Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 12:42

Pe 7 noiembrie, CCC a deschis un nou magazin în orașul Zalău, în centrul comercial Zalău Value Centre, urmând ca mâine, 14 noiembrie, să deschidă încă un magazin în Sibiu, în cadrul noului centru comercial Promenada Sibiu. Astfel, rețeaua națională CCC ajunge în prezent la 67 de unități.

Luni, 21 Octombrie, 2019 - 10:01

Premiile Astra Film Festival 2019 pleacă în Franța, Belgia, Israel, Estonia și România! Câștigătorii celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Internațional Astra Film de la Sibiu au fost anunțați sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care a avut loc la Filarmonica de Stat Sibiu. Juriile celor 4 competiții au avut de ales dintr-o selecție finală de 46 de filme.

Sâmbătă, 24 August, 2019 - 18:14

Actualul ambasador al Israelului în SUA, dar și șeful Mossad sunt posibili succesori ai lui Netanyahu un funcția de premier al Israelului

Într-un rar inentariu cu privire la viitoarea conducere a țării, premierul israelian, Netanyahu, cu cea mai lungă ședere în acest post, a spus că enumeră doar doi candidați, Ron Dermer, actualul ambasador al Israelului la Washington și Yossi Cohen, șeful Mossad-ului, nici unul nefiind membru al istoricului partid, Likud, ca posibili succesori în funcția de premier.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 15:09
Aceștia lucrau pentru PSD din 2016

Premierul Viorica Dăncilă a declarat pentru Europa Liberă că a reziliat contractul cu consilierii israelieni conduși de Asaf Eisin. Aceștia au fost aduși  de fostul președinte, Liviu Dragnea, ei participând la campaniile din 2016 și 2019. 

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 10:05

În perioada 16-19 aprilie 2019, doamna Natalia Elena Intotero, Ministrul pentru românii de pretutindeni, efectuează o vizita oficială în Israel, unde se va întâlni cu reprezentanţii comunităţilor româneşti, precum şi cu oficialităţi.

În ziua de marţi, 16 aprilie 2019, ministrul a fost primit la Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă. În cadrul întâlnirii, s-au discutat unele aspecte ale prezenţei pelerinilor români în Ţara Sfântă.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 12:37

Prima inimă umană vascularizată realizată cu ajutorul unei imprimante 3D pornind de la materialul biologic și propriile celule ale pacientului a fost prezentată, luni, de o echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, potrivit The Jerusalem Post.

Până de curând, specialiștii au reușit să creeze cu ajutorul imprimantelor 3D doar țesuturi simple, fără vase de sânge.

Luni, 18 Martie, 2019 - 13:23

„Strada cu îngeri”, un spectacol non-verbal de succes al Teatrul de Păpuși Puck din Cluj – Napoca, a ajuns pe scena festivalului „Izmir International Puppet Days” din Republica Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul. 
Festivalul ”Izmir International Puppet Days” s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 17 martie 2019, la Izmir, cel de-al cincilea oraș ca mărime din Turcia.

Joi, 28 Februarie, 2019 - 11:07

Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, în creștere cu 9 procente față de anul precedent. Pentru anul 2019, reprezentanții companiei estimează același ritm de creștere a afacerilor și investiții de peste un milion și jumătate de euro în infrastructură și tehnologie.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 19:30

Armata israeliană a deschis focul în direcţia Libanului, în urma tirurilor de rachetă care au vizat joi dimineaţă nordul Israelului, a declarat un purtător de cuvânt militar.

"Am tras direct spre sursa tirurilor de rachete provenind din Liban", a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit unui responsabil militar, Israelul a lansat cinci obuze în direcţia sudului Libanului.

Mai multe rachete care au fost lansate din Liban s-au abătut joi dimineaţă în nordul Israelului, provocând rănirea câtorva persoane, potrivit unor surse militare.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 21:01

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut direct, vineri, omologului sau roman, Viorica Dancila, sa mute ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim si sa sustina acest punct de vedere in cadrul Uniunii Europene.

Imaginile au fost postate pe canalul de YouTube al premierului Israelian, in contextul vizitei inopinate facute vineri de Viorica Dancila.

