordate de salvamontiştii din staţiunea Straja, după ce s-au accidentat pe pârtii, în jumătate dintre aceste cazuri fiind necesară transportarea victimelor cu ambulanţa la spital, relevă datele Salvamont Lupeni-Straja centralizate pentru perioada minivacanţelor de Crăciun şi Revelion.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 20:00

Aproximativ o sută de angajaţi ai termocentralei Mintia au protestat spontan, marţi, timp de câteva ore, în curtea întreprinderii, nemulţumiţi de faptul că administraţia ar fi majorat salariile doar pentru unii dintre muncitori, oamenii acuzând lipsa de transparenţă în cadrul acestui proces.

La protest au luat parte angajaţii secţiei de termoficare şi salariaţii de la atelierele de reparaţii, întreţinere şi cei care deservesc sistemul de mori de cărbune al termocentralei.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 13:12

O priză cu urme de fum, un întrerupător care face arc electric, un cablu ce trece pe sub un covor, un prelungitor improvizat pe o pardoseală de lemn, cumulat cu siguranţe necalibrate sunt doar câteva dintre situaţiile ce pot declanşa în orice moment un incendiu violent într-o locuinţă. 

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 18:18

Peste 100 de mineri de la exploatările Paroșeni și Uricani sunt blocaţi în subteran, pentru a doua zi consecutiv. Oamenii sunt îngrijoraţi că îşi vor pierde slujbele sau vor avea veniturile scăzute, după ce minele îşi vor înceta activitatea, peste două luni. Doi dintre minerii protestatari au fost nevoiţi să iasă din subteran, din motive de sănătate, unul dintre a fost preluat cu o ambulanţă SMURD. La Prefectura din Hunedoara au început negocierile între reprezentanții minerilor și conducerea Complexului Energetic Hunedoara.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 09:10

În urma ploilor de ieri și din această noapte nu au fost înregistrate situații deosebite care să afecteze grav comunitățile și nu s-au format viituri rapide care să pună în pericol
cetățenii. Astfel, bilanțul ultimelor 24 de ore se prezintă mult mai bine raportat la săptămâna trecută, fiind înregistrate intervenții în 14 localități din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Dâmbovița, Hunedoara, Ilfov, Neamț, Olt, Teleorman și Vâlcea.
Echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din 7 case, 34 beciuri, 164 curți și de pe

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 09:08

Conform înscrierilor la zi, la prima etapă a Campionatului Naţional de Sprint-Urban şi a Cupei Sepsi şi-au anunţat intenţia de participare un număr de 172 de sportivi, număr ce a depăşit cu mult aşteptările cele mai optimiste ale organizatorilor. Amintim că la conferinţa de presă de săptămâna trecută ce a avut loc la sediul Primăriei din Sfântu Gheorghe s-a vehiculat cifra estimativă de o sută douăzeci de persoane. Parcurgând lista de start regăsim cu precădere sportivi din Transilvania, dar alături de aceştia aproape toate regiunile istorice îşi au proprii reprezentanţi.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 07:44

Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Hunedoara (A.O.C.H.), persoană juridică de drept privat (O.N.G. – Organizație Neguvernamentală) fără scop patrimonial, apolitică, înființată în anul 2006 pentru a contribui la promovarea și dezvoltarea cultural-artistică şi turistică a Municipiului și Judeţului Hunedoara prin activități specifice bazate predominant pe voluntariat, recrutează noi membri și colaboratori.

 

Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 - 17:16

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că secţia de cale ferată Dobra - Holdea a fost redeschisă la ora 15.00, primul tren care va tranzita această zonă fiind trenul R 2185, care circulă pe relaţia Simeria - Lugoj.

Marţi, 6 Noiembrie, 2018 - 15:18

Zeci de pompieri şi pădurari, susţinuţi de un elicopter, intervin marţi pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina, focul manifestându-se pe aproximativ 20 de hectare de litieră de pădure şi conifere, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Incendiul are loc în zona Ohaba Ponor, pompierii militari identificând cinci focare pentru stingerea cărora elicopterul a făcut, până la orele prânzului, trei transporturi de apă. 

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 10:20
Victimele sunt conștiente

Doi mineri au fost prinşi în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulţi salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ.

Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, face cunoscut  că primele informații arată că cei doi mineri prinși în subteran sunt conștienți.

Surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

Luni, 21 Mai, 2018 - 17:00

Un bărbat în vârstă de 42 de an şi-a dat foc în faţa unui Centru pentru copii şi mame din Hunedoara, unde se aflau soţia şi cei doi copii ai săi. El a suferit arsuri grave şi a fost transportat la spital. Poliţia investighează motivele pentru care a recurs la acest gest, stabilind că bărbatul a făcut obiectul unui ordin de protecţie emis de Judecătoria Hunedoara.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 14:55

Accesul în Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi gratuit, de 1 Mai, când începe, oficial, sezonul de vară, au transmis, miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al CJ Hunedoara, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei poate fi vizitată din 1 Mai până în 30 septembrie 2018, zilnic, între orele 9.00 şi 20.00, preţul unui bilet fiind de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. De 1 Mai, însă, accesul va fi gratuit.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:11

Terenurile aflate pe traseul conductei BRUA vor fi scoase din circuitul agricol fără a fi necesară obţinerea acordului proprietarilor, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern privind lista terenurilor agricole situate în extravilan, pentru proiectul de interes comun BRUA, postat pe site-ul Ministerului Energiei.

În anexa proiectului este prezentată lista acestor terenuri, în număr de peste 17.000.

Subscribe to Hunedoara