Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 18:18

Şeful terapiei intensive de la spitalul mobil Leţcani, Florin Roşu, a declarat miercuri că a murit încă unul dintre cei şase pacienţi cu COVID-19 transferaţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, în urma incendiului care a avut loc la secţia ATI.

Astfel numărul deceselor ajunge la cinci în decursul unei săptămâni.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 19:00

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a fost condamnată vineri la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar în care este acuzată că, alături de soțul său, tot medic, a primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, pentru a-i promova examenele. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Iași și este definitivă. Carmen Dorobăț este în prim-plan de la debutul pandemiei de COVID-19 în România, intrând zilnic la posturile de televiziune pentru a vorbi despre situația cazurilor de coronavirus.

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 17:00

Tribunalul Iași a decis, joi, că decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în municipiul Iași a fost nelegală. Judecătorii au anulat, parțial, hotărârea din 4 noiembrie prin care autoritățile județene stabileau ca elevii din municipiu să susțină cursurile doar online, decizia nefiind definitivă. Demersul în instanță a fost inițiat de Asociația Școlilor Particulare.

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 08:52

Marea actrita Draga Olteanu Matei a murit in noaptea de marti spre miercuri, 18 noiembrie 2020, la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, unde era internata incepand de vineri, 13 noiembrie, fiind adusa de la Piatra Neamt.
In urma cu o zi, marti, 17 noiembrie, medicii vorbeau din nou despre starea ei de sanatate, spunand ca este una foarte grava, artista fiind internata la terapie intensiva, avand suport respirator si hemodinamic. Medicii spuneau ca este o pacienta "extrem de fragila", cstarea ei de sanatate fiind foarte deteriorata.

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 18:21

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" din Iaşi a pregătit 67 de amfiteatre şi săli de concurs pentru cei peste 2.100 de absolvenţi de medicină care vor susţine duminică examenul de rezidenţiat, pentru a asigura astfel distanţarea fizică impusă în perioada pandemiei de COVID-19.

Comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor pentru domeniul Medicină este aproximativ acelaşi, de 1.088, faţă de 1.087, în timp ce pentru domeniul Farmacie a crescut de trei ori - 360 faţă de 127, iar pentru Medicină Dentară, de două ori: 668 faţă de 314.

Marţi, 3 Noiembrie, 2020 - 17:29

Două noi focare COVID-19 au fost identificate în municipiul Iaşi, numărul focarelor existente în prezent ajungând la şase, a anunţat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit unui comunicat transmis de DSP Iaşi, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului "Sf Spiridon" sunt 10 cadre medicale confirmate pozitiv la COVID-19, acestea fiind contacţi ai unor pacienţi pozitivi.

"Pozitivii au fost izolaţi la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină. Ancheta rămâne deschisă", se menţionează în comunicatul de presă.

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 14:00

Şanse la o viaţă normală pentru un ieşean de 40 de ani. Bărbatul a primit ieri un rinichi de la socrul său, fiind al 35 lea transplant de rinichi făcut în acest an la Iaşi. Ambii pacienţi se simt bine şi rinichiul transplantat şi-a reluat funcţia la scurt timp de la intervenţie. Este şi un record referitor la numărul de astfel de intervenţii într-un singur an. Până acum, în cei 20 de ani de activitate a Centrului de Transplant Renal de la Iaşi, cele mai multe intervenţii, rinichi, adică 32, s-au făcut în 2018.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 17:05

La sfârșit de săptămână, 23-25 octombrie 2020, jandarmii ieșeni au continuat misiunile pentru asigurarea publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului.

 

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 17:07

La Iași, unde este sărbătorit Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, zeci de persoane au protestat pentru a șaptea zi la rând. Credincioșii sunt nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități, care, din cauza pandemiei, nu permit accesul în Catedrala Mitropolitană pentru pelerinii din alte localități.

În jurul prânzului, în fața Catedralei Mitropolitane, acolo unde și zilele trecute s-au adunat zeci de credincioși nemulțumiți, s-au scandat lozinci împotriva autorităților care au interzis pelerinajul.

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 14:21

Reguli noi la Iași pentru cea mai așteptată sărbătoare. Raclă cu moaștele Sfintei Parascheva nu va mai fi scoasă din Catedrala Mitropolitană, așa cum se întâmplă în fiecare an cu ocazia zilelor Iașiului.

