Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 19:40

Radu Ioanid a primit miercuri aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite de Politică externă pentru acreditarea sa în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Israel.

La audiere, Radu Ioanid a prezentat câteva elemente de mandat şi obiective pe care şi le-a propus, subliniind relaţia "absolut specială" dintre ţara noastră şi Israel, necesitatea pregătirii celei de-a treia reuniuni interguvernamentale între România şi Israel şi continuarea proiectelor stabilite la nivel înalt în domeniile politico-diplomatic, economic şi sectorial.

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 17:12

Belgia l-a convocat vineri pe ambasadorul Israelului la Bruxelles, Emmanuel Nahshon, după ce diplomatul a scris tweet-uri critice împotriva Belgiei, care a invitat un ONG care lucrează cu copiii palestinieni din zonele de război să vorbească în fața Consiliului de Securitate al ONU.
„L-am convocat pe ambasadorul israelian în această dimineață pentru a ne exprima nemulțumirea față de tweet-ul său, ne-am exprimat opoziția clară față de formă și conținut”, se arată într-un comunicat al Ministerului belgian de Externe.

Duminică, 26 Ianuarie, 2020 - 12:33

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va organiza și găzdui o nouă ediție a „Cafenelei Românești” de la ICR Tel Aviv, în cadrul căreia va fi prezentată cartea „Alo, aici e Stroe!” de N. Stroe, apărută în 2019 la Editura Hasefer. La eveniment vor participa Eugen Nacht Stroe - fiului celebrului umorist - și Alexandru Andy, autor al unora dintre cele mai importantante texte de teatru, cuplete şi sketch-uri dramatice şi de televiziune. 

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 16:06

Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului, găzduiește lideri din lumea întreagă. Este marcată, astfel, a 75-a aniversare a eliberării lagărului nazist de la Auschwitz, unde peste un milion de evrei au fost omorâți.

Au venit zeci de șefi de stat și de guvern, iar România e reprezentată de președintele Klaus Iohannis.

Președintele Israelului i-a invitat, aseară, la o recepție, pe cei prezenți la eveniment.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 11:34

Custodele Coroanei Române, Margareta, a adresat joi o scrisoare preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, cu prilejul marcării a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz şi a Zilei Internaţionale a Aducerii Aminte a Holocaustului, în care subliniază contribuţia Familiei Regale Române la eradicarea antisemitismului, rasismului şi xenofobiei.

Joi, 23 Ianuarie, 2020 - 10:57

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi, la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, care are loc la Yad Vashem.

Forumul liderilor internaţionali, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului - Yad Vashem, se desfăşoară la Ierusalim sub auspiciile preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin.

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 12:54

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 22 ianuarie a.c., la Ierusalim, în marja Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului, o întrevedere cu liderul Alianței „Albastru și Alb” din Israel, Benjamin Gantz, la solicitarea acestuia.

Președintele României a subliniat că relația dintre cele două state este foarte bună și solidă, fiind importantă dezvoltarea sa în continuare, inclusiv prin organizarea unei noi ședințe comune de guvern, dar și prin stimularea pe mai departe a dimensiunii sale economice, care este în creștere.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 11:54

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 21–23 ianuarie a.c., o vizită în Statul Israel, cu prilejul participării la cea de-a cincea ediție a Forumului liderilor internaționali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism (Ierusalim, 23 ianuarie 2020).

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 11:03
un hub cultural internațional activ pe toată perioada anului

Au început pregătirile pentru a doua ediție a Wallahia Int’l Film Festival care se va desfășura în perioada 27 august - 2 septembrie 2020, în București. Peste 50 de proiecte din 21 de țări, printre care SUA, Canada, Israel, Marea Britanie, Australia, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Africa de Sud, dar și Romania, s-au grăbit să se înscrie pentru a concura în una dintre cele 16 secțiuni ale competiției oficiale. 
În perioada festivalului, se vor organiza workshpuri, mese rotunde și paneluri cu participarea unor importanți laureați ai primei ediții. 