Miercuri, 9 Ianuarie, 2019 - 20:14

Dacă Doamne ferește ar fi un război adevărat cu inamici din exterior iar armata română ar fi chemată să intervină am suferi, cu siguranță, o înfrângere rușinoasă. Pentru că armata română are dublă comandă! Una la Cotroceni și alta la Victoria STOP  Cea de la Cotroceni are un comandant expirat, iar cel de la Victoria este unul care n-a intrat în pâine, pentru că l-a refuzat Cotroceniul.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 22:18

Din Israel graficianul Andi Ceaușu ne transmite un mesaj grafic de Centenar. Îl recepționăm cu plăcere și satisfacție, de la un om care nu și-a uitat rădăcinile și care nu ezită să-și întărească legăturile cu fiecare prilej care se ivește. În această vară Andi Ceaușu a fost învitat să-și prezinte o selecție a lucrărilor sale într-o expoziție găzduită de Teatrul de Comedie, unde s-a bucurat de un deosebit succes.

Joi, 15 Noiembrie, 2018 - 17:11

”(…) La deschiderea cortinei, într-o seară de început de noiembrie, în sala arhiplină a Beit Zionei America din Tel Aviv, prologul, înconjurat de paiete, dansatoare și dansatori, dar și de muzică bună, mă rog - CA LA TĂNASE, a umplut scena prin emoționanta recitare a frumoasei actrițe Ana Maria Donosa. (…) cuvinte pline de căldură și admirație adresate spectatorilor. Pe scenă urmau să fie - și au fost și încă cum au mai fost! – marele ARȘINEL, alături de spumosul  și impunătorul Vasile Muraru si de steaua strălucitoare a Teatrului Tănase, Valentina Fătu.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 18:18

Poliţia israeliană a închis vineri accesul la Esplanada Moscheilor, situată în oraşul vechi, în partea de est a Ierusalimului (ocupată şi anexată de Israel din 1967) ca urmare a unor ciocniri între credincioşi palestinieni şi forţele de ordine israeliene după rugăciune, informează AFP.

Autoritatea religioasă musulmană responsabilă de acest sit (Waqf) a confirmat că accesul la Esplanadă, unde se află şi moscheea Al-Aqsa, al treilea loc sfânt al islamului, a fost închis.

Poliţia israeliană nu a confirmat imediat informaţia despre blocarea accesului la Esplanada Moscheilor.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 18:30

O plăcută surpriză oferă Teatrul de Comedie, invitând. în cadrul Festivalului Comediei Românești, un prestigios caricaturist din Israel, să expună pe simezele Sălii Radu Beligan, din foaier. ANDI CEAUȘU. a venit de la Tel Aviv la București aducând cu el cîteva lucrări reprezentative, realizate în ultima perioadă, selectate din sumarul volumului său ”Book - Facebook”, care s-a bucurat de un deosebit succes în rândul iubitorilor genului.

Luni, 21 Mai, 2018 - 22:36

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut luni, 21 mai a.c., o declarație de presă, la finalul participării la evenimentul Innovation Labs – Demo Day.

Jurnalist: Domnule Președinte, subiectul fierbinte al acestor zile a fost acea plângere penală depusă de către președintele PNL, Ludovic Orban. Dumneavoastră susțineți demersul șefului PNL?

Vineri, 18 Mai, 2018 - 10:13

În sfârșit, Ludovic Orban, insignifiantul - de până acum - lider liberal are parte de ora sa astrală cu care va rămâne în istorie: este primul „simplu cetățean” care acuză un prim ministru de înaltă trădare! STOP  Te cutremuri gândindu-te  că ar putea avea dreptate și că sub masca de femeie cumsecade a doamnei Dăncilă s-ar putea ascunde un monstru politic gata să scoată la mezat prezentul și viitorul țării STOP  Este de meditat dacă date fiind circumstanțele din mintea lui Orban n-ar fi fost necesară și încadrarea de „crimă împotriva umanității” - pentru că

Joi, 17 Mai, 2018 - 12:12

Slugărnicie geopolitică: Externele l-au avertizat pe Valer Dorneanu să nu se ducă la aniversarea Curții Constituționale din Rusia, la care fusese invitat prin reciprocitate, pentru că s-ar putea să se supere americanii!!!