De asemenea, accesul pelerinilor în interior va fi limitat. Sunt noile decizii luate de autoritățile locale după ce a crescut mult numărul infectărilor.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 16:11

Situații neobișnuite au fost în câteva secții de votare din județul Iași: doar 5 votanți, din aproape 1.700 de pe lista electorală permanentă, s-au prezentat la vot în Măcăreşti, comuna Prisăcani. Şi nu este un caz singular: situații asemănătoare au fost și în comuna Moşna. Acolo au venit la urne doi alegători din cei aproape 3.200 înscriși pe liste.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 17:00

Tradiționala aglomerație de la moaștele Sfintei Parascheva ar putea să nu se mai producă anul acesta. Pelerinajul de la Iași se va desfășură sub reguli stricte, de respectare a distanțării și a măsurilor de siguranță sanitară.

Regulile impuse de pandemie determină o planificare atentă a pelerinajului la moştele Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie.

Deşi la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a avut loc o şedinţă de organizare care a durat aproape 2 ore, mai sunt de pus la punct ultimele detalii.

Miercuri, 16 Septembrie, 2020 - 18:10

Aproape 1.700 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi vor depune Jurământul lui Hipocrate în timpul unor ceremonii care sunt organizate pe parcursul a patru zile, in cauza pandemiei de coronavirus.

Absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi din promoţia 2020 vor putea rosti Jurământul lui Hipocrate în cadrul unei ceremonii speciale.

Vineri, 4 Septembrie, 2020 - 10:30
Semnal de alarmă tras de Liga Studenților Iași

Liga Studenților (LS IAȘI) solicită Guvernului să modifice în regim de urgență legea nr. 129/2019 de transpunere a directivei europene privind prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care Partidul Social Democrat (PSD) s-a răzbunat pe organizațiile non-guvernamentale, ca urmare a valului de critici primite din partea societății civile, prin impunerea unor obligații birocratice împovărătoare, de natură să ducă chiar la desființarea majorității ONG-urilor.

 

Luni, 31 August, 2020 - 11:50

 

România este țară invitată, alături de Lituania și Bulgaria, la Festivalul Internațional TRANS/MISJE – Wschód Sztuki (TRANS/MISIUNI - Estul Artei), care se desfășoară în perioada 27-30 septembrie 2020 la Rzeszów în Polonia.

Țara noastră va fi reprezentată de Teatrul Național „Vasile Alecsandri" din Iași la  manifestarea aflată la cea de-a doua ediție. Festivalul reunește, în capitala regiunii Podkarpacie, artiști din țările Europei de Est, pentru care contextul zonelor de vecinătate culturală și geografică este unul esențial.

Marţi, 18 August, 2020 - 16:45

Focar de coronavirus la Centrul de Servicii Sociale C.A. Rosetti, din Iași. 7 copii și un asistent social sunt bolnavi de COVID-19. Toate cele 187 de persoanele din centru, angajați și pacienți, așteaptă acum rezultatele testelor.

Sursa a fost o femeie, asistent social la Centru C.A. Rosetti din Iași, care voia să plece în vacanță în străinătate și s-a testat la o clinică privată, iar rezultatul a fost pozitiv.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 14:26

39 de copii din două centre de plasament ieșene au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19, a declarat Ion Florin, Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

În total, la Centrul rezidenţial "Sf. Nicolae" din Paşcani şi la Centrul rezidenţial din Verşeni sunt 67 de copii.

Cu toții au fost testaţi după ce, în cursul săptămânii trecute, 16 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv, 11 de la Centrul "Sf. Nicolae" de la Paşcani şi 5 de la Centrul din Verşeni.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 14:22

Autoritățile ieșene se confruntă cu primele cazuri de infectare cu noul coronavirus, chiar în această perioadă în care se desfășoară Evaluarea Națională. Directoarea adjunctă a unui liceu din municipiu a fost confirmată pozitiv, iar un elev de la o şcoală generală este în izolare.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ajutați de Jandarmeria Romana au oferit, sambata, pachete cu produse de strictă necesitate familiilor nevoiașe din urmatoarele localități: Mitocul Dragomirnei si Mihoveni, din judetul Suceava; Hlipiceni si Dragalina, din judetul Botosani; Obrijeni si Rădenii Popesti din judetul Iasi. Beneficiarii au fost persoanele vulnerabile, cu dizabilități, bătrânii singuri și familii sărace cu mulți copii, dar și familii unde adultii nu mai un loc de muncă.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 18:19

Peste tot în țară, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a s-au întors în școli pentru a participa la cursurile de pregătire pentru examene. Mai puțin la o școală din Iași, unde a apărut deja un caz de coronavirus chiar înainte de revenirea copiilor în clase. Din fericire, angajatul infectat nu a intrat în contact cu elevii.

Cazul a fost descoperit la timp.

Mai mulți profesori și angajați ai Școlii gimnaziale "Titu Maiorescu" au fost testați după ce conducerea a aflat că soția administratorului, care lucrează într-un spital din Iași, s-a îmbolnăvit.