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 12:42

Pe 7 noiembrie, CCC a deschis un nou magazin în orașul Zalău, în centrul comercial Zalău Value Centre, urmând ca mâine, 14 noiembrie, să deschidă încă un magazin în Sibiu, în cadrul noului centru comercial Promenada Sibiu. Astfel, rețeaua națională CCC ajunge în prezent la 67 de unități.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 10:01

Premiile Astra Film Festival 2019 pleacă în Franța, Belgia, Israel, Estonia și România! Câștigătorii celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu au fost anunțați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 18:14

Actualul ambasador al Israelului în SUA, dar și șeful Mossad sunt posibili succesori ai lui Netanyahu un funcția de premier al Israelului

Într-un rar inentariu cu privire la viitoarea conducere a țării, premierul israelian, Netanyahu, cu cea mai lungă ședere în acest post, a spus că enumeră doar doi candidați, Ron Dermer, actualul ambasador al Israelului la Washington și Yossi Cohen, șeful Mossad-ului, nici unul nefiind membru al istoricului partid, Likud, ca posibili succesori în funcția de premier.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 15:09
Aceștia lucrau pentru PSD din 2016

Premierul Viorica Dăncilă a declarat pentru Europa Liberă că a reziliat contractul cu consilierii israelieni conduși de Asaf Eisin. Aceștia au fost aduși  de fostul președinte, Liviu Dragnea, ei participând la campaniile din 2016 și 2019. 

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 10:05

În perioada 16-19 aprilie 2019, doamna Natalia Elena Intotero, Ministrul pentru românii de pretutindeni, efectuează o vizita oficială în Israel, unde se va întâlni cu reprezentanţii comunităţilor româneşti, precum şi cu oficialităţi.

În ziua de marţi, 16 aprilie 2019, ministrul a fost primit la Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă. În cadrul întâlnirii, s-au discutat unele aspecte ale prezenţei pelerinilor români în Ţara Sfântă.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 12:37

Prima inimă umană vascularizată realizată cu ajutorul unei imprimante 3D pornind de la materialul biologic și propriile celule ale pacientului a fost prezentată, luni, de o echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, potrivit The Jerusalem Post.

Până de curând, specialiștii au reușit să creeze cu ajutorul imprimantelor 3D doar țesuturi simple, fără vase de sânge.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:23

„Strada cu îngeri”, un spectacol non-verbal de succes al Teatrul de Păpuși Puck din Cluj – Napoca, a ajuns pe scena festivalului „Izmir International Puppet Days” din Republica Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul. 
Festivalul ”Izmir International Puppet Days” s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 17 martie 2019, la Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Turcia.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 11:07

Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, în creștere cu 9 procente față de anul precedent. Pentru anul 2019, reprezentanții companiei estimează același ritm de creștere a afacerilor și investiții de peste un milion și jumătate de euro în infrastructură și tehnologie.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 19:30

Armata israeliană a deschis focul în direcţia Libanului, în urma tirurilor de rachetă care au vizat joi dimineaţă nordul Israelului, a declarat un purtător de cuvânt militar.

"Am tras direct spre sursa tirurilor de rachete provenind din Liban", a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit unui responsabil militar, Israelul a lansat cinci obuze în direcţia sudului Libanului.

Mai multe rachete care au fost lansate din Liban s-au abătut joi dimineaţă în nordul Israelului, provocând rănirea câtorva persoane, potrivit unor surse militare.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 21:01

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut direct, vineri, omologului sau roman, Viorica Dancila, sa mute ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim si sa sustina acest punct de vedere in cadrul Uniunii Europene.

Imaginile au fost postate pe canalul de YouTube al premierului Israelian, in contextul vizitei inopinate facute vineri de Viorica Dancila.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 20:14

Dacă Doamne ferește ar fi un război adevărat cu inamici din exterior iar armata română ar fi chemată să intervină am suferi, cu siguranță, o înfrângere rușinoasă. Pentru că armata română are dublă comandă! Una la Cotroceni și alta la Victoria STOP  Cea de la Cotroceni are un comandant expirat, iar cel de la Victoria este unul care n-a intrat în pâine, pentru că l-a refuzat Cotroceniul.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 22:18

Din Israel graficianul Andi Ceaușu ne transmite un mesaj grafic de Centenar. Îl recepționăm cu plăcere și satisfacție, de la un om care nu și-a uitat rădăcinile și care nu ezită să-și întărească legăturile cu fiecare prilej care se ivește. În această vară Andi Ceaușu a fost învitat să-și prezinte o selecție a lucrărilor sale într-o expoziție găzduită de Teatrul de Comedie, unde s-a bucurat de un deosebit succes.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 17:11