Luni, 14 Mai, 2018 - 16:29

Statele Unite inaugurează, luni, noul sediu al ambasadei din Israel, mutat din Tel Aviv în Ierusalim, în contextul protestelor extrem de violente soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi.

"Este o zi mare pentru Israel", a transmis preşedintele SUA, Donald Trump, prin Twitter.

Liderul american a amplificat tensiunile prin decizia de mutare a sediului ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, dar nu este prezent la ceremonia de inaugurare a noului sediu diplomatic.

Sâmbătă, 28 Aprilie, 2018 - 21:14

Guvernele României şi Israelului vor avea o reuniune comună, la Bucureşti, în lunile următoare, a anunţat premierul Benjamin Netanyahu, după vizita în Israel a premierului Dăncilă şi a şefului PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, Netanyahu îşi exprimă speranţa că România îşi va muta ambasada la Ierusalim cât mai curând posibil.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 22:33

După declarațiile hazardate de ieri, despre „afacerile necurate ale lui Dragnea cu evreii”, Iohannis pare să-și mai fi revenit în fire, trecând de la poza iritată la cea marțială: „Solicit public(?!) demisia doamnei Dăncilă!” - a anunțat președintele, motivându-și cererea prin „pierderea încrederii” STOP  Da de ce?

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 11:31

Foc și pară s-a făcut Iohannis din cauza vizitei „secrete” în Israel a cuplului Dragnea-Dăncilă. „N-au avut mandat!” tună el, făcându-se că uită că nici el nu a avut vreun mandat când a cumpărat rachetele PATRIOT de la Trump și a trimis factura la guvern, Parlamentul aflând despre achiziție doar când a trebuit să o voteze @ Șeful statului, atins în amorul propriu de lider suprem, intră la fadacsie: cine știe ce aranjamente au făcut acolo cu evreii!

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 10:53

Viorica Dăncilă face o vizită în israel. Nu de una singură, ci ținută de mână de Dragnea, care a absentat la termenul procesului care îi poate hotărî soarta.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 21:28

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vizitat astăzi Memorialul Yad Vashem, unde a luat parte la ceremonia de aprindere a Flăcării Veșnice, a depus o coroană de flori în sala „Aducerii Aminte” și a semnat în Cartea de Onoare a Memorialului. 

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 20:23

  Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 25-26 aprilie, o vizită oficială în Statul Israel, la invitația prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

          Agenda vizitei include întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, președintele Statului Israel, Reuven Rivlin, și cu liderul opoziției din Knesset, Isaac Herzog. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului.

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 10:34

Surse din cadrul serviciilor de securitate siriene afirmă că multe explozii au avut loc, sambata seara, la o baza iraniana din nordul Siriei, existand suspiciuni ca este vorba de un bombardament efectuat de Israel.

Exploziile au fost semnalate la o baza militara iraniana din zona Jabal Azzan, la periferia orasului sirian Alep, au declarat surse citate de presa siriana.

Martorii au declarat ca exploziile sunt rezultatul unor raiduri aeriene, cel mai probabil israeliene, relateaza presa din Israel.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 22:01

 Președintele a profitat de vizita sa la SIAB pentru a face declarații pe toate temele actualității. În primul rând a spus de ce n-a fost la ședința solemnă de la Parlament dedicată centenarului unirii cu Basarabia: nu și-a permis să aibe o abordare politicianistă!

Sâmbătă, 24 Martie, 2018 - 21:52
Meci amical disputat la Netanya

România nu a mai înscris în fața Israelului de 22 de ani, pierzând ultimele patru întâlniri directe. Sâmbătă seara la Netanya jucătorii din naționala noastră s-au revanșat în amicalul susținut cu o echiă mai puternică decât se credea, marcând de două ori, după ce gazdele au deschis scorul. Nicușor Stanciu a șutat senzațional la păianjen de la 20 metri, imitat de Țucudean, câteva minute mai târziu

Subscribe to Israel