Joi, 26 Martie, 2020 - 23:00

A fost înregistrat încă un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus, numărul total la nivel național ajungând la 23.

Bărbat avea 75 ani, era din județul Iași, era internat și confirmat în data 22.03.2020, decedat in 26.03.2020. Pacientul suferea de diabet zaharat complicat.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat joi seara alte 4 decese ale unor pacienți cu vârste cuprinse între 45 și 70 de ani. Acestea sunt din județele Dâmbovița, Timiș, Neamț și Arad.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 12:25

Protest național împotriva Legii Vaccinării Obligatorii, sâmbătă 7 martie, la București. Se va mai protesta și la Cluj, Bacău, Buzău, Focșani, Arad, Alba Iulia, Iași, Piatra Neamț, Târgu Mureș și Arad

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 15:45

Teama  de coronavirus ar putea duce la amânarea simulărilor din luna martie la Evaluarea națională și Bacalaureat în județul Iași.

Filiala Sindicatelor Libere din Învățământul preuniversitar a cerut Inspectoratului Școlar dar și Ministerului Educației sistarea tuturor manifestărilor colective serbări, ședințe cu părinții, ședințe metodice, activități extrașcolare dar și excursii în perioada următoare.

Sâmbătă, 25 Ianuarie, 2020 - 12:03
"Bine ați venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea"

La sosirea la manifestarea dedicată Micii Uniri de la Iași, politicienii prezenți, dar și Klaus Iohannis, au fost întâmpinat cu pancarte cu mesaje ostile. Unii dintre participanți au afișat mesaje precum "Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea", "Ați intrat în horă, marcați banul pentru Moldova", "Faceți drumuri şi spitale, tăiați pensiile speciale", "Hora la Iași, banii la Bucureşti".

Vineri, 24 Ianuarie, 2020 - 16:27
Replica acidă a lui Cazanciuc

Președintele Klaus Iohannis și-a luat „rația” de huduieli la Iași, la evenimentele dedicate împlinirii a 161 de la Unirea Principatelor Române.  ”PSD vrea să blocheze toate reformele din Parlament” a spus Klaus Iohannis,  afirmație urmată de huiduileli. Cei aflați în apropierea președintelui au început să aplaude, pentru a acoperi huiduielile.Președintele a continuat: ”De aceea, avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine”.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 17:24

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Iași, singura din zona Moldovei care are 5 paturi destinate tratamentului pacientului considerat "mare ars", sunt în acest moment 7 persoane, cu arsuri peste 30% din suprafața corpului.

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului "Sfântul Spiridon" din Iași, singura clinică din zona Moldovei care poate trata pacienți cu arsuri de peste 30% din suprafața corporală, au fost internate numai în ultima săptămână 10 persoane cu arsuri de diferite grade.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 19:49

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, joi, că intenţionează să acorde titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Iaşi celor 43 de persoane care deţin certificate de revoluţionar.

Primarul Mihai Chirica a declarat că în cursul zilei de sâmbătă municipalitatea va organiza o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal destinată aniversării a 30 de ani de la Revoluţia română din 1989.

Joi, 19 Decembrie, 2019 - 12:06

Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă de anul acesta, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, estimează o creștere cu 150% a comenzilor online de mâncare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 
Potrivit estimărilor companiei, valoarea medie pe care o vor cheltui clienții foodpanda pentru o comandă realizată de Sărbători va fi de circa 70 lei, cu 15% mai mare decât comanda medie anuală. Din experiența anilor anteriori, comenzile efectuate în această perioadă a anului conțin în medie trei tipuri de preparate.

Joi, 7 Noiembrie, 2019 - 13:12

O priză cu urme de fum, un întrerupător care face arc electric, un cablu ce trece pe sub un covor, un prelungitor improvizat pe o pardoseală de lemn, cumulat cu siguranţe necalibrate sunt doar câteva dintre situaţiile ce pot declanşa în orice moment un incendiu violent într-o locuinţă. 

Miercuri, 6 Noiembrie, 2019 - 11:58

Ești student sau masterand și ești pasionat de lumea energiei? Ai prieteni sau colegi alături de care ai dezbătut o idee sau un proiect pe teme de eficiență energetică, energie verde sau digitalizare? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, îți lansăm o provocare: înscrie-ți proiectul sau ideea la Energy Challenge, fiindcă a început ediția a șasea! Ai la dispoziție o lună și jumătate pentru asta, termenul final fiind 20 decembrie, înscrierile fiind făcute pe echipe formate din 2-4 persoane.

Subscribe to Iași