”(…) La deschiderea cortinei, într-o seară de început de noiembrie, în sala arhiplină a Beit Zionei America din Tel Aviv, prologul, înconjurat de paiete, dansatoare și dansatori, dar și de muzică bună, mă rog - CA LA TĂNASE, a umplut scena prin emoționanta recitare a frumoasei actrițe Ana Maria Donosa. (…) cuvinte pline de căldură și admirație adresate spectatorilor. Pe scenă urmau să fie - și au fost și încă cum au mai fost! – marele ARȘINEL, alături de spumosul  și impunătorul Vasile Muraru si de steaua strălucitoare a Teatrului Tănase, Valentina Fătu.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 18:18

Poliţia israeliană a închis vineri accesul la Esplanada Moscheilor, situată în oraşul vechi, în partea de est a Ierusalimului (ocupată şi anexată de Israel din 1967) ca urmare a unor ciocniri între credincioşi palestinieni şi forţele de ordine israeliene după rugăciune, informează AFP.

Autoritatea religioasă musulmană responsabilă de acest sit (Waqf) a confirmat că accesul la Esplanadă, unde se află şi moscheea Al-Aqsa, al treilea loc sfânt al islamului, a fost închis.

Poliţia israeliană nu a confirmat imediat informaţia despre blocarea accesului la Esplanada Moscheilor.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 18:30

O plăcută surpriză oferă Teatrul de Comedie, invitând. în cadrul Festivalului Comediei Românești, un prestigios caricaturist din Israel, să expună pe simezele Sălii Radu Beligan, din foaier. ANDI CEAUȘU. a venit de la Tel Aviv la București aducând cu el cîteva lucrări reprezentative, realizate în ultima perioadă, selectate din sumarul volumului său ”Book - Facebook”, care s-a bucurat de un deosebit succes în rândul iubitorilor genului.

Luni, 21 Mai, 2018 - 22:36

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut luni, 21 mai a.c., o declarație de presă, la finalul participării la evenimentul Innovation Labs – Demo Day.

Jurnalist: Domnule Președinte, subiectul fierbinte al acestor zile a fost acea plângere penală depusă de către președintele PNL, Ludovic Orban. Dumneavoastră susțineți demersul șefului PNL?

Vineri, 18 Mai, 2018 - 10:13

În sfârșit, Ludovic Orban, insignifiantul - de până acum - lider liberal are parte de ora sa astrală cu care va rămâne în istorie: este primul „simplu cetățean” care acuză un prim ministru de înaltă trădare! STOP  Te cutremuri gândindu-te  că ar putea avea dreptate și că sub masca de femeie cumsecade a doamnei Dăncilă s-ar putea ascunde un monstru politic gata să scoată la mezat prezentul și viitorul țării STOP  Este de meditat dacă date fiind circumstanțele din mintea lui Orban n-ar fi fost necesară și încadrarea de „crimă împotriva umanității” - pentru că

Joi, 17 Mai, 2018 - 12:12

Slugărnicie geopolitică: Externele l-au avertizat pe Valer Dorneanu să nu se ducă la aniversarea Curții Constituționale din Rusia, la care fusese invitat prin reciprocitate, pentru că s-ar putea să se supere americanii!!!

Luni, 14 Mai, 2018 - 16:29

Statele Unite inaugurează, luni, noul sediu al ambasadei din Israel, mutat din Tel Aviv în Ierusalim, în contextul protestelor extrem de violente soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi.

"Este o zi mare pentru Israel", a transmis preşedintele SUA, Donald Trump, prin Twitter.

Liderul american a amplificat tensiunile prin decizia de mutare a sediului ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, dar nu este prezent la ceremonia de inaugurare a noului sediu diplomatic.

Sâmbătă, 28 Aprilie, 2018 - 21:14

Guvernele României şi Israelului vor avea o reuniune comună, la Bucureşti, în lunile următoare, a anunţat premierul Benjamin Netanyahu, după vizita în Israel a premierului Dăncilă şi a şefului PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, Netanyahu îşi exprimă speranţa că România îşi va muta ambasada la Ierusalim cât mai curând posibil.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 22:33

După declarațiile hazardate de ieri, despre „afacerile necurate ale lui Dragnea cu evreii”, Iohannis pare să-și mai fi revenit în fire, trecând de la poza iritată la cea marțială: „Solicit public(?!) demisia doamnei Dăncilă!” - a anunțat președintele, motivându-și cererea prin „pierderea încrederii” STOP  Da de ce?

Subscribe to Israel